Zveme vás: Den rodiny, trhy, jazz, víno i noční běh městem

Farmářské trhy opět u Atria.
Farmářské trhy opět u Atria.

První srpnový víkend nebude v Hradci nuda. Kdo bude chtít, zábavu si najde. Rodiny s dětmi určtě cení Dny rodiny, které je pozvou do Žižkových sadů nebo na Hučák. Milovníci vína a dobré muziky si užijí Nábřeží jazzu spolu se svátky vína. Zkrátka nepřijdou ani sportovci. Dobrou věc mohou podpořit během oblíbené akce - nočního běhu městem. Program připravil i všestarský Acheopark


Farmářské trhy u Atria

V sobotu 7. srpna od 8 hodin si můžete přijít nakoupit na farmářské trhy u Atria. Na trzích najdete na čtyřicet stánků s širokým sortimentem jakostních domácích produktů. Své výpěstky a výrobky budou prezentovat sami producenti, kteří kladou ve své činnosti důraz především na kvalitní suroviny, ekologický způsob zemědělství a tradiční způsoby zpracování zdravotně nezávadných surovin bez použití konzervantů a jiných aditiv.

Den rodiny můžete strávit v elektrárně Hučák

Užijte si s celou rodinou den plný zážitků se skřítky Enery na Hučáku. Čeká na vás virtuální realita, laboratoř s pokusy, spousta soutěí o ceny a pro ty nejmenší tvořivé dílničky. Den rodiny na Hučáku se koná v sobotu 7. srpna od 9 do 16 hodin.

V Archeoparku u Všestar chystají speciální akci

Přijďte si tuto sobotu do všestarského Archeoparku vyzkoušet, jak se dříve lidem vrtalo do kamene. Kromě toho si nenechte ujít komentované prohlídky výstavou Příběh kamene v neolitu a eneolitu. Začínají v 11 a ve 14 hodin. Nebudou chybět ani ukázky technologií vrtání kamene.

Archeologické léto si můžete užít i v Hradci

Komentovaná prohlídka v rámci projektu Archeologické léto, který připravily Archeologické ústavy AV ČR v Praze a Brně ve spolupráci s dalšími archeologickými pracovišti se oná v sobotu od 9 hodin. Účast je bezplatná, kapacita prohlídky je ale omezená, nezapomeňte si proto své místo co nejdříve zarezervovat! https://archeologicky-ustav-av-cr.reservio.com/  Pravěké a raně středověké hradiště, královské věnné město a barokní bastionová pevnost. Náročnost: bezbariérové (zpevněné cesty, minimální převýšení) Průvodce: Radek Bláha

Den rodiny tentokrát v Žižkových sadech

V sobotu 7. srpna od 10 hodin dopoledne pořádá v Žižkových sadech Hradecká kulturní a vzdělávací společnost Den rodiny. Oblíbená akce pro všechny věkové kategorie tradičně konaná v květnu proběhne letos 7. srpna. Na programu je vstoupení Cheeky Cheerky, dvadelní pohádky, dětská diskotéka a koncert skupiny Druhá identita. Program končí v 17 hodin.

 

 

Prohlídky kostela svatého Miuláše

Dřevěný kostel sv. Mikuláše je opět přístupný veřejnosti. Přijďte si prohlédnout interiér a vyslechnout putovní příběh památky, která se snad už natrvalo usadila na svém místě – v Jiráskových sadech nedaleko soutoku Labe a Orlice. Od 14 do 15 hodin probíhá nekomentovaná, v 15 hodin pak komentovaná prohlídka.

Hradecké nábřeží vína a Nábřežní jazzová pout

Na sobotu od 14 hodin se můžete těšit na Letní vinařskou akce spojenouá s 13. ročníkem Nábřežní jazzové pouti. Centrum Hradce Králové - náměstí 5. května - se v polovině léta promění ve vinařskou oázu.
Návštěvníci a milovníci dobrého vína ochutnají vína z české i zahraniční produkce. Nebudou chybět ani gastronomické pochoutky, které se hodí ke skleničce vína. O stylový hudební program se postarají jazzové kapely Simone Reifegerste Trio (D/CZ), Juraj Schweigert & The Groove Time (SK), BRUNNER2 (CZ), Puzzle Jazz (CZ), Zelená sedma (CZ), Gamba Blues Band (CZ).

 

Noční běh Hradcem Králové

7. ročník zážitkového běhu městem Hradec Králové se koná v sobotu 7. srpna od 16 hodin. NN NIGHT RUN 10 km a charitativní AVON BĚH 5 km na podporu boje proti rakovině prsu. Start/cíl je na Masarykově náměstí. Odpolední závody dětí 211 Kids Cup a nezávodní rodinné běhy Family Run. Všichni účastníci získávají překrásné medaile v cíli a krásné dárky. Přihlášky na http://www.night-run.cz.

Mistrovství České republiky v požárním útoku

V neděli 8.srpna se v Hradci Králové od 9 hodin na Stadionu HZS Královéhradeckého kraje (křižovatka ulic Brněnská a Botanická) uskuteční Mistrovství ČR v požárním útoku. Zúčatsní se 30 družstev žen, 30 družstev mužů.

 

 

 

 

 

MINT Market na Smetanově nábřeží

V neděli od 10 hodin můžete zavítat na Smetanovo nábřeží. Před Náplavkou se opět rozprostře na padesát stánků s autorskou módou, šperky a designem! MINT Market se tu bude konat opět v milém partnerství s vyhlášenou akcí Restaurant Day. Na nábřeží tak budete moci kromě přehlídky toho nejlepšího z české designérské scény najít i vynikající delikatesy a lahodné drinky.

Votroci se utkají s FC Slovan Liberec

V sobotu 7. srpna se od 16 hodin v Mladé Boleslavi odehraje zápas FC Hradec Králové – FC Slovan Liberec. Příznivci Votroků mohou využít dotovanou autobusovou dopravu na zápas a zpět. Cena jízdného je 100 Kč.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

 

 

autor: hradeckralove.cz
Den rodi v Žižkových sadech. Den rodi v Žižkových sadech.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme