Zveme: V Hradci budou hned dvoje farmářské trhy, koncert i pohádkový les

Farmářské trhy a Food martket V Lipkách v Hradci Králové.
Farmářské trhy a Food martket V Lipkách v Hradci Králové.

Na jaké akce se můžete těšit tento víkend v Hradci Králové? Některé jsou vzhledem k pandemii koronaviru zrušené, například koncert ve Filharmonii Hradec Králové nebo festival Na jednom břehu, na jeho počest se ale uskuteční Koncert před branami letního kina Širák. Cesta pohádkovým lesem u Biřičky se konat bude, jen bez oblíbených pohádkových postav. Vyrazit můžete na komentovanou prohlídku nočním městem a vybírat můžete hned ze dvou farmářských trhů, k těm u Atria přibude ještě Food market a farmářské trhy u Zmrzlibaru V Lipkách. 

Food market a farmářské trhy u Zmrzlibaru

Každý pátek a sobotu si v následujícím měsíci můžete nakoupit kvalitní potraviny nebo si dát něco dobrého k snědku a podpořit české pěstitele, výrobce a kuchaře. Naproti Zmrzlibaru V Lipkách v Hradci Králové bude v pátek od 10 hodin a v sobotu od 9 hodin k mání třeba regionální zelenina jako brambory, šalotka, karotka, celer, řepa, rajčátka, okurky, ředkvičky či saláty. "Nezapomeňte si také do tašky přibalit jablka, křížaly, jablečný mošt, jablečný ocet nebo lněný olej. Věříme, že si vyberete!" vzkazují pořadatelé. Ochutnat budete moci také kokosové palačinky, mexické churros s čokoládou a karamelem, sicilská vína, krkonošské bobky, dorty nebo šafránové speciality.

Farmářsko potravinářské trhy u Atria

V sobotu dopoledne od 8 do 12 hodin nakoupíte čerstvé potraviny také v ulici Letců u obchodního centra Atrium. Trhy se budou konat dvakrát do měsíce, a to až do konce října. Na trzích najdete na čtyřicet stánků s širokým sortimentem jakostních domácích produktů. Své výpěstky a výrobky budou prezentovat sami producenti, kteří kladou ve své činnosti důraz především na kvalitní suroviny, ekologický způsob zemědělství a tradiční způsoby zpracování zdravotně nezávadných surovin bez použití konzervantů a jiných aditiv. 

Komentovaná procházka nočním Hradcem

Zakončete den večerní procházkou po historickém jádru města. Pod rouškou tmy se společně vydáme za zamčené brány Jižních teras a navštívíme místa, která známe většinou jen za denního světla. Součástí procházky bude komentovaná prohlídka kostelíka sv. Mikuláše v Jiráskových sadech. Svítilny pro jistotu s sebou. Sraz v pátek ve 20 hodin u kašny na Malém náměstí. Z technických důvodů nelze vstupenky zakoupit na místě před prohlídkou, ale přes hkpoint.cz za 150 korun. 

Koncert před branami letního kina

Festival Na jednom břehu se z důvodu současných omezení a také probíhající rekonstrukce letního kina Širák v plánovaném termínu 30. 5. 2020 neuskuteční. Na jeho počest ale bude v sobotu od 15 hodin koncert. "Dovolujeme si ve stejném termínu uspořádat hudební setkání s názvem KONCERT PŘED BRANAMI. Akce je oslavou zdraví a svobody, podporou umělců, setkáním spřízněných diváků, organizátorů i běžných návštěvníků parku před Letním kinem Širák a to čtyři dny po vládním uvolňování akcí do 300 osob." Koncert nabídne mladou talentovanou písničkářku Annu Beckerovou z Hradce Králové, temperamentní kapelu Sarraf s bosenským zpěvákem Predragem Duronjičem, latinsko-americké trio The Brownies s výtečnou soulovou zpěvačkou Annamaria d´Almeida a nespoutaný balkánský ansámbl Mijaktic Orkestar. Všechny buskingové kapely hrají před Letním kinem za dobrovolný příspěvek. 

Cesta pohádkovým lesem u Biřičky

V neděli od 14:30 hodin se můžete těšit na zábavné odpoledne v lese u Biřičky určené pro děti z MŠ a prvních ročníků ZŠ v doprovodu dospělých. Trasa, vhodná i pro kočárky, bude vyznačena fáborky. Čekají na vás stanoviště s úkoly, tentokrát však, s ohledem na situaci, „samoobslužná“ – tedy bez studentů v roli pohádkových postav. Na závěr nebudou chybět drobné odměny. Vstupné je dobrovolné. "Prosíme, dodržujte bezpečnostní pokyny organizátora. Start bude s ohledem na aktuálně platná opatření možný pouze na základě předchozí časové rezervace na www.sedmikraskahk.cz/rezervacni-system. Registrujete vždy 1 osobu, registrace platí pro celou rodinu. Maximální počet je 6 rodin na každých 30 minut akce."

Filharmonie plná mládí zrušena

Společný orchestr hráčů Filharmonie Hradec Králové a žáků ZUŠ Královéhradeckého kraje v sobotu v hradecké filharmonii nezahraje, sobotní odpolední koncert byl zrušen. 

Zvon Augustin nezazní

Při významných dnech a státních svátcích můžete být doslova pár kroků od toho, když zvoníci rozpohybují třetí největší zvon v republice na Bílé věži, ovšem tuto neděli zvon Augustin neuslyšíte. Slavnost seslání Ducha Svatého byla zrušena, vstupenky lze vrátit v hradeckých infocentrech.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Zima skončí vynesením Smrtholky, koná se Velikonoční jarmark

Co podniknout v Hradci Králové o víkendu? Můžete vyrazit na některý z koncertů - v Aldisu vystoupí Leoš Mareš, Laura a její tygři zahrají v klubu LUCIE, do Filharmonie dorazí úspěšná inscenace Caveman. V Adalbertinu se koná Velikonoční jarmark a děti tam budou moci…
Čtěte více

ZVEME: Bude se běhat, hrát fotbal, jíst čokoláda a řádit v maskách

O víkendu se bude v Hradci Králové sportovat i kulturně žít. Votroci odehrají derby s Pardubicemi, poběží se jarní běh v novohradeckých lesích. Ve Futuru můžete navštívit Čokoládový festival, děti můžete vzít na Velikonoční pohádku, karneval nebo koncert Štístka a Poupěnky.
Čtěte více

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme