Zveme: Workshopy, koncerty a experimenty. Pilnáčkovu továrnu zaplní umělci

V Pilnáčkově továrně se bude tento víkend experimentovat s uměním
V Pilnáčkově továrně se bude tento víkend experimentovat s uměním | autor: pilnackovatovarna.cz

Co přinese první dubnový víkend? Nechte se inspirovat naší tradiční páteční pozvánkou. V Hradci Králové vás od pátečního večera až do neděle čekají zajímavé festivalové filmy, workshopy, koncerty, přednášky a besedy, přímý přenos newyorské opery plné barev a světelných efektů, veselé francouzské divadelní představení či například prohlídka Bílé věže v netradičním čase.

Pilnáčkovu továrnu zaplní umělci a hudebníci

Od čtvrtka až do soboty ožije Pilnáčkova továrna v Pospíšilově ulici volně přístupnými workshopy, výstavami, zvukovými a obrazovými instalacemi, koncerty, přednáškami, filmovými projekcemi i řadou diskuzí. Kompletní program třetího ročníku interaktivní přehlídky audiovizuálního umění nazvaný MENU LABoratory najdete na stránkách menumusic.cz. „Industriální areál se při této příležitosti promění ve specifický kulturní prostor, který mohou návštěvníci postupně objevovat při rozvíjení svých uměleckých zájmů, experimentování či setkávání se s předními českými i zahraničními umělci a jejich tvorbou. Pod vedením zkušených lektorů získají příležitost absolvovat workshopy či se seznámit se současnými trendy v umění nebo se zapojit do občanského a uměleckého využití brownfields,“ zvou na netradiční akci její pořadatelé.

Bio Central se rozloučí s filmovým festivalem o lidských právech

Ještě dnes si můžete užít poslední den festivalu dokumentů o lidských právech Jeden svět v Bio Central. Na programu jsou dnes například Ukrajinští šerifové nebo Švédská teorie lásky. Lístky na oba snímky zakoupíte za 80 korun. Úderem 15. hodiny také startuje Aprílový lidskoprávní blešák, kde si můžete pořídit nějaký originální kousek oblečení či módních doplňku. Více informací o filmovém festivalu, který kino hostí už čtvrtým rokem, se dočtete v tomto článku.

V country clubu dojde k divadelní záměně

Záměna. Takový název nese divadelní komedie, kterou dnes od 19 hodin uvede Novohradecké divadlo v Country Clubu Lucie. Šílená francouzská komedie popisuje jaké to je, když je muž šťastně ženat a zároveň je přitahován jinou ženou. Když jde navíc o nejlepší přítelkyni jeho ženy, zapeklitá situace je na světě. Vstupenky koupíte na místě od 18 do 18, 30 hodin. Poté pořadatel obsazuje všechna volná místa v sále bez ohledu na to, kdo má vstupenku. Držitelé senior pasů mají na divadlo vstup zdarma. 

Bílá věž ukáže návštěvníkům Hradec z ptačí perspektivy

Mimořádný noční výhled z ochozu Bílé věže si můžete užít tuto sobotu od 20 do 24 hodin. Srdce Hradce Králové z ptačí perspektivy a v působivém nočním osvětlení přináší nebývalý zážitek. Poslední noční prohlídka se uskuteční hodinu před koncem zavírací doby, počet návštěvníků je omezen na třicet osob. Další noční prohlídky se uskuteční 7. května a 4. června a poté každou další první sobotu v měsíci vždy ve stejném čase.

Barvy, světla i japonské loutky. Madam Butterfly už tuto sobotu

Jedna z nejoblíbenějších světových oper – Madam Butterfly – míří na prkna Metropolitní opery v New Yorku. Představení v přímém přenosu uvede hradecké kino Bio Central v sobotu od 18:45 hodin. „V titulních rolích vystoupí sehraná dvojice, která zářila i v minulém přenosu Manon Lescaut, lotyšská sopranistka a jedna z předních současných představitelek Madam Butterfly Kristine Opolais a francouzský tenorista Roberto Alagna. Vedle výkonů hlavních hrdinů láká na Madam Butterfly do Metropolitní opery úchvatné zpracování britského režiséra Anthonyho Minghelly. Inscenace je plná vizuálně ohromujících momentů, barev a inovativních světelných efektů a využívá tradičního japonského loutkářství bunraku,“ popisují pořadatelé. Lístek zakoupíte na pokladně kina za 350 korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Hradecké Bio Central už ožívá, divadla se na provoz chystají

Kultura ve městě začíná pomalu ale jistě ožívat. Hradecké Bio Central už od pondělí promítá. Přístup do sálů je za daných vládních podmínek. Stejně tak se po více než půlroční pauze chystají rozjet provoz i Divadlo Drak či Klicperovo divadlo. Hradecké multikino Cinestar má zatím…
Čtěte více

Hradecká kina a knihovna se 11. května probudí, divadlo zatím zůstane zavřené

Od pondělí 11. května mohopu některé instituce obnovit provoz, který byl zastaven kvůli koronavirové nákaze. Sály kulturních zaříezní se mohou zaplnit stovkou lidí, samozřejmě za dodržování určitých podmínek rozestupů a použití ochranných pomůcek. V Hradci například činnost…
Čtěte více

Letní kino Širák zahájí sezonu s Frediem Mercurym

Tuto sezónu zahájí letní kino Širák v Hradci Králové hudebním filmem Bohemian Rapsody. Promítat se bude ve středu 5. června ve 21:30. Diváci v letním kině u řeky Orlice uvidí během tří měsíců na pět desítek filmů. Pravidelné promítání skončí na konci srpna. Návštěvnost kina…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme