Štítky: | Kultura | Pozvánka | extraliga |

Zveme: vánoční trhy na Masarykově náměstí a Spirituál Kvintet s hradeckým sborem

Spirituál Kvintet v zahraje v pátek v Hradci | Foto: kapela
Spirituál Kvintet v zahraje v pátek v Hradci | Foto: kapela

Do Vánoc zbývají dva týdny, v obchodech nás čeká stříbrná neděle a tak několik našich pozvánek na tento víkend bude směrovat za vánočními trhy. Masarykovo náměstí opět po roce bude patřit vůni nejen svařeného vína, horké medoviny a dalších vánočních dobrot, ale především 130 stánkům, ve kterých lidé mohou ještě nakoupit drobnosti pro radost. Tradiční vánoční trhy v centru Hradce Králové začínají tuto sobotu. Dalším předvánočním tipem bude koncert Spirituál Kvintetu, který spolu s Českým chlapeckým sborem z Hradce Králové rozezvučí stěny Adalbertina. 

Vánoční koncert Spirituál Kvintetu doprovodí chlapecký sbor z Hradce 

Spirituál Kvintet spolu s Českým chlapeckým sborem z Hradce Králové v pátek večer od sedmé hodiny v královéhradeckém Adalbertinu zpříjemní další z adventních víkendů. Posluchači se mohou těšit na kapelu, která vánoční písně podává v nezapomenutelném aranžmá.

Český chlapecký sbor z Hradce Králové na koncertě představí všechna svá hudební oddělení. Na programu se ukáží nejmenší zpěváčci i mužský sbor. "Repertoár pro letošní vánoční koncert jsme ladili také spirituálově, vrcholem večerního koncertu pak bude několi společných skladeb spolu se Spirituál Kvintetem," popsal Martin Sedláček ze sboru. 

Pátek třináctého v extralize ledního hokeje

Poslední letošní pátek třináctého bude patřit hokejové extralize. Na královéhradeckém domácím ledě se utká HC Mountfield HK s týmem Slavie. Hradec, který je v extraligové tabulce na druhém místě, v pátek od šesti večer vyzve pražskou Slavii, která je momentálně s 43 body na osmém místě tabulky. Ze zápasu vám opět přineseme aktuální výsledky a reportáž. 

 

Vánoční trhy na Masarykově náměstí letos podesáté a se 130 stánky

Ani letos nebudou chybět tradiční vánoční trhy v centru Hradce Králové. Masarykovo náměstí se tak stane tržištěm se 130 prodejními stánky, kde nejen Hradečané mohou na poslední chvíli zakoupit drobný dárek pod stromeček, ale také si v předvánočním shonu dát něco dobrého na zahřátí. „Lidé mohou ochutnat kupříkladu prasátko na rožni, nakládané sýrové speciality, bramboráky, klobásy, čabajky, salámy, ryby chlazené i uzené, rybí saláty nebo třeba lososí polévku. V nabídce nebudou chybět ani jakostní francouzská vína, víno bezové i rybízové, medovina, punč,“ zve Petr Švihlík z královéhradeckého Adalbertina, které je pořadatelem trhů.

Vánoční trhy na Masarykově náměstí začínají v sobotu 14. prosince od 9 hodin a potrvají až do neděle 22. prosince do 18 hodin. Otevírací doba bude po celý týden od 9 do 18 hodin. 

Další vánoční tip na netradiční nákupy

Na netradiční vánoční nákupy zve také nezisková organizace Prostor Pro, která si na sobotu 14. prosince připravila Vánoční jarmark. Na něm si lidé mohou pořídit ručně vyrobené dárky a potěšit tak nejen blízké, ale ještě navíc podpořit Rodinné centrum Pohoda. „Přijďte si užít tradiční vánoční atmosféru, nakoupit výrobky od řemeslníků, vyrobit si vánoční ozdoby, ozdobit perníčky, popít punč. Příjemný čas u nás mohou strávit milovníci Vánoc všech věkových skupin,“ zve za Prostor Pro Stanislav Rojík.

Jarmark i kreativní dílničku mohou obyvatelé nejen Malšovic navštívit před budovou Prostoru Pro v ulici Čajkovského v sobotu od 10 do 16 hodin.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
8.12.2014 20:32
Jindřich Franc (neregistrovaný)
dotaz
Vážení, poshlédnutí pozvánek na internetu, jsem velice zmaten z napsaných datumů začátku Vánočních trhů. Jednou píšete, že začínají v sobotu 15.12 a jinde zase v sobotu 14.12. Kde je chyba?

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

ZVEME: Na farmářské trhy, noční Bílou věž nebo závody vozítek s pedály

Co se bude dít v Hradci Králové o víkendu? Malšovickou arénu zaplní vozítka s pedály, která odstartují jarním memoriálem novou sezónu. Můžete vyrazit na farmářské trhy nebo na noční prohlídku Bílé věže. V Aldisu se bude tančit, regionální kolo soutěže tam pořádá hradecká škola T…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme