Štítky: | Nábřeží sochařů |

Zveme: Víkendové volno přinese adrenalinové sporty i nábřeží plné soch

Nábřeží sochařů patří mezi tradiční hradecké akce
Nábřeží sochařů patří mezi tradiční hradecké akce | autor: mmhk.cz

Prázdniny se pomalu ale jistě lámou ve své půli a na dveře klepe další víkendové volno. V sobotu i v neděli si v Hradci Králové a jeho blízkém okolí můžete užít hned několik akcí. Ty nejzajímavější z nich jsme pro vás vybrali do naší tradiční páteční pozvánky. Těšit se tentokrát můžete na Wake fest, tedy dvoudenní akci plnou adrenalinových vodních sportů, na blešák do parku, na oblíbené Nábřeží sochařů i na Pohádkové putování, které potěší především děti. A v sobotu z Hradce vyjíždí také motoráček Kuksáček, kterým se můžete vydat na výlet. 

Nábřeží sochařů vyvrcholí večerní vernisáží

Eliščino nábřeží bude tento týden patřit sochařům. Plenérová expozice soch Mezinárodního sochařského symposia v Hořicích obsadí břeh řeky Labe už tento pátek, vernisáž akce se uskuteční v neděli od 21 hodin. Plastiky z Hořic jsou na hradecké Nábřeží sochařů zapůjčovány pravidelně každý rok. Sochy si můžete prohlédnout v centrální části města - na Náměstí Svobody a nábřeží Labe. Vernisáž, konaná vždy poslední červencovou neděli, je doprovázena dalšími kulturními aktivitami. Poté jsou plastiky vráceny zpět do Hořic a definitivně instalovány v Sochařském parku Sv. Josefa.

Pohádkové putování bude bavit děti i jejich rodiče

Ve stavbách malebného Hradce Králové žijí roztodivné bytosti. Na děti čekají pohádkoví skřítci a víly, kteří je zavedou na ta nejkrásnější místa a budou jim vyprávět neuvěřitelné příběhy. Vypravit se s nimi po stopách dlouholeté historie města můžete už tuto neděli od 10 hodin. Sraz je u informačního centra na Velkém náměstí, lístek zakoupíte za 80 korun, děti do deseti let zaplatí 60 korun. Po předložení vstupenky z Divadla Drak dostanete 20 korun slevu. Svezení na dětské železnici je v ceně lístku. Putování je vhodné pro děti od 3 do 6 let, pro maminky a tatínky i s kočárky. Na akci je nutná rezervace v systému www.hkpoint.cz, kde se také můžete hlásit na další nedělní pohádková putování. 

Vlak Kuksáček vyráží z Hradce už tuto sobotu

I tuto sobotu se můžete vypravit na výlet historickým motorovým vláčkem Kuksáčkem. Starodávný vláček vyráží na výlet za památkami a turistickými zajímavostmi nedaleko od Hradce Králové každou sobotu po celé prázdniny a také během září. Vypravit se můžete třeba do pravěké vesnice ve Všestarech, na bojište Prusko-rakouské války z roku 1866, na rozhlednu Chlum, zámek Smiřice, železnicní a městské muzeum v Jaroměři, pevnost Josefov, zámek Kuks, poutní a meditativní areál Žireč, ZOO a muzeum Dvůr Králové nad Labem, vrch Zvičina s rozhlednou nebo na pohádkovou přehradu Les Království. V motoráčku je možné přepravit i několik kol, pro předem nahlášené větší skupiny cyklistů mohou připojit nákladní vůz na kola. Z Hradce vlak odjíždí v 9 hodin a 32 minut směrem na Všestary, příjezd zpět je v 18:21 hodin. Jízdenky se prodávají u vlaku nebo přímo ve vlaku u průvodčího, děti do 6 let jedou zdarma.Více informací naleznete na webových stránkách vlakemnakuks.cz.

Adrenalinový festival láká na vodní sporty

Máte rádi adrenalinové sporty? Pak si nenechte ujít dvoudenní Wake fest v Hradci Králové. Na kraji města u Plačic na Labském náhonu začíná v sobotu festival pro všechny příznivce wakeboardingu a dalších vodních sportů. Permanentka na dva dny stojí 800 korun. „Otestuješ nejnovější vybávko od českých prodejců, projedeš se na paddleboardu při západu slunce, kde normálně jezdí vleky, zažiješ další hromadu zážitků a večer si dáš párty přímo u vody. Tohle vážně nikde jinde nezažiješ, nežli na wakeparku v Hradci Králové, takže určitě doraž!,“ zvou na adrenalinovou akci její pořadatelé. Na krásně čisté vodě jsou připraveny tři vleky, včetně kompletního zázemí s parkovištěm.

Na blešáku v parku Skleněnka seženete oblečení, knihy i přebytky ze zahrádek

Máte doma nepotřebné věci? Hledáte něco s duší a příběhem? Přijďte koupit, prodat, směnit cokoliv v neděli od 15 do 19 hodin do parku Skleněnka. Na Blešáku můžete sehnat oblečení, knihy, přebytky ze zahrádky, šperky či třeba hračky. Občerstvení a místo pro směňování je zdarma. O hudební produkci se postará kapela Prádelna. Pořadatelé se už na druhém ročníku akce snaží sblížit obyvatele Hradce a vylepšit tak atmosféru. A kdo ví, třeba tu potkáte i své sousedy.
 

autor: hradeckralove.cz

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Medvěd i jezevčík na sobě mají Braillovo písmo

Na Tylově nábřeží a náměstí Svobody v Hradci Králové si nyní mohou lidé prohlížet díla vytvořená na 30. ročníku mezinárodního sochařského sympozia v Hořicích. Jejich autory jsou čtyři sochaři z Peru, Řecka, Japonska a Česka. Například peruánský tvůrce Aldo Shiroma z hořického…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme