Zveme: Víkend láká do otevřeného rozária i na vyhlídkové lety na letišti

Zlatou růží města se loni stala mnohokvětá růže Talbot House Rose
Zlatou růží města se loni stala mnohokvětá růže Talbot House Rose | autor: rosaklub.cz

Víkend bude plný kultury i sportu. Na své si přijdou zvláště milovníci divadla a tance, začátek oblíbeného divadelního festivalu, který startuje právě dnes, totiž přináší opravdu pestrý program. Pokud rádi spojíte kulturu s dobrým jídlem, nenechte si ujít festival Street Food Rocks a opět po roce bude tento víkend otevřeno rozárium v Kuklenách, kde rozkvetla zhruba tisícovka keřů voňavých růží. Více už v naší tradiční páteční pozvánce.

Soutěžní rozárium se otevře opět po roce

Opět po roce se veřejnosti otevírá rozárium na rohu ulic Růžové a Pardubické v hradeckých Kuklenách. Pokochat se tu můžete více než 220 různými růžemi pěstovanými v počtu přibližně tisíc jednotlivých keřů růží. Těšit se můžete na růže velkokvěté, mnohokvěté, popínavé, sadové, pokryvné, anglické i miniaturní, možná se vám připomenou i starší názvy jako jsou čajohybridy, floribundy nebo polyantky. Růže v rozáriu procházejí postupnou každoroční obměnou, pro rok 2016 přibylo více než 50 nových druhů. Letos je tu jako již tradičně otevřeno během dvou víkendů. A to tuto sobotu 18. června od 12 do 17 hodin a o den později od 9 do 17 hodin. Pokud růže tento týden nestíháte, podívat se na ně můžete i o víkendu 2. a 3. července.  

Bruslit na ledě můžete i v červnu

Podle kalendáře je sice červen i tak si ale v Hradci Králové můžete zabruslit. Plocha na zimním stadionu v hale II. je totiž pro veřejnost stále ještě otevřena. Tuto neděli se tu bruslí od 18 do 19 hodin. Dospělí za vstupenku zaplatí 30 korun, děti do deseti let 20 korun, doprovod desetikorunu a za uložení věcí do šatny necháte na „zimáku“ 5 korun. Za případné změny ručí provozovatel veřejného bruslení.  

Divadelní festival přinese program na celý víkend

Už dnes hradecké ulice ožijí tancem a divadlem. Bohatý program festivalu Divadlo evropských regionů i jeho venkovního Open Air Programu si můžete užívat po celý víkend a pak i další dny až do 26. června. Kromě samotných divadel proběhne na Malém náměstí v sobotu dopoledne i odpoledne program nazvaný Jóga, tanec a meditace, Žižkovy sady od 15 hodin zase zaplní Open Šmelitex. Tedy tradiční blešák v parku pro všechny, kteří mají rádi originální módu. Na festivalu nebude chybět po celý víkend ani stan obecně prospěšné společnosti Pohoda, hradecká neziskovka Salinger si zase na neděli připravila Zábavné a kreativní odpoledne na Kavčím plácku. Na divadelním festivalu si tak zkrátka vybere každý. Akce je vhodná pro děti i dospělé. Podrobný program naleznete na webových stránkách festivalu.

Festival spojí hudbu, jídlo i umění

Hudba, jídlo, umění. To všechno najdete na sobotním festivalu Street Food Rocks na Náplavce na Smetanově nábřeží. Program potrvá od 10 do 22 hodin a těšit se můžete na skvělou zábavu. „Čeká na Vás ochutnávka širokého spektra špičkového gastra pod dohledem našeho gastro-kurátora: Zdeňka Střížka, pořadatele jednoho z největších gastrofestivalů v ČR - Burgerfest, ve spojení s kvalitní hudbou a navíc, jedinečná bude celá scénografie areálů,“ slibují organizátoři. Aktivně se navíc může zúčastnit kdokoliv. Stačí ukázku své kulinářské produkce včas zaslat organizátorům a domluvit se na dalším postupu. Vstup na festival je zdarma, v celém areálu bude fungovat tzv. cashless systém, kdy si návštěvníci u vstupu přednabijí speciální karty, kterými se pak bude platit veškeré jídlo a pití v areálu festivalu.

Program na letišti zve na vyhlídkové lety

Vyhlídkové lety pro postižené se konají každoročně koncem června na letišti Hradec Králové. A nejinak tomu bude tuto sobotu od 9 do 18 hodin. Loni akci navštívilo 3 000 lidí a téměř 700 hendikepovaných si užilo vyhlídkového letu a velký zájem čekají organizátoři i letos. „Smyslem Open Skies for Handicapped je umožnit našim postiženým spoluobčanům zážitek z vyhlídkového letu. Akce samotná je celodenní s doprovodným programem i pro ostatní veřejnost. Vstup pro všechny návštěvníky akce je zcela zdarma,“ zvou na tradiční hradeckou akci její pořadatelé. Kromě samotných vyhlídkových letů si tu užijete řadu akcí doprovodného programu. Třeba různá umělecká vystoupení. Parkoviště je v místě konání.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

V Hradci vystoupí Ed Sheeran

Hradec Králové už díky různým festivalům zažil řadu hudebních celebrit. Nyní se může chystat na další zvučné jméno. V létě 2024 vystoupí na hradeckém letišti v rámci své "+ - = ÷ x Tour" legenda současné populární hudby Ed Sheeran. Oznámili to dnes organizátoři z Améba…
Čtěte více

Divadelní festival se blíží. Vstupenky budou v předprodeji už od pondělí

Už se nemůžete dočkat, až si budete užívat kultury v hradeckých ulicích? Letošní divadelní festival je naplánován v termínu od 24. června až do 1. července. Předprodej vstupenek začíná už v pondělí 9. května od 10 hodin. Regiony - Mezinárodní divadelní festival Hradec Králové…
Čtěte více

Park 360. Multifunkční prostor vzniká v severní části letiště

Festivalové zázemí pro 35 000 návštěvníků. Prostor pro několik akcí konaných souběžně. Zábavní park s edukativním charakterem pro rodiny s dětmi. Zážitkové ubytování oslovující turisty na Labské cyklostezce nebo digitální nomády s karavany. Svatby, firemní teambuildingy,…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme