Zveme: Užijte si divadelní festival i vyhlídkové lety na letišti!

Dnes začíná desetidenní divadelní festival
Dnes začíná desetidenní divadelní festival | autor: hradeckralove.cz

Je tu pátek a už za několik málo hodin začíná většině populace zasloužené víkendové volno. Jak tuto sobotu a neděli strávíte? Máme pro vás několik dobrých tipů v naší tradiční pozvánce. Tentokrát si užijete holčičí nakupování se spoustou slev, už 21. ročník hradeckého divadelního festivalu, zajímavý letecký program na královéhradeckém letišti nejen pro hendikepované nebo například Svatojánskou noc na zámku Hrádek u Nechanic. Více se už dočtete v naší pozvánce.

Na Ladies Shopping vystoupí i Muž roku

První dnešní pozvánku na vás máme už na páteční podvečer a potěší zejména ženy. OC Futurum zve na Ladies Shopping plné slev s Mužem roku. Akce začíná v 16 hodin a těšit se můžete například na představení finalistů soutěže Muž roku 2015, dále pak na módní přehlídky a rozhovory s finalisty. Ladies Shopping night moderuje oblíbená herečka Ivana Jirešová a vystoupí zde mimo jiné Martin Maxa. Dále se můžete těšit na kartářku Maria Jurů, slevy až 70 %, výživové poradenství, výrobu a ochutnávky belgickým pralinek, manikúru a mnoho a mnoho dalšího.

Začíná Mezinárodní festival Divadlo evropských regionů

Tento pátek také začíná již 21. ročník Mezinárodního festivalu Divadlo evropských regionů, který potrvá až do 28. června. Během deseti festivalových dnů se pravidelně odehraje kolem 220 představení na dvaceti scénách, kterými pořadatelé disponují. Festivalová dramaturgie všech spolupořadatelů má za hlavní kritérium kvalitu nabízených představení. Skladba programu není žánrově omezena, festival Divadlo evropských regionů myslí na všechny své diváky. Nedílnou součástí mezinárodních festivalů v Hradci Králové jsou doprovodné akce – umělecké dílny, koncerty, výstavy, profesní setkání divadelníků, debaty a besedy, setkání s legendami českého divadla. Současně s festivalem Divadlo evropských regionů probíhá po celou dobu na několika místech v Hradci Králové Open Air Program, o němž své vás informovali například už v tomto článku.

Konkrétní program, který můžete v rámci festivalu navštívit, najdete například na našich stránkách. Na hlavní scéně Divadla Drak je v sobotu od 14 hodin na programu představení Z tajného deníčku Smolíčka Pé, od 17 hodin hra AMUNDSEN KONTRA SCOTT. V Klicperově divadle představení Bratři Karamazovi.

Hendikepovaní si užijí vyhlídkové lety na letišti

Akce Open Skies for Handicapped se již po osmé bude konat v sobotu 20. června  na letišti v Hradci Králové.  Hlavní náplní budou vyhlídkové lety pro handikepované zdarma a také bohatý doprovodný program. Akce začne od 9:30 hodin ráno a létá se až do 17 hodin. Parkoviště je v místě konání. Vstup je zdarma. Loni akci navštívily 3000 lidí, i letos pořadatelé čekají bohatou účast. Téměř 700 hendikepovaných si na minulém ročníku užilo vyhlídkového letu po východních Čechách

„I letošní rok se můžete těšit na vystoupení a podporu umělců. Postižení, kteří se akce zúčastní, mají vyhlídkový let a malé občerstvení zdarma! V případě zájmu je nutné, aby si zájemci přečetli potřebné informace ohledně povolení k letu. Všichni, kteří chtějí zažít den očima hendikepovaných a užít si spoustu zábavy, jsou srdečně zváni na již osmý ročník v roce 2015, kde jsme připravili další inovace v programu,“ zvou na hradecké letiště pořadatelé.

Nábřeží bude tentokrát patřit řemeslníkům

Další královéhradecké nábřeží je tu a tentokrát dostanou prostor řemeslníci. Nábřeží řemeslníků začíná na Tylově nábřeží v sobotu v 10 hodin, konec je plánovaný v 18 hodin. Na místě naleznete prodej krásných řemeslných výrobků, regionálních potravin a tvůrčí dílny pro děti. Máte také jedinečnou příležitost drátovat, kovat na kovadlině, kroužit na hrnčířském kruhu, plést koše, tkát na stavu a nosit na ruce dravce. Na nábřeží se bude rovněž vyřezávat ze dřeva a zdobit perníky. V neposlední řadě zde uvidíte živá zvířata. Připraven je také bohatý doprovodný program, například různé pohádky pro děti a také příjemná hudba.

Hrádek u Nechanic zve na Letní slunovrat a Svatojánskou noc

Tento týden pro vás máme také pozvánku na státní zámek Hrádek u Nechanic, kde se v sobotu konají akce Letní slunovrat na zámku a Svatojánská noc.  Poprvé v historii zde bude zpřístupněna hodinová věž veřejnosti. V případě příznivého počasí dokonce i s vyhlídkou z ochozu věže. Akce potrvá od 9 do 22 hodin. Prohlídky hodinové věže jsou jako samostatný okruh a budou pouze každou celou hodinu. Doba prohlídky trvá zhruba 45 minut, rezervace vstupenek předem je nutná. Plné vstupné je 80 korun, snížené 60 korun a rodinná vstupenka stojí 150 korun.

Svatojánská noc na Hrádku u Nechanic začíná v 18 hodin a pro návštěvníky zámku jsou připraveny noční kostýmované prohlídky, které potrvají až do 22 hodin. Tyto prohlídky jsou jako samostatný okruh a začínají každou půlhodinu a výklad má speciální úpravu. Uvidíte například hrané divadelní scénky,  malá část textu v každé místnosti je vždy věnována i historii zámku a rodu Harrachů. Doba jedné prohlídky je 75 minut. V podání herců ochotnických divadel zde uslyšíte a uvidíte tajemný příběh Svatojánské noci.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Básně, hry i písničky zní z Poesiomatu na Tylově nábřeží

Na Tylově nábřeží v Hradci byl během pondělního odpoledne za přítomnosti primátora města Alexandra Hrabálka slavnostně odhalen Poesiomat, jehož autorem je Ondřej Kobza. Jedná se o kovové zařízení ve tvaru trubky, které po zatočení klikou nabídne zájemcům výklad o významných…
Čtěte více

Proschlé a staré lípy na Tylově nábřeží nahradí nové stromy

V minulých dnech se na Tylově nábřeží mezi Tyršovým a Pražským mostem kácely stromy. Celkem 23 vzrostlých lip do konce března nahradí 16 kusů nových stromů, většinou javorů. Alej podle náměstka Technických služeb Hradce Králové Daniela Jeřábka je potřeba obnovit s citem a s…
Čtěte více

V kiosku na Pražském mostě se bude točit zmrzlina, poslední kiosek čeká oprava

I poslední secesní kiosek u Pražského mostu na Tylově nábřeží v Hradci Králové čeká rekonstrukce. Stejně jako u tří předchozích kiosků ji zajistí Správa nemovitostí Hradec Králové. Radní města tento týden schválili na tuto generální opravu 5,5 milionu korun, finance ale…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme