Zveme: V lese si užijete dobroty i ukázky historické techniky

Den lesní techniky slavil úspěch i loni
Den lesní techniky slavil úspěch i loni | autor: Městké lesy Hradec Králové

Je před námi další víkendové volno. Jak si ho užijete? Vypravit se můžete třeba na některou z kulturních či sportovních akcí v Hradci Králové a blízkém okolí. Ty nejzajímavější jsme pro vás shrnuli do naší tradiční páteční pozvánky. Zajít můžete třeba do hradeckých městských lesů, které si pro vás připravily zábavný program na celý den. Skvělým tipem je opera či koncert a nezapomněli jsme ani na děti, které zveme na veselé pohádky.

Lesníci zvou na lanovou prolézačku i zvěřinový guláš

Víkend přímo vyzývá k procházkám. Na jednu takovou se můžete vypravit například do hradeckých městských lesů. V sobotu 17. října u bufetu U Vlka od 10 do 16 hodin se zde bude konat Den lesní techniky. Těšit se můžete na ukázky moderní i historické lesní techniky, pěstební činnosti, ukázky rybářství a myslivosti. Akce uprostřed lesa nabídne také méně časté činnosti. Mezi nimi například výškové ořezy stromů a stromolezectví. Nebudou zde chybět ani sokolníci, řezbáři a kováři, kteří budou předvádět své umění a výrobky. Na děti čeká stezka plná úkolů a lanová prolézačka mezi stromy. Během programu si návštěvníci budou moci navíc pochutnat na zvěřinovém guláši, divočákovi na rožni nebo hradeckém kaprovi či pstruhovi. Na místo se lze dostat pěšky nebo na kole od parkoviště u lesního hřbitova v Malšovicích.

Verdiho Otello už tuto sobotu na plátnech kin

Na jednu z nejznámějších oper Guiseppeho Verdi se můžete vypravit tuto sobotu. Nemusíte jezdit nikam daleko – přímý přenos Otella z Metropolitní opery v New Yorku promítne v 18.45 hodin hradecké kino Bio Central. „Verdiho Otello se svou genialitou plně vyrovná Shakespearově tragické předloze. Režisér Bartlett Sher inscenoval Maurův dramatický pád ve špičkovém obsazení: tenorista Aleksandrs Antoněnko ztvární titulní roli, nová hvězda operního nebe sopranistka Sonja Jončeva bude zpívat Otellovu nevinnou manželku a oběť jeho žárlivosti, Desdemonu, a v roli nenávistného Jaga, který krok za krokem dovede Otella ke zkáze, uvidíme barytonistu Željko Lučiće. Orchestr Metropolitní opery bude řídit energický dirigent Yannick Nézet-Séguin,“ popisují pořadatelé slavné dílo. Opera je nastudovaná italsky s anglickými a českými titulky. Předpokládaná délka představení je 3 hodiny a 27 minut. Vstupenky zakoupíte na stránkách kina, stojí 350 korun.

Veřejné bruslení potěší děti i dospělé

Chcete strávit víkend aktivně? Možnost máte například na hradeckém zimním stadionu, kde v sobotu probíhá veřejné bruslení. Vyřádit se na ledě můžete od 16 do 17:30 hodin. Vstupenky pro dospělé stojí 30 korun, děti do deseti let zaplatí za lístek 20 korun. Doprovod bude lístek u vstupu stát 10 korun a pětikorunu necháte v šatně. Další veřejné bruslení proběhne příští víkend v sobotu i v neděli.

V Hradci zazpívá ruský armádní soubor Alexandrovci

Hradec Králové v neděli přivítá světoznámý ruský armádní soubor Alexandrovci. Na koncert přijede celý soubor Alexandrovci s nejlepšími ruskými pěveckými sólisty, vynikajícími hudebníky i špičkovými tanečníky. Kvalitní a dokonale profesionální pěvecké, hudební a taneční výkony spojuje skvělá choreografie, a to jako celek přináší neopakovatelný zážitek, který nemůže napodobit žádné jiné hudební těleso. Jako host s uskupením zazpívá Helena Vondráčková a Michaela Nosková. Soubor pořádá po České republice Turné k příležitosti 70. výročí osvobození a konce 2. světové války. Koncert začíná v 19 hodin ve Fortuna aréně Hradec Králové. Vstupenky zakoupíte v sítích Ticket Art aTicketPortal, stojí od 99 do 1490 korun.

Na naše nejmenší čekají veselé pohádky

V naší pravidelné páteční pozvánce samozřejmě nezapomínáme ani na ty nejmenší z nás. Pro ty tu tradičně máme pozvánku na pěkné pohádky. V sobotu v 10 hodin začíná v královéhradeckém Adalbertinu ve studiu A pohádka Prasečí slečinky. Ve svěží kančí komedii pro celou rodinu nechybí veselé písničky, loutkové postavičky čaroděje, babky, dědka či švarného kance. Recesistický kousek sehraje Divadýlko z pytlíčku. Lístek zakoupíte za 50 korun. Na dětský program se můžete vydat také do kina. Bio Central v sobotu od 15 hodin promítne pásmo krátkých animovaných filmů pro děti, kterým Vás provedou Rosa s Darou. Můžete se těšit na velké prázdninové dobrodružství dvou holčiček – Rosy a Dary, které doplní mini příběhy, ze nichž se dozvíte odpovědi na spoustu zajímavých a zábavných otázek. Vstupenky stojí 80 korun.

V neděli na fotbal do Malšovic

Naše poslední dnešní pozvánka potěší zejména fotbalové fanoušky. V neděli v 15 hodin začíná na Malšovickém stadionu zápas FC Hradec Králové proti FK Slavoj Vyšehrad.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme