ZVEME: Hradec rozsvítí lampionový průvod a halloweenské akce

Lampionový průvod v Hradci Králové.
Lampionový průvod v Hradci Králové. | autor: ZŠ Sion

První listopadový víkend v Hradci Králové bude patřit hlavně svátku Halloween. Speciální akci pořádá Fly Zone Park v Atriu, dětská železnice na náměstí 5. května, do ulic v sobotu večer vyrazí lampionový průvod. Bude se hrát hokej, Bílá věž na Velkém náměstí se otevře i po setmění.

HALLOWEENSKÁ JÍZDA

Dětská železnice se v sobotu od 15 do 18:30 rozjede v duchu Halloweenu. Čeká vás vyzdobený a osvětlený park a děti dostanou malou nadílku. Jedna jízda, což jsou dvě kola, stojí 40 korun. "Přineste s sebou malé světýlko, dýni (klidně postačí i zavařovací sklenice se svíčkou) a rozsviťte s námi park," vzkazjí pořadatelé.

MĚSTO PLNÉ LAMPIONŮ

ZŠ Sion pořádá jubilejní 20. ročník akce Město plné lampionů. Hradec se lampiony rozsvítí v sobotu navečer. Velkého lampionového průvodu se každoročně účastní několik tisíc dětí i dospělých a je tradiční součástí podzimního Hradce Králové. Začátek akce bude i letos v Jiráskových sadech u altánku v 17 hodin. Z Jiráskových sadů se průvod s lampiony vydá směrem k zimního stadionu, kolem elektrárny na most Hučák, po náplavce pod mosty až na náplavku u Náměstí 5. května. Účast je zdarma, pro dětské účastníky jsou připraveny drobné dárky. 

HALLOWEEN VE FLY

Fly Zone Park v obchodním centru Atrium v Hradci Králové v pátek od 9 hodin pořádá HALLOWEEN, kdy zábavní centrum ožije v duchu tohoto strašidelného svátku: "Všichni budeme v kostýmech a park bude přehlídkou strašidelných dekorací." Sleva na vstupném pro návštěvníky v kostýmech. Vstup do opravdu tajemných komnat, kam se jen tak nepodíváte! Soutěž o nejlepší kostým. Lahodné halloweenské občerstvení. "Rádi byste se proměnili v skutečná monstra? Žádný problém! Máme připravené malování na obličej," zvou organizátoři. Děti čekají úkoly s atraktivními odměnami. 

HOKEJISTÉ VYZVOU BUDĚJOVICE

MOUNTFIELD HK se v pátek od 18 hodin utká s klubem BANES MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE, hokejovou extraligu můžete sledovat a fandit hradeckým hokejistům v ČPP Areně.

NOČNÍ PROHLÍDKA NA BÍLÉ VĚŽI

V sobotu mezi 18. a 22. hodinou se dominanta hradeckého Velkého náměstí otevře veřejnosti. Noční nekomentovaná prohlídka Bílé věže je vždy první sobotu v měsíci. Poslední vstup bude umožněn vždy 60 minut před koncem otevírací doby. Netřeba rezervací ani dopředu zakoupených vstupenek. Z bezpečnostních důvodů je počet návštěvníků věže v jednom okamžiku omezen na maximální počet 30 osob. Toto omezení platí i pro organizované hromadné návštěvy. Na ochozu jsou umístěny dalekohledy, které fungují po vhození 10 a 20 korunové mince.

Zobrazit všechny akce na tento víkend 

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Otevírá se nový lanový park, votroci vyzvou Olomouc

Jaké akce nabídne tento víkend v Hradci Králové? Můžete si zasportovat a přijmout květnovou výzvu ježdění do práce na kole, v kempu Štříbrný rybník se otevírá nový lanový park a pojede se noční jízda na koloběžkách. V Aldisu se koná mezinárodní prodejní výstava minerálů, na…
Čtěte více

NHL Global Fan Tour vás nechá nahlédnout do zákulisí nejlepší ligy světa. Exkluzivně v hradeckém Futuru.

Zatímco hvězdám v NHL pomalu vrcholí sezóna, tak fanoušci nejprestižnější hokejové ligy světa mohou zažít pravou zámořskou atmosféru kousek od domova. Už 11. května míří do obchodního centra Futurum Hradec Králové exkluzivní NHL Global Fan Tour. Návštěvníci všech věkových…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se sletí čarodějnice a bude se stavět májka

Blížící se filipojakubskou noc, která je spojená s pálením ohňů a čarodějnicemi, mohou Hradečáci prožít už o víkendu. Pálit ohně se budou ve Farářství i u Biskupského gymnázia. Folklorní odpoledne v duchu lidových tradic a stavění máje uvidíte jako každý rok na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme