Zveme: Víkend láká na leteckou show, piknik v sadech i pravěký výlet

Hradecké letiště obsadí o víkendu rychlé stroje
Hradecké letiště obsadí o víkendu rychlé stroje

Tradiční páteční pozvánka plná víkendových tipů na zajímavé akce v Hradci Králové i jeho blízkém okolí je tady. Tentokrát jsme pro vás vybrali zábavné odpoledne na Chlumu, které ocení nejenom děti, originální piknik v Jiráskových sadech i dvoudenní víkendový program v pravěkém stylu. Kromě toho bude tento víkend patřit helikoptérám a dalších rychlým strojům na hradeckém letišti. Oblíbený program se také tentokrát odehraje ve vzduchu i na zemi.

Zábavné dětské odpoledne na Chlumu

Dětské odpoledne plné netradičních zážitků si můžete užít v sobotu od 14 hodin v Muzeu války 1866 na Chlumu. Pro děti je vstup zdarma, dospělý doprovod zaplatí padesátikorunu. A co všechno vás tu čeká? Dozvíte se něco o bitvě u Hradce Králové, od níž letos uplyne 150 let. Třeba s jak těžkými puškami museli vojáci manipulovat, jak se ze zbraní střílelo a jaký vojenský výcvik museli muži absolvovat. Kromě toho muzeum ukáže i jak vypadala příprava obvazů a ošetřování ran.

Největší letecká a motorsportová show už tento víkend

Na největší leteckou a motorsportovou show se můžete těšit už tento víkend 13. a 14. května na hradeckém letišti. Na dvojí program, který se bude odehrávat ve vzduchu na Helicopter Show a na zemi  při Rally Show, vám stačí jedna vstupenka. Tu zakoupíte v předprodeji za 180 korun, na místě o dvacetikorunu dráž. Děti do 150 centimetrů mají vstup zdarma. „K největším letošním lákadlům bude bezpochyby patřit akrobatické vystoupení s všemožnými výkruty a přemety vrtulníku v barvách Red Bullu BÖ105, diváci ho uvidí na hradeckém nebi hned dvakrát,“ slibují zajímavý program pořadatelé. Velkým lákadlem bude také první letecké vystoupení skupiny letounů Cessna Grand Caravan nebo hromadná nehoda se zásahem složek IZS společně s vrtulníkem.

Germáni a Římané se utkají v Archeoparku ve Všestarech

Nejen děti si v sobotu a v neděli užijí program v Archeoparku pravěku ve Všestarech. Ten proběhne tentokrát na téma Germáni versus Římané. Populárně-naučné aktivity vám tentokrát přiblíží, kam se na počátku našeho letopočtu posunula římská hranice a jaké archeologické doklady pobytu Římanů se na našem území našly. Program začíná v 9 hodin a potrvá až do 17 hodin. Komentované projekce k tématu začínají v 10.30 a 13.30 hodin. Kromě toho si pořadatelé připravili válečnou ukázku, střelbu z luků pro děti, výrobu germánského poháru, válečné barbarské malování na obličej a spoustu další aktivit.

Na férovou snídani v sobotu do Jiráskových sadů

Loňská Férová snídaně slavila nejen v Hradci ale i na dalších desítkách míst po celé republice velký úspěch. Tento víkend se při příležitosti světového dne fair trade koná znovu a opět podpoří lokální a fairtradové pěstitele. Stačí, abyste se v sobotu mezi 10. a 12. hodinou vypravili do altánu v Jiráskových sadech, kde se akce koná. Vezměte s sebou kamarády a košík s fairtradovými nebo lokálními dobrotami. Jako na každý podobný piknik si s sebou nezapomeňte vzít deku nebo něco jiného na sednutí. Pořadatelé doporučují vzít si s sebou i hrneček a talířek. Určitě se totiž najde někdo, kdo se s vámi bude chtít podělit o svoje výtvory. Smyslem akce je podpořit produkty, při jejichž výrobě nebyla porušována lidská práva, poškozováno životní prostředí či zneužita dětská práce.

Jarní farmářské trhy proběhnou v Gayerových kasárnách

Také tento víkend si nenechte ujít Farmářské trhy v Gayerových kasárnách. Jako už tradičně proběhnou v sobotu od 8 do 12 hodin. Najdete tu stánky se širokým sortimentem českého zboží a jarní nabídkou. Své výpěstky a výrobky budou prezentovat sami pěstitelé, chovatelé či malozpracovatelé, kteří ve své činnosti kladou především důraz na kvalitní suroviny a ekologický způsob zemědělství.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Archeopark ve Všestarech se rozšíří o další výstavní prostory. Vznikne i kinosál

Archeopark ve Všestarech byl založen už před 25 lety. Nyní by se měla jeho expozice rozšířit a zatraktivnit pro návštěvníky. Budova za 24 milionů korun představí zejména experimenty archeologů a pravěké nálezy doplní repliky vytvořené dávnými technologiemi. Vznikne z budovy…
Čtěte více

Divadla, filharmonie i archeopark dostanou od kraje finance na provoz

Radní Královéhradeckého kraje schválili poskytnutí finančních prostředků pro čtyři obecně prospěšné společnosti působící v kulturní oblasti v regionu. Jedná se o Klicperovo divadlo v Hradci Králové, Filharmonii Hradec Králové, Divadlo Drak a Archeopark Všestary. Těmto…
Čtěte více

Zveme: Víkend v Hradci zpestří vodník, Polednice, Keltové i žongléři

Jaké akce nabídne víkend v Hradci Králové? V lesním divadle na Chlumu se bude hrát divadelní představení Dokonalá fraška, ve všestarském Archeoparku pravěku se dozvíte vše o životě Keltů. Bajkazyl pořádá tradiční Kytarohraní a tentokrát se bude i žonglovat. Můžete si udělat…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme