Štítky: | Kultura | Sport | Fotbal | Pozvánka | Amfiteátr Chlum |

Zveme: Votroci navléknou nové dresy a divadelní Světáci vyrazí na Chlum

Nové dresy Votroků | Foto: L. Lorinc pro FC HK
Nové dresy Votroků | Foto: L. Lorinc pro FC HK

Poslední červencový víkend bude v Hradci Králové ve znamení prvního fotbalového zápasu mezi domácími Votroky a týmem z Teplic. Votroci při příležitosti nové sezóny představí také své nové dresy. Na sobotu večer slibují organizátoři akcí v přírodním divadle na Chlumu u Hradce Králové komediální zážitek s pražskou Divadelní společnost Háta. Ta na Chlum přiveze svou osvědčenou hru Světáci, vystoupí v ní zástup známých tváří. Poslední pozvánka láká na procházku po královéhradeckém nábřeží, kde budou od neděle stát nové sochy z hořického pískovce. Na dobu jednoho roku se tak Tylovo nábřeží a Náměstí Svobody promění v galerii soch. 

První zápas Votroků bude v sobotu navečer a v nových dresech

V sobotu v podvečer opět nahodí své černobílé šály fanoušci královéhradeckých Votroků, začíná totiž další fotbalová sezóna. Pod královéhradeckými lízátky odstartuje v sobotu 26. července 2014 v 17 hodin. Více o novinkách v budoucí fotbalové sezóně Votroků se dočtete v článku Votroci hlásí: jasný cíl je záchrana. Vstup na zápas bude za 120 korun anebo za zlevněné stupné 60 korun. 

Do nové sezóny se Votroci vyšvihnou v nových dresech, které poprvé navléknou pro souboj s fotbalovým klubem z Teplic. „Letos jsme zvolili něco netradičního, a to vodorovně pruhované dresy. Jedná se o typ dresů, jaké používá Celtig,“ vysvětlil novinku Martin Kulka, který je dovozcem nových dresů pro Votroky. „FC Hradec Králové je v našich zeměpisných šířkách pro nás top tým, tudíž se jeho dresy šijí v dílnách v Evropě, kde se šijí dresy pro bundesligové týmy,“ uvedl Kulka při dotazu na to, zda se dresy pro hradecké hráče nešily v Číně. 

Nové dresy si budou moci v omezeném množství zakoupit hned na prvním domácím zápase také fanoušci. „Naším cílem není na dresech vydělat. Chceme dresy dodávat tak, aby si je naši fanoušci koupili, nosili je na zápas a měli z nich radost. Cena bude do tisíce korun,“ doplnil Martin Kulka. 

Pražské divadlo Háta přijede se svými Světáky

Světáci, divadelní představení, které je více známé jako filmová hudební komedie Vratislava Blažka a Zdeňka Podskalského z roku 1969, trůní od své premiéry na špičce žebříčků nejoblíbenějších českých filmů. 

V sobotu od 19 hodin ji však všichni vyznavači divadelních komedií mohou vidět v příjemném prostředí přírodního divadla na Chlumu nedaleko Hradce Králové. Dorazí sem Divadelní společnost Háta z Prahy a diváci se mohou těšit na známé tváře jako je na příklad Mahulena Bočanová, Adéla Gondíková, Vlasta Žehrová, Olga Želenská, Monika Absolonová, Ivana Andrlová anebo Jana Zenáhlíková v rolích lehkých dam. Zdatně sekundovat jim budou herci Dalibor Gondík, Martin Zounar, Zbyšek Pantůček, Aleš Háma, Filip Tomsa, Lumír Olšovský a další. 

Na příběh maloměstských fasádních dělníků, kteří podlehnou světlům, svodům a vnadům velkoměsta, se přijďte podívat do Amfiteátru na Chlumu v sobotu od 19 hodin. Vstupné je 200 korun v předprodeji nebo 250 korun na místě. 

V Hradci se objeví nové sochy

Výtvory sochařů, kteří se v průběhu prvního prázdninového měsíce scházeli v Hořicích při příležitosti Mezinárodního sochařského sympozia, budou od neděle opět zdobit královéhradecké Tylovo nábřeží a Náměstí Svobody.

Letošní ročník akce s názvem Nábřeží sochařů, která odstartuje nedělní slavnostní vernisáží, se uskuteční už po jedenácté. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Velikonoční víkend v Hradci: malování kraslic i slevy v aquacentru

Jaké akce čekají na obyvatele Hradce Králové o prodlouženém velikonočním víkendu? Na zelený čtvrtek i velikonoční neděli zazní z Bílé věže na Velkém náměstí zvon Augustin. Tradiční velikonoční akci pořádá Šrámkův statek v Pileticích, na slevy láká hradecké aquacentrum, v…
Čtěte více

ZVEME: Na velikonoční jarmarky i workshopy nebo na karneval

První jarní víkend bude v Hradci Králové oslavou jara a blížících se Velikonoc. Můžete si vyrobit pomlázky, nabarvit kraslice, vytvořit dekorace. Velikonoční jarmark pořádá Slezská plovárna i obchodní centrum Aupark, výstavu pořádá Střední škola vizuální tvorby. Děti se…
Čtěte více

ZVEME: Zima skončí vynesením Smrtholky, koná se Velikonoční jarmark

Co podniknout v Hradci Králové o víkendu? Můžete vyrazit na některý z koncertů - v Aldisu vystoupí Leoš Mareš, Laura a její tygři zahrají v klubu LUCIE, do Filharmonie dorazí úspěšná inscenace Caveman. V Adalbertinu se koná Velikonoční jarmark a děti tam budou moci…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme