ZVEME: Víkend bude patřit houbařům, okoštovat můžete ta nejlepší vína

Muzeum východních Čech zve na výstavu hub.
Muzeum východních Čech zve na výstavu hub.

Nadcházející víkend v Hradci Králové nabídne výstavu hub v muzeu, ale i Mistrovství České republiky ve sbírání hub. Bude se zápasit v improvizaci, Sbor kněze Ambrože zve na komentovanou prohlídku, v Katedrále sv. Ducha bude koncert. V hotelu Černigov můžete ochutnat vína na Královském koštu.

IMPROZÁPAS: BIZONI VS. LÍSKY

V pátek od 19:30 můžete zažít v Adalbertinu ve Studiu A zápas v umění improvizace. Improvizační divadlo B.I.Z.O.N.I. zvou širokou veřejnost na představení: IMPROZÁPAS: BIZONI VS. LÍSKY. Vstupné je 150 Kč.

 

HOUBY ŽIVÉ, JEDLÉ I JEDOVATÉ 

Muzeum východních Čech zve na výstavu Houby živé, jedlé i jedovaté, která se koná od čtvrtka do soboty od 10 do 18 hodin. Po celou dobu této tradiční výstavy bude možné vyslechnout odborný výklad a nechat si určit donesené vzorky. Pro děti je připravena vědomostní soutěž. Ukázky pěstovaných hub a sadeb věnuje firma Jedléhouby.cz z Dolan.

 

KRÁLOVSKÝ KOŠT HRADEC KRÁLOVÉ

V sobotu od 18 do 22:30 hostí hradecký hotel Černigov Královský košt: "Velká pultová degustace nejlepších vín soutěže KRÁL VÍN České republiky 2022. Všechna prezentovaná vína získala medaile v jedné z největších soutěží v ČR. Bez nadsázky lze říci, že na Královském koštu ochutnáte aktuálně nejlepší vína České republiky."

 

MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY VE SBĚRU HUB

5. ročník Mistrovství ČR ve sběru hub začíná v sobotu od 11 hodin v Bufetu U vlka. Po registraci bude v 11:30 start, časový limit budou dvě hodiny. Ve 13:30 se budou  vystavovat nasbírané houby, ve 13:45 je v plánu vyhlášení výsledků. Vyhlášeny budou kategorie: sběrač samotář, rodina, dítě do 14 let. Soutěž o nalezení nejtěžší houby. Od 14 hodin zahraje k tanci a poslechu country kapela.

 

VOTROCI VYZVOU TEPLICE

V 11. kole fotbalové ligy se hradečtí fotbalisté utkají s Teplicemi. Zápas mezi FC Hradec Králové a FK Teplice začíná v sobotu v 16 hodin v Lokotrans Aréně v Mladé Boleslavi.

 

KOMENTOVANÉ PROHLÍDKY VE SBORU KNĚZE AMBROŽE

Sbor kněze Ambrože v Hradci Králové zve v sobotu od 15 hodin na komentovanou prohlídku se Zbyňkem "o všem, co najdete ve Sboru kněze Ambrože". Tématem bude historie stavby, architekt, vnitřní vybavení, zvonohra, keramický Juračkův betlém. Vstupné 50 Kč, děti 20 Kč. 

 

KONCERT V KATEDRÁLE SV. DUCHA

V neděli večer, od 19 do 20 hodin, si můžete v hradecké Katedrále sv. Ducha poslechnout koncert. Vystoupí: Eva Müllerová - soprán, Jana Sýkorová - alt, Bronislav Pawlavski - tenor, Jan Janda - bas, Komorní sbor Canticorum iubilo Praha, Malý evropský orchestr Praha, dirigent Josef Popelka ml. Na programu bude Joseph Haydn - STABAT MATER, oratorium pro sólo, sbor, orchestr a kontinuo, hob. XXa:1.

 

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

ZVEME: Na farmářské trhy, noční Bílou věž nebo závody vozítek s pedály

Co se bude dít v Hradci Králové o víkendu? Malšovickou arénu zaplní vozítka s pedály, která odstartují jarním memoriálem novou sezónu. Můžete vyrazit na farmářské trhy nebo na noční prohlídku Bílé věže. V Aldisu se bude tančit, regionální kolo soutěže tam pořádá hradecká škola T…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme