Štítky: | Hokej | extraliga | HC Mountfield HK |

Hokejisté mají další dvě posily a zpestří si přípravu přípravnými zápasy

Posila ze zámoří Collin Valcourt | Zdroj: HC HK
Posila ze zámoří Collin Valcourt | Zdroj: HC HK

Do startu hokejové extraligy zbývá více než měsíc a příprava hokejistů na další ročník nejvyšší soutěže nabírá na obrátkách. Již včera vyjeli hradečtí hokejisté ke svému prvnímu přípravnému zápasu. Ten z důvodu rekonstrukce hradecké haly sehráli na zimním stadionu ve Znojmě proti silnému ruskému celku Amur Chabarovsk, který je pravidelným účastníkem KHL. Utkání skončilo 2:3 po samotstatných nájezdech.

Celkem na hráče Mountfieldu HK čeká sedm přátelských utkání a tři střetnutí v rámci turnaje ve slovenském Martine.

Dnes 7. srpna zajíždí Hradec do Liberce, kde se od 16 hodin utká se zdejšími Bílými tygry. O týden později zavítá hradecký tým na turnaj do slovenského Martina. Zde sehraje v průběhu víkendu utkání proti Piešťanům, Mladé Boleslavi a domácímu celku MHC Mountfield.

K dalšímu přátelskému utkání hokejisté opět zavítají do Liberce. Zde jejich kvalitu v sobotu 23. srpna prověří další účastník KHL Admiral Vladivostok. Utkání startuje v 17 hodin. 29. a 31. srpna čeká hradecké hráče dvojutkání s rakouským Linzem. První z těchto duelů sehrají v Rakousku, druhé je na programu ve Vrchlabí. Další prověrkou budou 2. září na znojemském zimním stadionu domácí Orli. Poslední utkání v rámci přípravy na exraligu a zároveň první utkání před domácími fanoušky v nově zrekonstruované hradecké hokejové hale sehrají hokejisté v pátek 5. září od 18 hodin proti německému celku Straubing Tigers.

Na hradeckém ledě se prohání posila ze zámoří

Jak jsme již informovali v článku „Posílený kádr hradeckých hokejistů zahájil přípravu na ledě", hráčské složení hradecké kabiny doznalo výrazných změn. Další posily, tentokrát do útoku, zakotvily na soutoku Labe a Orlice o uplynulém víkendu. O šanci stát se stabilním hráčem v týmu Petera Draisaitla se porve mladičký, jednadvacetiletý Kanaďan Collin Valcourt. Hráče, který doposud nastupoval v zámořské WHL, si při své dovolené vyhlédl sám hlavní kouč.

Collinovo budoucí působení v Hradci okomentoval generální manažer Aleš Kmoníček: „Příchod Collina Valcourta je především zásluhou Petera Draisaitla, který jej celou sezónu sledoval, a to díky tomu, že Collin nastupoval s Leonem v jednom útoku, tudíž má o tomto hráči přehled a ví, co od něho očekávat. Já osobně si slibuji oživení hry, zvýšení důrazu a přímočarosti.“ 

Komando slovenských hokejistů v barvách Hradce doplní Roman Kukumberg, který je oproti Collinu Valcourtovi zkušeným harcovníkem. Loňskou sezónu strávil ve Slovanu Bratislava a předtím sbíral cenné zkušenosti v KHL. Před deseti lety byl draftován Torontem, avšak do do hlavního týmu se neprobil.

„Jsem velmi rád, že se nám podařilo dotáhnout jednání s tímto hráčem do konce, jelikož Roman Kukumberg by měl být tím centrem, kterého jsme hledali celou sezónu, respektive v to pevně věříme. Prakticky mu neschází nic – má zkušenosti, hrál KHL, umí zakončit, je produktivní,“ řekl k příchodu Kukumberga Kmoníček

Zásadní změny v rozmístění čar na ledě

Hokejoví fanoušci si po příchodu na zimní stadion patrně všimnou nezvyklého umístění modrých čar a nápadně krátkého středního pásma. To je způsobeno změnami v pravidlech, které se dotknou všech hokejových soutěží řízených ČSLH. Modré čáry budou namalovány ve vzdálenosti 22,86 metrů od zadního mantinelu, což je o 150 cm více oproti předchozím ročníkům. Střední pásmo tím, na ledové ploše o celkové délce 60 metrů, získá šířku 14, 28 metru. Celkově tedy dojde k jeho zkrácení o tři metry. Zvětšení třetin bude mít patrný vliv na samotnou hru. Zrychlí a zjednodušší se přechod středního pásma, pro útočící tým se otevře větší prostror pro kombinaci v útočném pásmu, obranci budou mít více prostoru na zachytávání kotoučů na modré čáře. Naopak směrem k vlastní brance bude práce obránců daleko komplikovanější.

foto: montrealgazette.com, hokejakartinas.lv, www.spokesman.com

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme