Večerní větrná bouře se podepsala v Hradci i v přilehlém lese

Více než 500 kubíků popadaného dřeva evidují lesníci jako následek bouře, která se nad východočeskou metropolí prohnala včera večer. Popadané dřevo, jehličí a větve na Hradečnici a Písečnici tak mohou dělat vrásky nejen bruslařům. Několik spadených stromů si silný vítr vyžádal i přímo ve městě. Škody budou v průběhu dnešního dne postupně sčítány.

Písečnice - nepřízně počasí si vyžádaly další daň, naštěstí bez újmy na zdraví či životech a větších škod na majetku. Lesníci i pracovníci správy zeleně technických služeb budou ještě určitě dnes sčítat všechny škody. „Na asfaltovém povrchu Písečnice i Hradečnice se nachází poházené větve a jehličí, které sem přivál silný vítr. Pokud se sem návštěvníci vydají, musejí počítat s obezřetností. V následujících hodinách a dnech budeme ještě prořezávat poničené stromy i u lesních cest, a úklidu asfaltových komunikací se budeme věnovat ihned potom,“ slibuje Milan Zerzán, ředitel Městských lesů Hradec Králové.

Dodává, že nejpozději ve středu večer by cesty měly být vyčištěné a uklizené. „Úklid bude zajištěn ve spolupráci s Technickými službami Hradec Králové a uskutečni se ihned po nejnutnějších pracích lesníků tak, aby mohl les zase sloužit i lidem,“ říká Martin Soukup, náměstek primátora s gescí pro majetek a městské organizace.

Ve městě si živel vyžádal několik popadaných stromů. Poryvu větru neodolal velký topol poblíž malšovického stadionu. Nevydržela ani bříza poblíž Fortny a javor na Brněnské poblíž přístupové cesty k budově UHK. Větru podlehnul i strom ve Švendově ulici. Drobné vývraty a popadané větve se vyskytují po celém městě. Pracovníci správy zeleně technických služeb sčítají postupně škody, do terénu však vyrazili pracovat ihned po bouři.

Městští strážníci vypomáhali hasičům a policistům od počátku bouře hned v několika případech. „Na řadě míst spadnul strom do trolejového vedení, například na Brněnské či v ulici Ignáta Hermanna. Pomáhali jsme řídit dopravu a rovněž jsme obratem viditelně označili lokality se zvýšenými riziky. Byli jsme a jsme i nadále ve spojení s hasiči i policisty,“ vysvětluje velitel výkonu služby z městské policie Jan Mrázek.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Přes Portál Bezpečí se strážníci mohou na volajícího napojit přes video

Hradecké městské policii bude v práci od 1. února pomáhat nová aplikace Portál Bezpečí. Díky ní se budou moci operační důstojníci při telefonickém hovoru na lince 156 spojit s volajícím přes video, chat a zajistit i jeho lokalizaci. Pro spuštění všech těchto funkcí bude volající…
Čtěte více

Město chce v ulicích více strážníků i asistentů prevence kriminality

Počet strážníků městské policie v Hradci Králové by se měl do dvou let zvýšit o desetinu. S udržováním pořádku ve městě jim dlouhodobě pomáhají i takzvaní "asistenti prevence kriminality." I těch by mělo ve městě postupně přibýt. Počítá s tím nový koncept prevence kriminality,…
Čtěte více

Lesníci začnou vánoční stromky prodávat v pátek. Jaké budou ceny?

Jen pár dní před první adventní nedělí bude zahájen prodej vánočních stromků z hradeckých městských lesů. I letos budou k dispozici různé druhy jehličnanů z lesů i plantáží. Ceny se oproti loňskému roku nezměnily, pohybují se v rozmezí od 250 do 600 korun podle druhu. Prodej…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme