ZVEME: Guinness na svatého Patrika, David Vávra povypráví o šumném Hradci

Den svatého Patrika v Potrefené huse v Hradci Králové.
Den svatého Patrika v Potrefené huse v Hradci Králové.

Jaké akce se o víkendu tentokrát konají v Hradci Králové? Můžete oslavit Den svatého Patrika, hradecká restaurace Potrefená husa zve na speciální menu i irské pivo Guinness. Děti se mohou těšit na komentovanou prohlídku Hradce pořádanou muzeem, můžete navštívit improvizační show nebo si poslechnout vyprávění herce a architekta Davida Vávry o šumném Hradci Králové. Sportovní fanoušci mohou podpořit hradecké fotbalisty i hokejisty.

DEN SVATÉHO PATRIKA V POTREFENÉ HUSE

Den Svatého Patrika můžete oslavit v restauraci Potrefená husa na hradeckém Velkém náměstí. Dnes i po celý víkend najdete ve speciálním menu tradiční pochoutky, jako například dušené jehněčí kolínko na pivu, irské beef stew nebo kuřecí steak s omáčkou z whisky. Samozřejmostí je tradiční pivo, whisky a zelená barva. Irské pivo nesmí chybět. Guinness Draught Stout - světově nejprodávanější pivo - se v Potrefené huse podává druhým rokem. Servírovat toto pivo v požadované kvalitě však není lehký úkol. Správný postup v Potrefené huse ladili celé měsíce, hledali ideální teplotu pro umístění sudů, třikrát vyměnili výčepní kohout a pilovali čepování. Svá místa si můžete předem také rezervovat na telefonním čísle 733 311 211 nebo přes rezervačni formulář na webových stránkách.

DEN SVATÉHO PATRIKA U JELENA

Den Svatého Patrika můžete oslavit také s kapelou DARTS. Budou hrát v královéhradeckém Hostinci U Jelena. V sobotu od 20 hodin.

PALEŤÁCI - IMPROSHOW

V pátek od 19:00 zavítají do hradeckého Artičoku Paleťáci a slibují: "Show plná smíchu, o které rozhodují diváci. Krátké divadelní skeče vznikají spontánně na divácká témata. Můžete vidět příběhy s nezapomenutelnými postavami, originální dabing nebo třeba zpěv teď a tady." Vstupenky stojí 180 Kč v předprodeji a 200 Kč na místě.

VOTROCI VERSUS SPARTA

Hradecké fotbalisty čeká v sobotu velmi atraktivní duel. Východočeši přivítají v azylu mladoboleslavské Lokotrans arény pražskou Spartu, 24. kolo Fortuna ligy začíná v 15:00. 

MOUNTFIELD HK - BÍLÍ TYGŘI LIBEREC

Hradečtí hokejisté vyzvou v neděli liberecké Bílé tygry. Čtvrtfinále hokejové extraligy mužů můžete vidět v neděli od 16:40 na hradeckém zimním stadionu (ČPP Arena).

DAVID VÁVRA: 10 DŮVODŮ PROČ MÁM HRADEC RÁD

V Pivovarských domech v Hradci Králové začíná v pátek taktéž od 19 hodin beseda s promítáním s architektem Davidem Vávrou, ve které prozradí, proč má Hradec rád... Protože je šumný! Skoro každý ho zná coby zakladatele divadla Sklep, ne každý ale ví, že je zároveň uznávaným architektem. Z jeho pera (a rýsovacího prkna) vzešla podoba moderní knihovny ve Wonkově ulici, kterou zdobí velryba na střeše, nebo obří kniha v průčelí. Vstupné v předprodeji je 200 Kč, na místě 250 Kč. Cena vstupenky je jednotná. Vstupenky jsou bez místenky.

 

MUZEJNÍ NEDĚLE PRO DĚTI

V neděli od 15:00 do 17:00 hodin pořádá Muzeum východních Čech Dětskou komentovanou prohlídku novověkým Hradcem Králové. "Naše prohlídka vás provede několika staletími, během kterých se Hradec Králové změnil k nepoznání. Zjistíte, jak chodili oblékaní lidé v renesanci a na vlastní kůži budete moci vyzkoušet třeba oblíbený módní doplněk zvaný „okruží“. Dozvíte se víc o proměnách opevnění města a zkusíte si sestavit velkoformátový plán pevnosti." Z kapacitních důvodů je počet návštěvníků omezen. Na prohlídku je nutné se předem přihlásit! Program je vhodný pro děti od 6 let. Vstupné děti do 6 let 20 Kč, děti nad 6 let 70 Kč / dospělí 90 Kč.

 

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

NHL Global Fan Tour vás nechá nahlédnout do zákulisí nejlepší ligy světa. Exkluzivně v hradeckém Futuru.

Zatímco hvězdám v NHL pomalu vrcholí sezóna, tak fanoušci nejprestižnější hokejové ligy světa mohou zažít pravou zámořskou atmosféru kousek od domova. Už 11. května míří do obchodního centra Futurum Hradec Králové exkluzivní NHL Global Fan Tour. Návštěvníci všech věkových…
Čtěte více

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme