Zveme: S jarem přicházejí farmářské trhy a první závody. Vyrazte na Nábleší či brak do kina

Závod Křížová desítka se běží v hradeckých městských lesích.
Závod Křížová desítka se běží v hradeckých městských lesích.

Už víte, co podniknete o víkendu? Přinášíme vám přehled zajímavých akcí v Hradci Králové, třeba vás inspirujeme. Sportovní nadšenci mohou vyběhnout do hradeckých lesů, kde se koná závod Křížová desítka, další běžecký závod Gladiator race/run startuje od Univerzity Hradec Králové. Vyrazit můžete na ochutnávky vín, do kina na Festival Otrlého diváka na brakové filmy, na bleší trh či dětský bazárek na náplavce, děti čeká Noc s Andersenem v knihovně. K Atriu se vrací oblíbené Farmářské trhy.

Ozvěny Otrlého diváka v Bio Central

"Otrlec je synonymem pokleslosti, nevkusu, braku a zábavy za hranicí tuctovosti – ve všech možných významech. Otrlec navrací kinu jeho původní roli atrakce a společného zážitku. Nic se nevyrovná zkušenosti, kdy sledujete horor či směšný brak ve společnosti dalších lidí." Ozvěny Festivalu Otrlého diváka uvidíte v kinu Bio Central v pátek, letos se bude probírat popkulturní imaginací týkající se neodvratné zkázy lidstva, planety Země nebo šmahem celého vesmíru. Promítat se budou tři filmy, od 18 hodin v původním znění Meč a dráp, od 20 hodin Občan Toxík s živým dabingem a od 22:30 hodin Legenda o Nadčlověku. Vstupné je 130 korun.

Noc s Andersenem v hradecké knihovně

Víceúčelový sál městské knihovny v pátek od 19 hodin hostí akci Noc s Andersenem: "Přeneste se do časů renesance a vydejte se s námi po stopách největšího vynálezce všech dob, Leonarda da Vinci! Probuďte v sobě nápaditost, zvídavost a odhalujte tajemství, která nám hlavou vrtají dodnes. Nejzáhadnější a nejzábavnější noc v roce je tu!" Vhodné od 7 do 11 let. 

Svátek vína Silénos v Černigově

Svátek vína Silénos aneb letem vinařským světem IV. se koná v pátek od 15 hodin v hotelu Černigov Hradec Králové. Zimní pokračování Svátku vína nabídne prvotřídní vína z oblastí kolem řek Labe a Rýna. Každý ročník edukativní formou seznamuje návštěvníky s řekou, na jejímž břehu se vinná réva pěstuje. K vínu se budou nabízet i vybrané delikatesy, které připravují vždy špičky ve svém oboru.

Star Realms Tournament

Turnaj v deckbuildingové karetní hře Star Realms se koná v pátek od 18 do 22 hodin v District 5 vedle Českého rozhlasu. Turnaj je pro jednotlivce, systém dvojité eliminace, věcné ceny pro vítěze, registrace přes Facebook, zápisné stojí 70 korun.

Křížová desítka v Městských lesích

V sobotu v 9:30 začíná v hradeckých Městských lesích rychlý závod v běhu na 10 km a 5 km. Součástí akce jsou dětské běhy. Atraktivní trasa vede na inline/cyklo stezce Stříbrný rybník - Lesní hřbitov v Hradci Králové.

Farmářské trhy Hradec Králové

V sobotu dopoledne začínají v ulici Letců u obchodního centra Atrium v Hradci Králové Farmářské trhy. "V sobotu 30. března se můžete vypravit v letošním roce poprvé na pěší zónu v ulici Letců vedle OC ATRIUM. Tam budete moci mezi 8. a 12. hodinou ochutnávat a nakupovat kvalitní a čerstvé potravinářské výrobky nejen z hradeckého regionu. Počínaje tímto datem se trhy budou konat dvakrát do měsíce, a to až do 26. října." Na trzích najdete na čtyřicet stánků s širokým sortimentem jakostních domácích produktů.

Nábleší - otevřený bleší trh pod Pražským mostem

V neděli v 10 hodin se pod Pražským mostem v centru Hradce Králové můžete zúčastnit blešího trhu s názvem Nábleší: "Březen o dvě hoďky blešení navíc vám nesem! S rostoucí teplotou stoupá i chuť k blešení a tak se už tradiční nedělní setkání protáhne jako první jarní paprsky a zaplaví celou náplavku až do 14 hodin." Bez předchozí registrace, poplatku či rezervace. Stačí dorazit na místo, rozložit rybářskou stoličku, deku, štendr, a nebo jen dobrou náladu a chuť se potkat.

Gladiator race/run Hradec Králové

Závod typu RUN (lehčí obtížnost překážek a kratší vzdálenost). Nově překážkový běh startuje přímo v kampusu Univerzity Hradec Králové, a to v neděli v 10 hodin. "Nádherná trasa kombinuje přírodní terén kolem řek Orlice a Labe a okolí zrekonstruované náplavky u secesního unikátu elektrárny Hučák." 

Dětský bazárek v Náplavce

V neděli od 13 hodin pořádá NãPLAVKA café & music bar dětský bazárek: "Maminky, babičky, tetičky, kamarádky, ale i tatínkové, dědečkové a strejdové, přijďte nakoupit na své milované."

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

ZVEME: Na farmářské trhy, noční Bílou věž nebo závody vozítek s pedály

Co se bude dít v Hradci Králové o víkendu? Malšovickou arénu zaplní vozítka s pedály, která odstartují jarním memoriálem novou sezónu. Můžete vyrazit na farmářské trhy nebo na noční prohlídku Bílé věže. V Aldisu se bude tančit, regionální kolo soutěže tam pořádá hradecká škola T…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme