První fotbal se bude hrát možná doma i přes nedokončenou stavbu. Město chystá dohody

Jak to s prvním zápasem sezony dopadne?
Jak to s prvním zápasem sezony dopadne? | autor: FB stadionu

V úterý proběhl na stavbě multifunkčního fotbalového stadionu kontrolní den. Při něm město řešilo se zástupci konsorcia zhotovitelů stadionu mimo jiné možnosti, za jakých by bylo možné odehrát připravované fotbalové utkání 5. srpna na stadionu. Právě toto utkání je kvůli nedokončené stavbě ohroženo. Město proto přišlo s návrhem uzavření dohody, která konání prvního zápasu na domácí půdě umožňuje. Jejím cílem je minimalizovat negativní dopady zpoždění stavby na hradecký fotbal. Zhotovitel s takovým postupem souhlasil, finální podobu dohody budou na svém zasedání ještě schvalovat hradečtí zastupitelé 1. srpna.

„Celá tato situace je pro všechny strany komplikovaná a napjatá, nicméně jsme tu od toho, abychom věci řešili. K tomu, abychom hráli zápas 5. srpna na domácí půdě s Dynamem České Budějovice, se přibližujeme a oceňujeme pracovní aktivitu zhotovitele, každopádně ke kýženému cíli musíme ještě překonat několik překážek, neboť stavba nového stadionu stále není v předpokládané fázi dokončení. Věřím, že v tuto chvíli máme recept na to, jak celý příběh zvládnout s dobrým koncem pro hradecký fotbal, proto připravujeme návrh dohody se zhotovitelským konsorciem, která povede k tomu, že se 5. srpna potkáme s našimi fanoušky pod lízátky při slavnostním výkopu.“ vysvětluje primátorka města Hradce Králové Pavlína Springerová.

„Město nesmí podle smlouvy převzít stavbu stadionu nedokončenou a bez provedení předepsaných zkoušek. Základní myšlenkou této dohody tedy je, že první domácí fotbalový zápas se 5. srpna odehraje v režimu spoluodpovědnosti zhotovitele. Všechny technické okolnosti této dohody nyní ladíme tak, aby byla oboustranně akceptovatelná a neutrpěl kvůli problémům stavby hradecký fotbal. Princip a případný obsah této dohody jsme ještě před kontrolním dnem konzultovali s našimi právníky, kteří nám potvrdili, že námi zvolený postup je právně možný, popisuje náměstek primátorky pro oblast správy městských investic a rozvoje Lukáš Řádek. Základní parametry této dohody zástupci konsorcia zhotovitelů na kontrolním dni odsouhlasili. Finální podobu dokumentu bude na svém zasedání 1. srpna schvalovat hradecké zastupitelstvo.

V rámci stavby multifunkčního fotbalového stadionu zatím pokračuje proces kolaudace, který má na starosti zhotovitel. „Stavbu stadionu sledujeme prakticky každou hodinu, nejen pro fanoušky fotbalu, ale pro celé město je to důležitý milník. Ačkoliv jsme už na jaře avizovali, že stavba podle nás a správce stavby nabírá zpoždění, neustále jsme byli ubezpečováni, že se vše stihne. Do prvního zápasu nám ještě zbývá nějaký čas, proto budeme věřit, že se nakonec vše podaří dovést, a to i přes kriticky krátkou lhůtu pro zprovoznění, do zdárného konce,“ dodává náměstek Řádek.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Bude se běhat, hrát fotbal, jíst čokoláda a řádit v maskách

O víkendu se bude v Hradci Králové sportovat i kulturně žít. Votroci odehrají derby s Pardubicemi, poběží se jarní běh v novohradeckých lesích. Ve Futuru můžete navštívit Čokoládový festival, děti můžete vzít na Velikonoční pohádku, karneval nebo koncert Štístka a Poupěnky.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, výstavu Lega nebo do hradeckého aquacentra

Podzimní prázdniny a státní svátek 28. října slibují v Hradci Králové nejen oslavy dne vzniku samostatného Československa, ale třeba i bonus v hradeckém aquacentru v podobě 20 minut zdarma. Bude se hrát hokej i fotbal, můžete vyrazit na halloweenskou party nebo na velkou…
Čtěte více

Weber končí na lavičce Hradce, na nový stadion se vrací Kotal

Fotbalisté Hradce Králové mají nového trenéra. Po nepřesvědčivých výkonech a čtyřech prohrách v posledních pěti zápasech skončil na lavičce Votroků Jozef Weber. Novým koučem se stává Václav Kotal, který u týmu už v minulosti působil jako hráč i jako trenér, navíc žije v Hradci…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme