Klicperovo divadlo zabodovalo v internetové anketě, mezi regionálními divadly je nejoblíbenější

Klicperovo divadlo v Hradci Králové.
Klicperovo divadlo v Hradci Králové. | autor: hradeckralove.cz

Královéhradecké Klicperovo divadlo si připsalo další velkolepý úspěch. Ve 13. ročníku výroční ankety portálu i-divadlo.cz za rok 2016 získalo hned několik umístění. V celorepublikové konkurenci bodovala inscenace Pěna dní a hradecké divadlo navíc stejně jako loni s přehledem převálcovalo v oblíbenosti ostatní regionální divadla.

Druhou nejlepší inscenací roku 2016 je podle diváků hradecký kus Pěna dní režisérského dua SKUTR, které tvoří Martin Kukučka a Lukáš Trpišovský, premiéru měla jejich inscenace loni 12. března. První příčku v této kategorii získal Srdcový král, inscenace pražského Divadla Kalich.

"Pěna dní se stala druhou nejlepší inscenací a doslova ovládla kategorii Jiný umělecký počin. Vítězem kategorie se stal Jakub Kopecký, který hlasující zaujal scénou k této inscenaci. Druhá skončila kostýmní výtvarnice Simona Rybáková a uspěl i David Smečka, který k Pěně dní složil hudbu," vyjmenovává úspěchy PR manažer divadla Martin Sedláček. 

V kategorii Nejoblíbenější divadlo roku 2016 se Klicperovo divadlo v celorepublikovém žebříčku umístilo na 6. místě, a mezi regionálními divadly tak s velkým náskokem opět obsadilo zlatou příčku. Získalo celkem 57 bodů, zatímco druhé a třetí místo patří divadlům z Mladé Boleslavi a Uherského Hradiště se shodným počtem 30 bodů. 

"Děkujeme všem hlasujícím divákům za jejich hlasy, velmi si toho vážíme!" vzkazuje za Klicperovo divadlo Martin Sedláček.

Nejoblíbenější českou herečkou je podle diváků Pavlína Štorková, které se dařilo a dosud daří v hradeckém divadle a nyní slaví úspěchy i v Praze. Nejlepší ženský herecký výkon roku 2016 získala za roli Olgy Havlové v inscenaci Olga (Horrory z Hrádečku), kterou ztvárnila v Divadle Letí. Obsadila zároveň i třetí příčku, a to za Nezvalovu postavu Manon, kterou ztvárnila v Národním divadle v inscenaci režiséra Daniela Špinara Manon Lescaut.

Klicperovo divadlo si dlouhodobě drží návštěvnost vysoko nad průměrem v porovnání s ostatními českými divadly a loni do „Klicperáku“ putovala i prestižní Cena Thálie pro Zoru Valchařovou-Poulovou za roli Violet Westonové v inscenaci Srpen v zemi indiánů. Pavlína Štorková zase převzala Hradeckou múzu za svůj výkon v Evženu Oněginovi (více čtěte zde).

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme