Štítky: | Kultura | Sport | Pozvánka |

Zveme: Zaběhejte si v hradeckých lesích i s kočárkem

Ilustrační foto | Zdroj: Morgue File
Ilustrační foto | Zdroj: Morgue File

S přicházejícími prázdninami a s už probíhající letní sezónou se v Hradci Králové stále častěji objevují sportovní amatérské akce. Jedna z nich je naplánována i na tuto sobotu a nese název Běh s kočárkem kolem Milíře. V pátek hned po vysvědčení můžete zajít se svými školou povinnými ratolestmi na prohlídku Muzea východních Čech, kde na ně čeká nejen vstupné zdarma. V sobotu labské nábřeží opět po roce ožije řemeslníky. Od dopoledních hodin se bude náplavka hemžit keramiky, košíkáři, řezbáři i živými zvířaty. 

S vysvědčením do muzea 

Zamiřte s dětmi a jejich vysvědčením v pátek do Muzea východních Čech. „Malí nebo velcí školáci, kteří přinesou do Muzea východních Čech v Hradci Králové své vysvědčení, budou mít v pátek 27. června vstupné zdarma do všech výstav a expozic a navíc dostanou i malý dárek,“ láká na speciální program a volné prohlídky východočeského muzea Dana Mylerová. Od jedné do čtyř hodin odpoledne se navíc školáci mohou zapojit do výstavy strašilek. Více najdete zde

Kolem Biřičky budou běhat rodiče i prarodiče s kočárkem i s kolečkem 

Idea uspořádat závody v běhu s kočárkem či jiným vozítkem pro děti se zrodila v hlavách amatérských běžeckých nadšenců z Hradce Králové. „Nápad vzešel v okamžiku, kdy jsme sami očekávali přírůstek do rodiny. Protože jsme sportovně založení, pořídili jsme vozík na běhání i za kolo a sportujeme dál a trávíme tak čas všichni společně,“ popisuje Štefan Petráček nápad na uspořádání prvního ročníku Běhu s kočárkem v hradeckých lesích.

A aby nejen oni, ale i další mladé rodiny s dětmi, nemuseli za podobnými závody jezdit mimo Hradec Králové, chopili se sami iniciativy a v sobotu zvou na odpoledne plné pohybu, běhání, rychlé chůze a společné rodinné zábavy. Závod je určen pro širokou veřejnost, všechny věkové skupiny, pro maminky, tatínky, prarodiče i celou rodinu. „Tímto závodem chceme veřejnost zvednout z gauče od televize a počítače a motivovat k aktivnímu životnímu stylu. Sportovat se dá i s miminkem v kočárku, není to žádné omezení,“ zve na sobotní běh v lesích kolem Biřičky Štefan Petráček. Podrobnosti, včetně propozic závodu, se dočtete zde.

Start je ve 13 hodin od rybníku Biřička. Závodit se bude v běhu nebo sportovní chůzi s kočárkem, sportovním vozítkem, ale k dispozici bude i třeba stavební kolečko. Organizátoři slibují trasu vhodnou pro všechny, v délce osmi kilometrů, s převýšením 67 metrů a po lesních zpevněných cestách. „Limit na zdolání trasy závodu je stanoven na tři hodiny, tempo si volí každý dle svých možností,“ ujišťují pořadatelé a už nyní zvou na podzimní noční běhání po lese s názvem Forest Night Run.

Na nábřeží se opět představí šikovné ruce řemeslníků

Řemeslné výrobky, šikovné ruce, regionální dobroty anebo dílny pro děti. To všechno bude v sobotu k vidění na Tylově nábřeží od 10 do 18 hodin, koná se zde další Nábřeží řemeslníků. „Víme, co kteří řemeslníci předvádějí, co umí. Chceme také ty, jenž nabízí ukázky řemesel pro děti. Důraz klademe na pestré a kvalitní výrobky a využití různých materiálů,“ uvádí pořadatelé už osmého ročníku prodejní výstavy na labském nábřeží, i v letošním roce se organizace ujal ansámbl z Dobrého divadla. 

Divadelníci také zajistí zábavný nejen divadlení doprovodný program pro malé návštěvníky. „Můžete si vyzkoušet drátování, kování na kovadlině, práci na hrnčířském kruhu, pletení košů nebo tkaní na stavu. Na nábřeží přijedou i řezbáři a perníkáři a velkým lákadlem budou i živá zvířata,“ zvou pořadatelé. 

Hradcem ještě stále hýbe divadelní festival

Závěrem pozvánky nelze opomenout stále probíhající divadelní festival na všech královéhradeckých scénách i v ulicích Hradce Králové a ve velkém stanu v Žižkových sadech. Více na Open Air Program nebo na Divadlo evropských regionů. Další kulturní akce najdete na Kultura.HradecKralove.cz.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

ZVEME: Na farmářské trhy, noční Bílou věž nebo závody vozítek s pedály

Co se bude dít v Hradci Králové o víkendu? Malšovickou arénu zaplní vozítka s pedály, která odstartují jarním memoriálem novou sezónu. Můžete vyrazit na farmářské trhy nebo na noční prohlídku Bílé věže. V Aldisu se bude tančit, regionální kolo soutěže tam pořádá hradecká škola T…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme