Koronavirus: K nedělnímu večeru 134 nakažených v kraji, obytné vozy v nemocnici a město tiskne ochranné štíty

Město tiskne štíty na ZŠ J. Gočára.
Město tiskne štíty na ZŠ J. Gočára. | autor: MMHK

Krajská hygienická stanice hlásí k nedělnímu podvečeru 134 lidí pozitivních na COVID-19 v Královéhradeckém kraji, z toho na Hradecku jich je 45. Dobrou zprávou je, že už 7 lidí je vyléčených, z toho na Hradecku 6. V hradecké fakultní nemocnici jsou k dispozici čtyři obytné vozy pro zaměstnance pečující o pacienty s koronavirem. Magistrát v prostorách základní školy J. Gočára tiskne ochranné štíty.

Fakultní nemocnice v Hradci Králové má nově ve svém areálu čtyři obytné vozy, které mají do budoucna sloužit zaměstnancům pečujícím o pacienty s nákazou Covid-19. Pokud by nestačily, firma, která je nabídla, je připravena dodat ještě minimálně další dva.

"Naše obytné vozy jsme nemocnici poskytli bezplatně, na dobu nezbytně nutnou a budou sloužit pro odpočinek zdravotním sestrám nebo jako zázemí personálu, když nemají možnost dojíždět do práce. Momentálně při pandemii koronaviru pracují i 24 hodin denně a potřebují mít klid na spánek a odpočinek. Naše obytné vozy jim poskytnou 100% komfort a mohou využívat veškerého vybavení: postele, posezení, kuchyň pro přípravu jídla. Můžou si zatopit, osprchovat se teplou vodou a k dispozici mají i toaletu," informovala na svých stránkách.

Město Hradec Králové začalo tisknout vlastní ochranné štíty na 3D tiskárnách. Jejich výroba a kompletace probíhá v Základní škole J. Gočára, na šesti poloprofesionálních tiskárnách by měly vzniknout zhruba tři až čtyři stovky štítů. Využít by je měli především zaměstnanci v sociální oblasti, například pečovatelské služby.

„Vzhledem k vývoji situace dochází postupně ke zkvalitňování výroby ochranných pomůcek. Pomyslně jsme se tak připojili k dalším, kteří se dali do 3D tisku vlastních štítů. Jako zázemí pro tuto výrobu jsme se rozhodli využít Základní školu J. Gočára, kam jsme přesunuli šest poloprofesionálních tiskáren. Kompletaci štítů zajišťují pracovníci magistrátu jak na základní škole, tak přímo na radnici,“ říká Martin Hanousek, náměstek primátora pro oblast školství a sociálních věcí. V plánu je zatím vyrobit tři až čtyři stovky ochranných štítů. „Potřebujeme jimi zabezpečit pracovníky ze sociální oblasti, už teď víme, že minimálně 150 kusů bude potřeba dodat místním poskytovatelům sociálních služeb,“ doplňuje náměstek Hanousek.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Doporučujeme
Nahoru