ZVEME: Za dobré vysvědčení zdarma do aquacentra i do muzea

Muzeum východních Čech v Hradci Králové pořádá pro děti hledačku.
Muzeum východních Čech v Hradci Králové pořádá pro děti hledačku. | autor: hradeckralove.cz

Začínají letní prázdniny a školáci je mohou zahájit v hradeckém aquacentru, které láká za dobré vysvědčení na volný vstup, nebo v hradeckém Muzeu východních Čech, které oslaví konec školního roku hledačkou inspirovanou motivy z výstavy Míly Fürstové. Dnes končí mezinárodní divadelní festival Regiony. Konají se akce k 158. výročí bitvy u Hradce Králové v roce 1866.

ZA DOBRÉ VYSVĚDČENÍ AQUACENTRUM ZDARMA

Městské lázně Hradec Králové již tradičně lákají děti školou povinné tento víkend na volný vstup do aquacentra. Tato oblíbená akce je pro děti do 10 let, které nemají na vysvědčení horší známku než trojku. Jedinou podmínkou je přinést ukázat „dobré“ vysvědčení v doprovodu dospělého.

S VYSVĚDČENÍM DO MUZEA

Muzeum východních Čech zve všechny školáky na výstavu Svět fantazie Míly Fürstové. Dnes od 10 do 17:00 hodin se tam bude slavit konec školního roku. "V muzeu si školáci užijí hledačku inspirovanou motivy z výstavy Míly Fürstové. Hravá stanoviště obohatí interaktivní hračky zapůjčené ze speciálního hračkářství „Agátin svět“. V závěru čeká na děti za jejich snahu malá odměna," uvádí pracovníci muzea. Program je vhodný pro děti od 6 let. Vstupné děti zdarma po předložení vysvědčení, dospělí 90 Kč.

MEZINÁRODNÍ DIVADELNÍ FESTIVAL HRADEC KRÁLOVÉ

Dnes končí 29. ročník divadelního festivalu REGIONY, velkolepá osmidenní oslava divadla, těla a všech jeho smyslů.  Jedna z největších přehlídek profesionálního i neprofesionálního a nezávislého divadla ve střední Evropě nabídla denně až několik desítek divadelních, hudebních a doprovodných produkcí, a to nejen v divadelních sálech, ale i na ulicích, v parcích i městských zákoutích v historickém centru Hradce Králové. Dnes naposledy si můžete vybrat z nejrůznějších žánrů: činohra, kabarety, improvizace, autorská představení, pohádky, loutkové divadlo, chůdařská představení, diskuze a koncerty...

FARMÁŘSKÉ VÝCHODOČESKÉ TRHY

Tylovo nábřeží zítra hostí jako každou druhou sobotu farmářské trhy. Od 8 až do 12:00  hodin tam můžete vybírat z lokálních produktů. Vždy je připraven zajímavý doprovodný program pro děti. "Necháme dětem i jejich doprovodu nahlédnout do života farmářů, ukážeme, jak se staráme o půdu, pěstujeme zeleninu, květiny, chováme dobytek. Děti si budou moci vyzkoušet některé činnosti a třeba si i něco vyrobit nebo zasadit a odnést domů,"  zvou organizátoři. 

158. VÝROČÍ BITVY U HRADCE KRÁLOVÉ

KÖNIGGRATZ 1866 - Garda města Hradce Králové z.s. dnes a zítra pořádá v akci k 158. výročí bitvy u Hradce Králové v roce 1866. Na náměstí Osvoboditelů vedle Muzea východních Čech se v pátek v 16 hodin odehraje "Dostaveníčko s rokem 1866". Čeká vás slavnostní zahájení vzpomínkových akcí, edukační pásmo o životě a boji v rakouské a pruské armádě, výcvik a drezůra koní, jezdecké dovednosti kyrysníků a husarů, rakouská muzika 6. praporu polních myslivců, pruská muzika 1. Garde Regiment zu Fuss, ukázky pěchoty a dělostřelectva, prezentace kadetní setniny, historické odívání. V 17:30 vyrazí slavnostní pochod vojáků z náměstí Osvoboditelů na Velké náměstí, kde se v 18 hodin rozezní zvon Augustin na Bílé věži, následovat budou čestné salvy. Na Bojišti Chlum 1866 se ve 22 hodin půjde průvod s pochodněmi obcí Chlum, pietní akt na pruském hřbitově.

V sobotu začíná na Chlumu v 10:30 pochod historických jednotek bojištěm, následovat bude pietní akt u Baterie mrtvých a v poledne promenádní koncert kapely 6. praporu polních myslivců. V 15:00 bude bitevní scéna „Pour le Mérite 1866“ na motivy skutečných historických událostí z bitvy u Hradce Králové v roce 1866. Po skončení bitvy cca v 16 hodin následuje přehlídka historických vojsk. V sobotu 28. června budou v areálu bojiště záchytná placená parkoviště pro osobní automobily a posílena autobusová doprava. Vstupné na všechny venkovní akce v Hradci Králové a na bitevní ukázky na bojišti Chlumu 1866 zdarma.

NÁBLEŠÍ

V neděli od 9 do 12:00 hodin se na labském nábřeží v Hradci Králové opět koná volný bleší trh zvaný Nábleší. Je otevřený všem bez předchozí rezervace či poplatků za místo. "Dones věci z druhé ruky nebo vlastnorůčo vyrobené, rozbal si deku či stoličku a prodávej, seznamuj se a nasávej nedělní pohodu do obou nosních dírek. Všechny půdní poklady připlouvají po Labi vždy poslední neděli v měsíci od 9 do 12 hodin na náplavce pod Pražským mostem. Přines-prodej-potkej se-měj radost s náma."

 Zobrazit všechny akce na tento víkend

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na divadelní festival, do rozária i na Festival Královéhradeckého kraje

Víkend v Hradci Králové začíná velkolepě, startuje osmidenní oslava divadla, začíná mezinárodní festival Regiony. Divadlo se bude hrát i v Lesním divadle na Chlumu. Dnes se bude slavit také na Tylově nábřeží, kde se koná Festival Královéhradeckého kraje. V sobotu se na…
Čtěte více

ZVEME: Víkend v Hradci bude nadupaný festivaly. S jídlem, hudbou i pohádkami

Obří hudební festival Rock for People, dětský Kinderland festival, gurmánské festivaly Burger street a Wine and food. To vše nabídne víkend v Hradci Králové a ještě mnohem víc, například svítání na Bílé věži nebo krásné růže v soutěžním rozáriu.
Čtěte více

ZVEME: Na festival řemesel, Noc kostelů a do Lesního divadla

Co nás čeká v Hradci Králové tento víkend? Dnes večer se veřejnosti otevřou brány kostelů, koná se folklórní festival Pardubice - Hradec Králové a na nábřeží se sjedou řemeslníci. Amfiteátr na Chlumu startuje tradiční divadelní sezónu, letos obohacenou i o promítání filmů.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme