Zveme: Víkend láká na koncerty, promítání v letním kině, do lesního divadla i trhy

Letní kino promítá i tento víkend
Letní kino promítá i tento víkend | autor: Letní kino Širák

Víkend před vámi a stále ještě nevíte, co podniknete? S výběrem vám může pomoci naše tradiční páteční pozvánka. Ta přináší hned několik tipů na zajímavé akce v Hradci Králové a jeho okolí. V našem výběru nechybí koncerty na Šrámkově statku v Pileticích nebo v restauraci U Letců. Vypravit se můžete také na farmářské trhy nebo třeba do kina. Promítá kamenné i letní, v sobotu je pak připraveno i představení Amfiteátru Chlum.

Zpívající právník zahraje na Šrámkově statku v Pileticích

Už dnes večer v 19 hodin vystoupí na Šrámkově statku v Pileticích doktor Ivo Jahelka. Oblíbený „zpívající právník“ představí vystoupení, které se sestává z veselých příběhů ze života, zpracovaných do písniček, a z "perliček" ze soudních spisů a policejních protokolů. Koncert se koná za každého počasí, občerstvení na místě bude zajištěno. Lístek zakoupíte za 100 korun.

K Letcům zamíří kapely Keks a Pozdní sběr

Na koncerty se o víkendu můžete vypravit také do hradecké restaurace U Letců. Už dnes večer přesně v 19 hodin a 19 minut tady zahraje a zazpívá kapela Pozdní sběr a její hosté. Těšit se můžete na muziku napříč žánry rock, folk, jazz, blues, country i funky. O den později, tedy v sobotu, je na programu ve stejném čase čtyřčlenná česká rocková hudební skupina Keks. Lístek na oba koncerty zakoupíte za 200 korun, rezervovat vstupenky můžete na internetovém portálu města hkpoint.cz.

Na své výrobky lákají pěstitelé a chovatelé z regionu

V sobotu mezi osmou a dvanáctou hodinou se Gayerova kasárna opět zaplní desítkami stánků se širokým sortimentem regionálních pěstitelů, chovatelů a výrobců. Farmářské trhy i tentokrát nabídnou kvalitní české suroviny. Těšit se můžete na různé druhy bochníků chleba, slané i sladké pečivo, mléko a výrobky z něj i masné produkty. Další farmářské trhy se uskuteční opět za dva týdny ve stejném čase a na stejném místě. Vstup je volný.

Bio Central promítne operu o tragické lásce

Metropolitní opera v New Yorku neodpočívá ani o letních prázdninách. Přímý přenos Bohémy Giacoma Pucciniho si můžete vychutnat už tuto neděli v pohodlí kina Bio Central. To více než dvouhodinovou italskou operu uvede o půl druhé odpoledne s českými a anglickými titulky. Lístek koupíte za 250 korun. „Pucciniho příběh fatálně tragické lásky dvou mladých lidí je nejhranější operou v historii Met. V roli křehké Mimi se představí Anita Hartig a jejího milence Rodolfa ztvární Vittorio Grigolo. To vše v klasické inscenaci Franca Zeffirelliho a pod hudebním vedením Stefana Ranzaniho,“ zvou na unikátní hudební zážitek pořadatelé akce.

Letni kino Širák promítne film o skupině Lucie

Pokud jste ještě nezaregistrovali promítání oblíbené hradeckého letního kina Širák, nenechte si ho určitě ujít tento víkend. V sobotu od 21 hodin začíná na plátně film v režii Davida Síse – Lucie: Příběh jedný kapely. Jak už název napovídá, půjde snímek o jedné z nejznámějších českých kapel ve složení David Koller, Rober Kodym, Michal Dvořák a P. B. Ch. Zrození nesmrtelných hitů, živá vystoupení, intimity ze zákulisí, vztahy mezi protagonisty, unikátní domácí videa. Skupina Lucie v nedbalkách a ve všech svých náladách. To všechno vás ve filmu čeká. Vstupenku na promítání zakoupíte za 100 korun. V kině je možnost nákupu občerstvení, i letos nechybí půjčovna teplých dek a deštníků.

Amfiteátr Chlum: Kdo se bojí postele

Příznivci představení pod otevřeným nebem mohou kromě letního kina zamířit také do lesního divadla. Amfiteátr Chlum nabízí v sobotu komedii Kdo se bojí postele. Představení v podání herců Divadla Artur - jak už z názvu vyplývá - se bude odehrávat převážně v posteli a věnovat se bude tomu, k čemu postel mimo jiné slouží. Prozradíme, že o spánek nejde. Komedie z pera renomovaného chilského autora Patricia Villabolose začíná ve 20 hodin.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Do karibské tančírny pod Pražským mostem a na výstavu růží

Co se bude dít o víkendu v Hradci Králové a blízkém okolí? Na Šrámkův statek dorazí pardubická trampská kapela Marien, na náplavce pod Pražským mostem se bude tančit latina na písčité karibské pláži. V Zahradě léčivých rostlin můžete obdivovat až 80 odrůd růží, Bílou věží bude v…
Čtěte více

Farmářské trhy v Hradci nově na Tylově nábřeží. Pořádá je parta nadšenců

V Hradci se minulou sobotu na Tylové nábřeží sešli farmáři a lidé si tak mohli nakoupit regionální potraviny. Přitom to původně vypadalo, že s farmářskými trhy bude letos v Hradci konec, z důvodu malého zájmu prodejců i návštěvnosti vedle Atria, se jejich pořádání zrušilo. Proto…
Čtěte více

Zveme: V Hradci se bude o víkendu koncertovat, ochutnávat se budou regionální produkty

Ještě nemáte plány na víkend? V Hradci Králové se bude tentokrát především koncertovat. Na Kavčím plácku se uskuteční druhý ročník festivalu pro kapely tvrdšího ražení Letní HKHC Fest. Na Šrámkově statku v Pileticích zahraje hradecká folková kapela Severka, U Letců budou…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme