Štítky: | Kraj | Doprava | silničáři |

Na silnice se v kraji letos sype o poznání méně

Ilustrační foto | Zdroj: Pixmac
Ilustrační foto | Zdroj: Pixmac

Ač se to při pohledu z okna nezdá, tak podle silničárů je letošní zima oproti loňsku mírnější.

Celkem se na zimní údržbě namrzlých a zasněžených silnic v kraji dosud ušetřily oproti loňsku dva miliony korun. V porovnání s předchozí zimní sezónou byly lednové náklady dokonce o 15 milionů korun nižší.

I tak se vyšplhaly na částku více jak 52 milionů korun v celém kraji. 

Rozhodující účet za zimu většinou vystaví silničářům únor. "Soli mají zatím silničáři ve skladech dostatek. Průměrná zimní údržba vyjde v našem kraji celkově v průměru na 200 milionů korun ročně. Velice napjatě také sledujeme stav silnic a škody, které zima na vozovkách nadělá,“ uvedl náměstek královéhradeckého hejtmana Karel Janeček.

Podle inforamcí z kraje byla zatím rekordně drahá zima na přelomu let 2005 a 2006, která vyšla krajskou kasu celkem na čtvrt miliardy korun.

"Loňská zimní sezona vyšla oproti tomu na podprůměrných 189 milionů korun. Během ní však vznikly na silnicích škody za dalších zhruba 150 milionů korun," doplnil informace Imrich Dioszegi, tiskový mluvčí Královéhradeckého kraje.

Výjimečná zimní údržba byla v kraji také například na podzim 2009, kdy sníh zasypal silnice i v nižších polohách již v polovině října. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Opravy Pražského mostu už se blíží. Nebude ale uzavřen pro všechny

Plánovaná údržba Pražského mostu v centru Hradce Králové začne 8. dubna. Dělníci se na mostě objeví ale už o víkendu 6. dubna, kdy budou zahájeny finální přípravné stavební práce bez dopravních omezení. Během oprav bude otevřená pouze jedna polovina mostu pro chodce, záchranáře…
Čtěte více

Dopravní chaos u hradeckých škol má mírnit plán mobility

Plná parkoviště, nebezpečně a často proti pravidlům zastavující automobily, ze kterých v ranní špičce vystupují děti. To jsou nejčastější příčiny vzniku nepřehledných a kritických situací v blízkosti škol. Město Hradec Králové chce těmto nebezpečným kolizím předcházet vytvořením…
Čtěte více

Hradecký dopravní podnik stále modernizuje svůj vozový park. Vozidla mládnou

Ačkoliv si hradecký dopravní podnik vloni připomněl už pětadevadesáté výročí své existence, jiné podstatné číslo v jeho statistikách neustále klesá. Je jím průměrné stáří vozového parku. To je 7,75 roku. Ve srovnání s posledním známým údajem ze sousedních Pardubic je hradecký…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme