Hradec Králové má první úmrtí pacienta s koronavirem

V nemocnici zemřel člověk s pozitivním testem na COVID-19.
V nemocnici zemřel člověk s pozitivním testem na COVID-19. | autor: FNHK

Ve Fakultní nemocnici Hradec Králové zemřel ve čtvrtek 80letý pacient s velmi vážným onemocněním, který byl před několika dny pozitivně testován na COVID-19. Potvrdil to pro Novinky.cz mluvčí nemocnice Jakub Sochor. Přesný čas úmrtí pacienta nemocnice neuvedla. V České republice jde o sedmé úmrtí v souvislosti s nákazou novým koronavirem, které úřady oznámily.

Ve fakultní nemocnici je v tuto chvíli hospitalizováno celkem pět pacientů s potvrzeným onemocněním COVID-19. Všichni leží na klinice infekčních nemocí. Z toho je jeden pacient ve vážném stavu. V domácí karanténě je také jedna zaměstnankyně nemocnice s potvrzeným onemocněním. Pracuje na oddělení, kde se nemoc u několik pacientů před několika dny potvrdila. Jednalo se o hematologické oddělení. „V tuto chvíli je v domácí karanténě. Naštěstí nemoc má zatím lehký průběh. Na oddělení pokračuje epidemiologické šetření,“ dodal Sochor.

Podle údajů z Krajské hygienické stanice Královéhradeckého kraje je v současné době celkem 40 lidí s prokázanou nákazou a z toho jich je 20 na Hradecku.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Doporučujeme
Nahoru