Štítky: | Kultura | Sport | Fotbal | Pozvánka | Muzeum východních Čech | Hokej |

Zveme: jazzový festival finišuje, Votroci i hokejisté hrají doma a tipy pro děti

Jazz Goes To Town 2013 | Foto: JGT 2013
Jazz Goes To Town 2013 | Foto: JGT 2013

Tradiční hradecký jazzový festival Jazz Goes To Town letos svůj program spustil už v pondělí, v sobotu však na všechny milovníky tohoto hudebního stylu čeká velké finále v královéhradeckém kongresovém centrum Aldis. Velký večerní koncert odstartuje Slet bubeníků.

Další víkendová pozvánka zamíří za hradeckými extraligovými hokejisty a hradeckými Votroky, oba sportovní kluby čekají víkendová domácí utkání. V pozvánce za kulturou najdete i tipy pro děti.

Jazz opět kráčí Hradcem Králové

O víkendu na jazzové milovníky čeká vyvrcholení celotýdenního festivalu Jazz Goes To Town. Na sobotním programu bude mít osobnosti z celého světa. Ve foyer i v sále kongresového centra Aldis zaznít jazz v podání interpretů z Brazílie, Ameriky, Švýcarska a samozřejmě z České republiky. 

Večerní program od sedmi hodin zahájí v Čechách jedinečný Slet bubeníků. „Hudebníci se na něj sjíždějí z různých zákoutí hudebního světa, z různých stylů a z různých domovských skupin. Každoročně vznikají nové skladby, které jsou pak živě předvedeny na koncertě. Slet Bubeníků v roce 2013 je zaměřen na setkání několika hudebních oblastí,“ popisuje Martin Brunner, ředitel a dramaturg festivalu Jazz Goes To Town.

Organizátoři festivalu doplňují, že právě pro zmíněný Slet bubeníků se letos stavělo v historii festivalu nejsložitější jeviště. Musí totiž pojmout nebývale velký počet nástrojů – na příklad šest bicích souprav, dva klavíry anebo kytarová a basová komba a další. Kompletní program festivalu Jazz Goes To Town najdete zde.

Hradečtí hokejisté budou hrát doma, Votroci se postaví proti Frýdku-Místku

Královéhradecký hokejový klub Mountfield HK odehraje o tomto víkendu hned dva domácí duely. V pátek od 18 hodin se hradečtí extraligoví hokejisté utkají s Plzní. Po závěrečném hvizdu se v Bully Restaurantu na zimním stadionu mohou fanoušci setkat a prohodit pár slov s hokejisty z A-mužstva. Na besedu dorazí i trenér Jiří Kučera, z hráčů Jaroslav Kudrna, Martin Podlešák a Tomáš Mertl. V neděli pak Mountfield nastoupí na led od půl šesté proti pražské Spartě

V neděli odpoledne se na Malšovickém stadionu postaví proti sobě domácí Votroci a tým z Frýdku-Místku. Zápas začíná už ve tři hodiny a Fotbalová národní liga se tak dostává do svého 12. kola. 

Podzimní tvoření s dětmi

Za podzimní tvořením s menšími i většími dětmi mohou rodiče o víkendu vyrazit hned na několik míst v Hradci Králové. V mateřském centru Domeček na Slezském předměstí se v neděli od 15 hodin budou vytvářet rozmanité podzimní dekorace.

V Muzeu východních Čech zase čeká kreativní vyžití ty, které zajímají charitativní projekt UNICEF s názvem Adoptuj panenku, zachráníš dítě. Kreativní dílna s názvem Rodinná škola v muzeu začíná ráno v 9 hodin a otevřená bude až do 15 hodin, vstupné je 30 korun pro malé návštevníky a 30 korun pro jejich rodiče. 

Další tipy na akce a divadelní a filmová představení pro děti najdete v naší sekci kultura pro děti

Další víkendové tipy ve zkratce

Podzimní počasí ven už příliš netáhne a tak zájemcům o pohodlnou sedačku v kině a dobrý filmový zážitek připomínáme festival Mental Power v Bio Central. Více najdete v článku Když jsou postižení hvězdou filmu aneb Mental Power v Hradci. V dalším hradeckém kině, v CineStaru, mají po celý víkend v nabídce celkem 13 filmů, z čehož jsou čtyři filmy uváděny premiérově.

Další tipy na víkendové akce najdete v sekci kultura

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Otevírá se nový lanový park, votroci vyzvou Olomouc

Jaké akce nabídne tento víkend v Hradci Králové? Můžete si zasportovat a přijmout květnovou výzvu ježdění do práce na kole, v kempu Štříbrný rybník se otevírá nový lanový park a pojede se noční jízda na koloběžkách. V Aldisu se koná mezinárodní prodejní výstava minerálů, na…
Čtěte více

NHL Global Fan Tour vás nechá nahlédnout do zákulisí nejlepší ligy světa. Exkluzivně v hradeckém Futuru.

Zatímco hvězdám v NHL pomalu vrcholí sezóna, tak fanoušci nejprestižnější hokejové ligy světa mohou zažít pravou zámořskou atmosféru kousek od domova. Už 11. května míří do obchodního centra Futurum Hradec Králové exkluzivní NHL Global Fan Tour. Návštěvníci všech věkových…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme