Pobočky pošty na Moravském Předměstí se rušit nebudou. Místní si to prosadili

Pošty se slučovat nebudou.
Pošty se slučovat nebudou. | autor: Česká pošta

Obyvatelé Moravského Předměstí v Hradci Králové nepřijdou o dvě pobočky České pošty. Podařilo se jim přesvědčit vedení podniku, aby upustilo od zrušení dvou pošt, místo nichž měla vzniknout jedna nová. Zároveň místní lidé chtějí, aby pošta měla otevřeno i v sobotu a neměla tak dlouhou polední pauzu. Uvádí to server idnes.cz.

Záměr České pošty vzbudil na Moravském Předměstí pozdvižení. Myšlenka, že státní podnik zruší své pobočky na Benešově třídě i ve středisku Hvězda a místo nich zřídí jednu novou, se opravdu nelíbila.

Pošta nakonec od slučovacích manévrů upustila a vše nechá při starém. „Česká pošta uvažovala o sloučení poboček Hradec Králové 11 a 12. Nová pošta by sídlila v nákupním centru a byla by zhruba uprostřed trasy mezi stávajícími pobočkami. Měla by sedm přepážek, delší otevírací dobu včetně soboty. Realizace tohoto záměru byla z naší strany podmíněna souhlasem města. K tomu však nedošlo, proto nová pošta nebude a budou existovat dvě stávající,“ říká mluvčí České pošty Matyáš Vitík.

Kategoricky proti záměru pošty se postavily obě KMS. „Jednohlasně jsme prosazovali zachování obou poboček, přestože ta nová by přinesla i nějaké výhody, když by fungovala i v sobotu a měla by širší otevírací dobu. Na druhou stranu by ale pro řadu lidí byla příliš daleko, třeba od lokality u restaurace Duran k novému místu nezajíždí žádný autobusový spoj. Zvážili jsme pro a proti a nakonec jsme se rozhodli prosazovat zachování obou pošt,“ uvádí předseda KMS jih Petr Neckař.

Česká pošta si pro novou pobočku vyhlédla objekt asi v polovině cesty mezi oběma stávajícími úřady - na místě posilovny u supermarketu ve Svitavské ulici. Podle místních to rozhodně nebyla dobrá volba. Místo by bylo jedině v prvním patře, což by pro hůř pohyblivé znamenalo problémy.

Komise místní samosprávy má ke své poště ve středisku Hvězda řadu připomínek, vesměs k otevírací době - mimo jiné k dvouhodinové polední přestávce anebo k sobotě, kdy je zavřeno. „Pošta by měla sloužit co největšímu počtu lidí. Požadujeme tedy, aby rozšířila provozní dobu o sobotní dopoledne, uvítal bych rovněž jednání o příliš dlouhé každodenní polední pauze. Současná otevírací doba nejvíc komplikuje život pracujícím lidem,“ upozorňuje Neckař.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Doporučujeme
Nahoru