ZVEME: Víkend ve znamení letních koncertů, nočního koupání, sladkostí a zmrzliny

Flošna v Hradci Králové se otevře i v noci.
Flošna v Hradci Králové se otevře i v noci. | autor:

Víkend v Hradci Králové slibuje pravé letní radovánky. Můžete vyrazit na Festival sladkostí a zmrzliny nebo na noční koupání na hradecké koupaliště Flošna. Bude se hrát fotbal - Votroci vyzvou Teplice, bude se koncertovat i ochutnávat víno. Do historického centra můžete vyrazit s průvodcem z Muzea východních Čech.

LÉTO NA KAVČÁKU

Prázdninový cyklus koncertů pod střechou Lodivadla v centru města Hradce Králové. V plánu je představení vždy na pátek a sobotu. Dnes tam vystoupí od 19:00 zpěvačka Naty Hrychová a od 20:30 zahraje Malone. V sobotu se můžete těšit na Tančírnu v Lodivadle.

NOČNÍ KOUPÁNÍ NA FLOŠNĚ

Noční koupání na hradeckém koupališti Flošna si můžete užít dnes od 20:30 do 23:00. Cena vstupného je 160 Kč na čipové hodinky a 200 Kč bez čipových hodinek. Děti do 120 cm mají vstup zdarma. Během nočního koupání jsou atrakce v běžném provozu, kromě skluzavky Jump, která je na nočním koupání uzavřena.

SVÁTEK VÍNA - SEKTY

V rámci seriálu akcí Léto s vínem proběhne čtvrtý ročník sousedského setkání nejen novohradečáků u sklenky dobrého vína. Ochutnat budete moci kromě tichých vín především sekty, šumivá vína, frizzante, prosecco, růžová vína a další. Chybět nebude drobné občerstvení a hudební vystoupení. Kde? Na Svatováclavském náměstí. Kdy? V pátek od 16:00. Vstup je zdarma. Degustace vín možná pouze se zakoupenou skleničkou - cena 80 Kč. Cenu vzorku vín si určuje vinař.

FESTIVAL SLADKOSTÍ A ZMRZLINY

Agentura Butterfly pořádá v sobotu před obchodním centrem Futurum od 10 do 18:00 Festival sladkostí a zmrzliny. Budete moci ochutnat několik druhů zmrzlin, koláče, makronky, cupcakes, exotické ovoce, popcorn a další sladké pochoutky. Zajištěn bude také doprovodný program.

ARCHEOLOGICKÉ LÉTO V HRADCI

Prohlídku historického jádra Hradce Králové pořádá Muzeum východních Čech v sobotu od 9 do 11:00. Sraz bude před budovou muzea a prohlídka se zaměří především na „husitské“ období v širším rámci 14. – 16. století. Samotné historické jádro na návrší navazuje na pravěké a raně středověké hradiště. Z gotického města, které bylo jedním ze středisek husitské revoluce, se dochovalo původní půdorysné uspořádání s ústředním prostranstvím – Velkým náměstím. Již ze 14. století pochází také rozvržení pozemků s měšťanskými domy, z nichž mnohé mají gotické jádro. Nejvýznamnější stavbou je městský chrám, nyní katedrála sv. Ducha z počátku 14. století. Z opevnění města se v úsecích dochovaly všechny tří hradební linie ze 14. – 16. století, z bran pak část brány Mýtské. V půdorysné stopě lze vymezit i bývalé areály královského hradu a minoritského kláštera zaniklé v husitském období. Registrace na prohlídku na: https://www.archeologickeleto.cz/akce/hk/.

FC HRADEC KRÁLOVÉ – FK TEPLICE

Utkání fotbalové Chance ligy začíná v nové multifunkční aréně v Malšovicích v neděli od 20:00. Domácí Votroci vyzvou FK Teplice.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: O víkendu se bude v Hradci sportovat a přijede královna Eliška

První zářijový víkend navštíví Hradec Králové tradičně královna Eliška Rejčka, na Velkém náměstí se konají Slavnosti Královny Elišky. Bude se pít burčák a bude se hodně sportovat, koná se oblíbená akce Město na kolech a také Velká cena Hradce Králové, poběží se závod…
Čtěte více

ZVEME: Děti čeká bejbypankovej festival Kefír a Bob s Bobkem ve Futuru

Závěr prázdnin v Hradci Králové slibuje slunečný víkend nadupaný nejrůznějšími akcemi. Ve Futuru se děti rozloučí s letními prázdninami spolu s Bobem a Bobkem, na hradeckém letišti je čeká bohatý program festivalu Kefír. Na Slezské plovárně se koná koncert a dětský den Hold…
Čtěte více

ZVEME: Na hradeckém nábřeží ochutnáte pivo, děti objeví poklad na Stříbrném rybníku

Co přinese jeden z posledních prázdninových víkendů v Hradci Králové? Děti budou hledat poklad na Stříbrném rybníku, promítat tam bude i letní kino. Na hradecké náplavce se koná Nábřeží piva a v areálu Dětské železnice budete moci obdivovat parní stroje a historickou techniku.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme