Zveme: Začátek roku odstartuje novoroční běh i ohňostroj

První den spolu
První den spolu | autor: hradeckralove.cz

Poslední dny tohoto roku jsou tady a s nimi i velkolepá oslava roku nadcházejícího. Víkendové oslavy budou patřit Silvestru a nejen v Hradci tak bude živo. Na své si ale přijdou i ti, kteří dávají před bujarými oslavami přednost sportovnímu vyžití. Hned na Nový rok pro vás totiž máme tip na běh centrem východočeské metropole a na výstup na Kunětickou horu. Ta totiž mimořádně zpřístupní i hradní věž.

Trasa běhu centrem města vytvoří tvar srdce

Poběž a vytvoř novoroční hradecké srdce! Tak zní název akce, která doslova odstartuje 1. ledna. Jde totiž o novoroční běh centrem města. Trasa měří necelé čtyři kilometry a lze ji ujít pěšky nebo uběhnout. Cesta, jak už název napovídá, vytvoří tvar srdce. Vybíhá se v deset hodin dopoledne z Žižkových sadů, trasa bude značena papírovými terčíky se symbolickým srdcem. Akce je určena pro všechny, které běh baví, pro věčné začátečníky, pokročilé běžce, ale i celé rodiny včetně dětí. Čas organizátoři měřit nebudou. Nejde totiž o závod, ale spíše o přátelský novoroční výběh. Vstup je zdarma.

Na novoroční výstup na hradní věž zve Kunětická hora

Máme pro vás také tip na menší výlet na nedalekou Kunětickou horu. Na Nový rok totiž můžete mezi 13. a 15. hodinou po více než 130 schodech vystoupat na Čertovu věž, která já běžně návštěvníkům uzavřena. Zpřístupněno bude také nádvoří a spolu s věží a část expozic. „Před palácem vás zveme na čaj s kastelánem a celou hradní posádkou. Děti mohou nazdobit zdejší stromky přinesenými pochoutkami pro ptáčky,“ zvou na akci pořadatelé. Jednotné vstupné na „Kuňku“ je 30 korun, děti do šesti let mají vstup zdarma.

Oslavy na náměstí zakončí ohňostroj

První lednový den také na Velkém náměstí proběhne tradiční rozdávání čočkové polévky a teplého čaje nebo punče. Těšit se můžete i na filmovou produkci a samozřejmě ohňostroj, kterým celé oslavy vyvrcholí. Podrobné informace o tom, jak se na náměstí lze dostat, kde zaparkovat, a jak to bude vypadat s bezpečností, se dočtete v tomto článku.

 

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme