Zveme: Začíná hokejová sezona, fandit můžete i fotbalistům nebo bloudit v kukuřici

V pátek večer můžete s baterkou vyrazit bloudit do kukuřičného pole.
V pátek večer můžete s baterkou vyrazit bloudit do kukuřičného pole. | autor: kukuricaci.cz

Co podniknout na Hradecku o víkendu? Pokud ještě tápete, třeba si vyberete z naší pravidelní páteční pozvánky. Na své si přijdou sportovní nadšenci, protože je v plánu zápas Votroků s Vítkovicemi a velkolepé zahájení hokejové sezony. Hokejisté se utkají s Davosem a Pardubicemi. Na Šrámkově statku v Pileticích se bude opět koncertovat, na chlumeckém zámku Karlova Koruna se bude hodovat během food festivalu. Hradecké lesy pořádají přednášky o dravcích, sovách, výcviku loveckých psů a myslivosti. Amfiteátr Chlum zve na divadelní představení.

Votroci se utkají s Vítkovicemi

Fotbalové utkání mezi FC Hradec Králové a MFK Vítkovice začíná dnes v 18 hodin na Všestportovním stadionu Malšovice.

Noční bloudění u Kukuřičáků

V pátek večer se můžete těšit na noční bloudění v kukuřičném bludišti Kukuřičáci v ulici Akademika Bedrny. "Baterku a odvahu s sebou!" říkají pořadatelé. Návštěvníci ve strašidelných kostýmech dostanou slevu na vstupném. Od 21 hodin budou bloudit děti s rodiči, od 23 hodin pak mohou do bludiště odvážnější lidé.

Marien na Šrámkově statku

Hudební skupina Marien z Pardubic patří k nejvýraznějším tvářím nastupující generace v žánru folkové, country a trampské hudby. Věnují se akustické kytarové muzice a vícehlasému zpívaní, hrají melodické písně převážně z dílny Víti Troníčka. Uslyšíte je dnes večer od 19 hodin na Šrámkově statku v Pileticích. Občerstvení je zajištěno, vstupné stojí stovku. 

Zahájení hokejové sezony

V sobotu odpoledne se koná na ploše před ČPP Arénou zahájení hokejové sezony s doprovodným programem pro děti. Těšit se můžete od 14 hodin na autogramiádu hokejistů A-týmu, zábavné aktivity pro rodiny i kouzelnické vystoupení. Od 16 hodin si můžete i vy zabruslit v malé hale zimního stadionu. Od 18 hodin pak začíná zápas Mounfield HK - HC Davos. V neděli od 18 hodin se hradečtí hokejisté utkají s Pardubicemi.

Zámecké Hodování v Chlumci

Food Festival neboli Zámecké hodování je vůbec první akcí tohoto druhu na zámku Karlova Koruna v Chlumci nad Cidlinou. "Doufáme, že nás v tom nenecháte samotné a pomůžete nám všechny ty dobroty sníst! Festival dobrého jídla a pití na zámku, kde bude probíhat kulturní program, soutěže, gastronomické příspěvky a dětský koutek," vzkazují pořadatelé. Na festival můžete vyrazit v sobotu i v neděli. Vstup stojí 60 korun, pro studenty a důchodce 40 korun. Pro děti do 6 let bude vstup zadarmo. 

Přednášky o dravcích a myslivosti

"Srdečně Vás zveme na přednášky nejen o dravcích, sovách, výcviku loveckých psů a myslivosti. Během letošního srpna můžete u Mazurovy chalupy navštívit besedy s panem Karlem Nejmanem, který se zabývá biologickou ochranou letišť, budov a sadů, výcvikem dravců a loveckých psů a aktivně provozuje myslivost." Tento víkend se besedy konají v pátek a v neděli od 16 hodin. Vstupné je dobrovolné. Za nepříznivého počasí bude beseda zrušena.

Lesní divadlo na Chlumu

Divadelní hru Manželský čtyřúhelník, kterou napsal a zrežíroval Jakub Zindulka, můžete vidět v sobotu od 20 hodin v Lesním divadle na Chlumu. "Manželé Juklovi jsou dlouholetými přáteli manželů Tupých. Květa a Růžena pracují ve stejné mateřské školce, Míra a Radim jsou inženýry ve stejném výrobním podniku. Proto není divu, že se jako každý rok chystají společně oslavit Silvestra. Alkohol teče proudem, a tak vtipkování žen o tom, jak jsou muži neschopní, negalantní, líní, a jak se s nimi nedá žít, a stesky mužů o tom, že ženy se nedají pochopit, vyústí ve furiantskou sázku, která vede k neobvyklé výměně manželů..." Hraje Dana Homolová, Michaela Badinková, Daniel Rous a Martin Kraus. Vstupné stojí 250 korun.

Putování za pokladem lesních skřítků

V neděli pořádá Amfiteátr Chlum a Sokol Chlum tradiční putování za pokladem lesních skřítků, které začíná v 15 hodin.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Zima skončí vynesením Smrtholky, koná se Velikonoční jarmark

Co podniknout v Hradci Králové o víkendu? Můžete vyrazit na některý z koncertů - v Aldisu vystoupí Leoš Mareš, Laura a její tygři zahrají v klubu LUCIE, do Filharmonie dorazí úspěšná inscenace Caveman. V Adalbertinu se koná Velikonoční jarmark a děti tam budou moci…
Čtěte více

ZVEME: Bude se běhat, hrát fotbal, jíst čokoláda a řádit v maskách

O víkendu se bude v Hradci Králové sportovat i kulturně žít. Votroci odehrají derby s Pardubicemi, poběží se jarní běh v novohradeckých lesích. Ve Futuru můžete navštívit Čokoládový festival, děti můžete vzít na Velikonoční pohádku, karneval nebo koncert Štístka a Poupěnky.
Čtěte více

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme