Pošta na Benešovce zůstane zachovaná, budou ale jiné přesuny oproti plánům

Pošta na Benešovce
Pošta na Benešovce | autor: zdroj foto: mapy.cz

Pobočka České pošty na Benešově třídě v Hradci Králové nakonec nebude zrušena. Vyplynulo to ze čtvrtečního jednání primátorky města Pavlíny Springerové se zástupci České pošty. Současně také dojde k přesunutí pobočky pošty na Novém Hradci Králové do městských prostor. Chystá se stěhování pobočky z třídy ČSA.

Česká pošta minulý týden ohlásila v rámci restrukturalizace zrušení hned sedmi poboček v katastru Hradce Králové. Tři z toho byly na Moravském Předměstí. Největší sídliště v celém Královéhradeckém kraji by tak zůstalo zcela bez poštovní pobočky.

„Hlavním cílem této schůzky pro nás bylo vyjednat zachování alespoň jedné poštovní pobočky na Moravském Předměstí. Jedná se o lokalitu, kde je největší sídliště v Královéhradeckém kraji, žije zde třetina obyvatel Hradce, město tu má byty pro seniory a zdravotně postižené a pro nás bylo nepřijatelné, že by se tato část města ocitla bez pošty," shrnula jednání Springerová s tím, že i sami zástupci společnosti uznali, že požadavek je relevantní. Pobočka na Benešově třídě, která byla největší z rušených poboček, tak zůstane zachována. Poštovní služebny v ulici Milady Horákové a Štefánikově ulici však budou zrušeny bez náhrady. Kromě toho budou zrušeny i pobočky v Plotištích, Kuklenách, v Lipkách a na Pouchově.

Kromě dohody o zachování pobočky na Benešově třídě se ještě jednalo o dalších služebnách ve městě. Jak uvedla Springerová, poštovní pobočka na Novém Hradci Králové bude přesunuta do městských prostor a vedena jako Pošta Partner. "Vedle toho jsme projednávali i budoucnost jiných pošt, například pobočka v ulici Československé armády se dle informací od zástupců České pošty přemístí do nově postavené budovy ČSOB a bude jednou z vlajkových lodí České pošty z hlediska moderních standardů,“ doplnila primátorka.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Doporučujeme
Nahoru