Zveme: Vánoce v Hradci oslavte s pohádkami i koncerty

Tradiční vánoční zpívání začíná už dnes
Tradiční vánoční zpívání začíná už dnes | autor: hradeckralove.cz

Vánoce jsou každý rok svátky klidu, míru a pokoje. A také koncertů, koled, přátelských setkání, vánočních mší a pohádek. Kde si je v Hradci Králové v nadcházejících dnech užijete? To prozradí naše sváteční pozvánka.

Na Vánoce se můžete naladit už dnes od 15 hodin v kině Bio Central, kde promítnou speciální nově digitálně zrestaurovanou kopii nejoblíbenější české pohádky Tři oříšky pro Popelku. Projekce v hlavní roli s Libuší Šafránkovou se navíc ponese ve zcela pohodovém duchu. Vítaní jsou tak všichni, kdo dorazí v pyžamech, županech a bačkorách. U vstupu každý obdrží kromě symbolických tří oříšků i čaj a bábovku. Vstupenky zakoupíte za 110 korun na stránkách kina.

A v kině Bio Central ještě chvíli zůstaneme. Dnes od 20 hodin tu je totiž další vánoční promítání. Tentokrát půjde o záznam koncertu z pražského Rudolfina, konkrétné Českou mši vánoční od skladatele Jana Jakuba Ryby pod taktovkou dirigenta Jiřího Bělohlávka. Lístky vás vyjdou na 220 korun. Na Štědrý den bude kino zavřeno, ale už na Boží hod se můžete těšit na premiéru černé komedie Zbrusu Nový zákon. Film o tom, když se Bohu řízení světa vymkne tak trochu z rukou, začíná ve 20.30 hodin.

Dnes se také můžete přijít podívat na Tradiční zpívání u Betlémského světla, které skauti přivezli z betlémské kaple. Akce začíná v 18 hodin na Velkém náměstí pod vánočním stromem u katedrály Sv. Ducha, kde se budou společně zpívat koledy.

O svátcích můžete také v Hradci zajít do vánočně nazdobené katedrály. Půlnoční mše na Štědrý den se odehraje jak tady, tak v kostele na Pouchově, nebo v kostele sv. Anny v Kuklenách. Na Štěpána, tedy v sobotu 26. prosince, se pak do katedrály sv. Ducha můžete vypravit na vánoční koncert. Katedrální sbor Cantores Gradecenses začne zpívat v 17 hodin, vstupné je dobrovolné.

Na koncert se můžete vypravit také do Městské hudební síně. 25. prosince tam v 15 a pak v 17 hodin začíná vánočně laděný dvojkoncert houslisty Jaroslava Svěceného a varhaníka Václava Uhlíře. Lístek stojí 280 korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme