Zveme: Zavítejte o víkendu do doby bronzové nebo mezi chilli nadšence

Archeopark ve Všestarech vám názorně ukáže nejen válečnictví a kovotepectví doby bronzové.
Archeopark ve Všestarech vám názorně ukáže nejen válečnictví a kovotepectví doby bronzové. | autor: archeoparkvsestary.cz

Naše pravidelná páteční pozvánka na víkendové akce v Hradci Králové a blízkém okolí vás možná naláká na fotbalový či hokejový zápas. Pokud ale sportu neholdujete, můžete vyrazit třeba na sobotní Chilli festival do areálu hradeckého letního kina. V pátek vpodvečer si nenechte ujít komentovanou prohlídku Bílé věže a pokud si v sobotu přivstanete, můžete si odtud vychutnat neopakovatelnou atmosféru svítání. Pokud máte děti, vemte je do všestarského Archeoparku, kde bude po celý víkend připravený interaktivní program o době bronzové, uvidíte třeba obřad obětování Slunci.

Komentovaná prohlídka Bílé věže

"Navštivte Bílou věž a užijte si kromě již klasických reálií také poutavý výklad průvodce nejen o historii věže," zvou průvodci na hradeckou dominantu. Komentované prohlídky Bílé věže, která trvá 90 minut a stojí stovku, se můžete zúčastnit v pátek od 17 hodin. Kapacita je omezena a prohlídka se koná při minimálním počtu pěti prodaných vstupenek.

Svítaní na Bílé věži 

Výjimečná příležitost se vám naskytne také v sobotu brzy ráno, kdy můžete prožít svítání přímo na ochozu Bílé věže a vychutnat neopakovatelnou atmosféru probouzejícího se města. Počet účastníků je omezen na 30. Sraz účastníků se koná vždy nejméně 15 minut před východem Slunce před Bílou věží, který tentokrát vychází na 6:44. Vstupné je 150 korun.

Chilli festival Mechov vol. 2

Východočeský chilli festival se v sobotu dočká už druhého ročníku. Od 10 do 20 hodin můžete v hradeckém letním kině Širák ochutnávat chilli produkty z České republiky. Dozvíte se, jak se využívá chilli v gastronomii a festival nabídne pestrou škálu občerstvení i kulturního vyžití pro všechny generace. Kromě programu se areál festivalu stane též otevřeným prostorem ke vzájemné výměně a ochutnávkám specialit samotných návštěvníků.

Oslněni bronzem a sluncem

Archeopark Všestary opět pořádá víkendový program pro rodiny s dětmi. Tentokrát na téma doby bronzové. "Bronz, slitina mědi a cínu, změnila život pravěkých lidí v mnohých ohledech, o tom není pochyb. V čem je ale tento krásně lesklý kov lepší než kámen?" vám přiblíží odborníci ve Všestarech. Komentovaná interaktivní projekce k tématu začíná v sobotu v 11:30 a 16:00, v neděli v 10:30 a 15:00. Uvidíte ukázku slévání bronzu, obřad obětování Slunci vždy ve 13 hodin, dozvíte se více o válečnictví, kovotepectví doby bronzové, barvení látek, děti si odnesou suvenýr z drátku a mohou si zahrát hru O nalezení bronzového pokladu.

Farmářské trhy

Tradiční hradecké Farmářské trhy se opět konají v sobotu dopoledne v Gayerových kasárnách. Návštěvníci zde najdou stánky se širokým sortimentem českého zboží, své výpěstky a výrobky budou prezentovat sami pěstitelé, chovatelé či malozpracovatelé, kteří ve své činnosti kladou především důraz na kvalitní suroviny a ekologický způsob zemědělství. Vstupné se neplatí, trhy jsou otevřené od 8 do 12 hodin.

Fotbalový zápas s Příbramí

FC Hradec Králové se v sobotu utká s 1. FK Příbram. 9. kolo Fortuna národní ligy 2017-18 začíná v 18:00 hodin na Malšovickém stadionu v Hradci Králové. Vstupné je 80 a 40 korun.

Hokejisté budou hrát se Spartou

Mountfield HK poměří v 7. kole hokejové Tipsport extraligy 2017/2018 své síly se Spartou Praha. Zápas začíná v neděli od 17 hodin v 1. hale královéhradeckého  Zimního stadionu.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

ZVEME: Bude se běhat, hrát fotbal, jíst čokoláda a řádit v maskách

O víkendu se bude v Hradci Králové sportovat i kulturně žít. Votroci odehrají derby s Pardubicemi, poběží se jarní běh v novohradeckých lesích. Ve Futuru můžete navštívit Čokoládový festival, děti můžete vzít na Velikonoční pohádku, karneval nebo koncert Štístka a Poupěnky.
Čtěte více

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme