Štítky: | Doprava | Policie Hradec Králové |

Vyhněte se křižovatce u ČKD anebo se vyzbrojte trpělivostí a dostatkem času

Řidiči, na křižovatce u ČKD od pondělí pozor | Foto: Jiří Gangur
Řidiči, na křižovatce u ČKD od pondělí pozor | Foto: Jiří Gangur

Od příštího pondělí, po celý zbytek týdne až do svátečního pondělí 28. října čeká řidiče, kteří míří z Hradce Králové směrem na Prahu, Liberec a Náchod nepříjemné dopravní omezení. Na kruhové křižovatce u ČKD, kde se kříží silnice číslo I/11, I/35 a I/33, se totiž bude opravovat poškozený povrch vozovky. Provoz bude sveden do jednoho pruhu, v některých místech se bude dokonce dočasně zastavovat. Řidiči se musí vyzbrojit trpělivostí a dostatečnou časovou rezervou, případně jet po jiné trase. O prodlouženém víkendu se pak kruhový objezd uzavře ve všech směrech, kromě směru na Jaroměř.

Povrch silnice na křižovatce u ČKD čekají opravy a na řidiče kolony a výrazná dopravní omezení. Práce na silnici u ČKD se budou odehrávat ve dvou etapách. První začne v pondělí 21. října ráno, kdy se až do pátku 25. října plánuje vyfrézování poškozeného živičného povrchu. „Z tohoto důvodu bude doprava z větší části svedena do jednoho jízdního pruhu,“ uvedla Hana Klečalová z Policie ČR.

V některých místech, kde budou práce na silnici probíhat, se ale doprava i krátkodobě zastaví. „Omezení s největší pravděpodobností povede ke vzniku dopravních kolon. Žádáme tak motoristy, aby si na průjezd uvedenou křižovatkou vytvořili časovou rezervu, eventuálně si zvolili svoji jízdní trasu tak, aby se této křižovatce vyhnuli,“ upozornila policejní mluvčí.

O víkendu se kruhák u ČKD zcela uzavře

„Od pátku 25. 10.2013 od 22:00 do pondělí 28. 10.2013 do 22:00 bude okružní křižovatka plně uzavřena s výjimkou bypassu ve směru jízdy od Hradce Králové na Jaroměř, na kterém bude provoz zachován. Oproti obvyklému užívání bude však obousměrný, řízený světelnou signalizací,“ popisují policisté.

O víkendu se tedy řidiči v ostatních směrech nikam nedostanou, zbylé výjezdy budou zcela uzavřeny a provoz policie odkloní na objízdné trasy. 

Plánované opravy sice počítají s víkendem, na který navazuje státní svátek 28. října, a tím pádem i s menším provozem, policie však předem očekává kolony především v místech napojení objízdných tras na silnice I. třídy. 

Pokud počasí či jiné okolnosti nebudou stavebním dělníkům přát, tak už nyní policisté počítají, že v pondělí 28. října po desáté hodině večer se kruhový objezd u ČKD otevře v omezeném režimu. „Dokončovací práce budou provedeny až za klimaticky vhodných podmínek, podle možností nejbližší víkend,“ doplnila závěrem mluvčí policie Klečalová.

Objízdné trasy

Objízdné trasy silničáři a policisté vyznačí přes obce Světí, Svobodné Dvory a přes Hradec Králové.

Termíny oprav křižovatky u ČKD

1. etapa: Od pondělí 21. října ráno do pátku 25. října do 22 hodin večer se bude za provozu frézovat povrch vozovky. Provoz bude sveden do jednoho jízdního pruhu, v některých místech hrozí krátkodobá uzavírka. 

2. etapa: Od pátku 25. října od 22 hodiny večer do pondělí 28. října do 22 hodin se kruhový objezd zcela uzavře ve všech směrech, kromě výjezdu na Jaroměř. 

O dalších objížďkách a dopravních omezeních se dočtete v sekci dopravy

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Opravy Pražského mostu už se blíží. Nebude ale uzavřen pro všechny

Plánovaná údržba Pražského mostu v centru Hradce Králové začne 8. dubna. Dělníci se na mostě objeví ale už o víkendu 6. dubna, kdy budou zahájeny finální přípravné stavební práce bez dopravních omezení. Během oprav bude otevřená pouze jedna polovina mostu pro chodce, záchranáře…
Čtěte více

Dopravní chaos u hradeckých škol má mírnit plán mobility

Plná parkoviště, nebezpečně a často proti pravidlům zastavující automobily, ze kterých v ranní špičce vystupují děti. To jsou nejčastější příčiny vzniku nepřehledných a kritických situací v blízkosti škol. Město Hradec Králové chce těmto nebezpečným kolizím předcházet vytvořením…
Čtěte více

Hradecký dopravní podnik stále modernizuje svůj vozový park. Vozidla mládnou

Ačkoliv si hradecký dopravní podnik vloni připomněl už pětadevadesáté výročí své existence, jiné podstatné číslo v jeho statistikách neustále klesá. Je jím průměrné stáří vozového parku. To je 7,75 roku. Ve srovnání s posledním známým údajem ze sousedních Pardubic je hradecký…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme