ZVEME: Za tancem do Karibiku nebo na noční festival dobrot

Na nábřeží v Hradci Králové zazní jazz.
Na nábřeží v Hradci Králové zazní jazz. | autor: Lukáš Veselý

První srpnový víkend v Hradci Králové nabídne koncerty, tanec, letní kino, fotbal i noční festival jídla. Program nabízí Kavčák, v pátek to budou koncerty a v sobotu karibská open air tančírna. Na nábřeží se bude hrát jazz a ochutnávat víno. Votroci vyzvou Mladou Boleslav.

LÉTO NA KAVČÁKU

Klenot kulturní z. s. pořádá na Kavčáku v Hradci Králové další z prázdninového cyklu koncertů. V pátek od 19 hodin zahraje v Lodivadle pardubická pop-punková kapela Není zač a od 20:30 potom hradecká big-beatová kapela The Golden Sixities. V sobotu se můžete tamtéž těšit na karibskou tančírnu - bachata a salsa jsou tance, ve kterých jde především o improvizaci mezi tanečníky, a zatančit si tak můžete s kýmkoliv. V rámci lekcí i tančíren se lidé v párech během večera střídají, třeba i po jedné písničce. Není to ale podmínkou, přijít můžete i se svým partnerem/partnerkou. Akce začne v 18 hodin otevřenou lekcí bachaty nebo salsy, na které je třeba se hlásit předem. Lekce jsou určené začínajícím tanečníkům, kteří se chtějí naučit základní kroky a figury. Ty pak mohou hned využít na následující tančírně, která začíná úderem 19. hodiny.

LETNÍ KINO

Kemp Stříbrný rybník tento víkend láká na filmy se psí tematikou. V pátek se bude promítat film Za trnkovým keřem, a to od 21 hodin. V sobotu pak Gump - pes, který naučil lidi žít. "Vstup je jako vždy zdarma, ale poud se vám u nás líbí, můžete podpořit naše psy z Azylu pro zvířata, třeba prostřednictvím QR kódu. Děkujeme!"

Letní kino Širák zve v pátek od 21 hodin na Zápisník alkoholičky, nový český hit v hlavní roli s Terezou Rambou. "Jak snadné je propadnout závislosti, jak těžké si ji připustit a pak se z ní dostat? Zápisník alkoholičky je upřímnou filmovou zpovědí abstinující alkoholičky a nemoralizujícím pohledem na to, jak pijí ženy. Stejně jako v Úsměvech smutných mužů v něm režisér Dan Svátek vychází ze skutečného příběhu a zachycuje nejen pád na společenské dno, ale taky momenty, kterým se nejde nezasmát." Film je přístupný od 15 let. V sobotu se tam bude od 21 hodin promítat animovaný film V hlavě 2 společností Disney a Pixar. Diváci budou mít znovu možnost podívat se na to, co se právě odehrává v hlavě čerstvé teenagerky Riley.

NÁBŘEŽNÍ JAZZOVÁ POUŤ

Smetanovo nábřeží v Hradci Králové bude v sobotu od 15:30 znít jazzem: Jazz Q Martina Kratochvíla, Bruner/Šindler/Duo, Dej nám akord - Dna, Crossroad, Jazz Manchaft. Přijďte se projít po jazzovém nábřeží. Letní jazzová pouť zve k malé promenádě styly hudby, která ovlivnila 20. století a  okouzluje nás ve třetím tisíciletí. První srpnovou sobotu vám zpříjemní muzikanti, kteří upsali svou duši jazzu.

HRADECKÉ NÁBŘEŽÍ VÍNA

V sobotu od 14:00 do 22:00 se královéhradecké náměstí 5. května zaplní výrobci a milovníky vína. Ochutnat bude možné vína z české i zahraniční produkce. Nebudou chybět ani gastronomické pochoutky, které se hodí ke skleničce vína. To vše doplněno o stylový hudební program v rámci Nábřežní jazzové pouti. Vstup je pro návštěvníky formou zakoupení skleničky na místě v hodnotě 100 Kč.

SUMMER NIGHT FOOD FESTIVAL

Přijďte si vychutnat pečlivě vybrané pochoutky pod širým nebem. Zapijete to pivem, vínem či koktejlem a zatančete si za doprovodu několikanásobného československého DJ šampióna (IDA, DMC). Bude jím finalista Red Bull 3Style Battle 2017 Dj Lowa. Na trávě vznikne dostatek prostoru pro vychutnání atmosféry ať už u stolu či k pikniku na dece. Kdy a kde? V sobotu od 17:00 do půlnoci v hradeckých Žižkových sadech. Vstup je zdarma.

VOTROCI SE UTKAJÍ S BOLESLAVÍ

Utkání fotbalové Chance ligy mezi FC Hradec Králové a FK Mladá Boleslav začne v neděli v 17 hodin. Zápas se hraje na novém multifunkčním stadionu v Malšovicích.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Venkovní akce se kvůli počasí ruší. Zbývá kino, divadlo, planetárium a bazén

Jak to bude vypadat s víkendovými akcemi v Hradci Králové? S ohledem na vývoj předpovědi počasí, zasedání krizových štábů vlády, upozornění bezpečnostních složek a varování ČHMÚ před extrémními srážkami a hrozícími povodněmi se většina plánovaných venkovních akcí konat…
Čtěte více

ZVEME: O víkendu se bude v Hradci sportovat a přijede královna Eliška

První zářijový víkend navštíví Hradec Králové tradičně královna Eliška Rejčka, na Velkém náměstí se konají Slavnosti Královny Elišky. Bude se pít burčák a bude se hodně sportovat, koná se oblíbená akce Město na kolech a také Velká cena Hradce Králové, poběží se závod…
Čtěte více

ZVEME: Děti čeká bejbypankovej festival Kefír a Bob s Bobkem ve Futuru

Závěr prázdnin v Hradci Králové slibuje slunečný víkend nadupaný nejrůznějšími akcemi. Ve Futuru se děti rozloučí s letními prázdninami spolu s Bobem a Bobkem, na hradeckém letišti je čeká bohatý program festivalu Kefír. Na Slezské plovárně se koná koncert a dětský den Hold…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme