ZVEME: Promenádní koncerty, Fesťáček nebo Ivo Jahelka na Šrámkově statku

| autor:

Jakmile začnou prázdniny, stává se život ve městě trochu línější a pomalejší. To stejné platí i o víkendech, kdy ubyde společenských akcí. Přesto ale ti, co chtějí si zábavu i v prázdninovém Hradci najdou. Ať už jde o netradiční novou společenskou venkovní hru, muziku nebo i nějaké to vzdělávání příjemným způsobem.

 

Ivo Jahelka své právnické příběhy rozehraje na Šrámkově statku

V pátek 5. července se příznivci Ivo Jahelky mohou těšit na koncert na Šrámkově statku v Pileticích. Začíná v 19 hodin a přítomné čeká vystoupení zpívajícího právníka, sestávající z veselých příběhů ze života a z "perliček" ze soudních spisů a policejních protokolů.


Sousedské rockování v Sukových sadech

Kdo má rád rock, tak si jistě užije akci v Sukových sadech. V pátek se tam bude pořádat Sousedské rockování. Začíná se v 15 hodin a akce potrvá až do desáté hodiny večerní. A jak zní pozvání pořadatele? Sousede? Už sis dneska zarockoval? Každoroční vzkříšení rockenrollu v Sukových sadech v pátek sváteční - 5. července. Společně s Cyrilem a Metodějem se na vlnách rocku vyplaví: Vorvani (Folk&Bluegrass), Grádo (Blues rock HK), Koyoti (Folk rock PCE) a Vynil (Blues rock HK). Občerstvení je zajištěno a vstup je zdarma.

Mistrovství Evropy ve hře KUBB v Šimkových sadech

Že nevíte, co je hra Kubb? Můžete se to dozvědět 4. července v Šimkových sadech. Přijďte fandit a bavit se na Mistrovství Evropy ve hře kubb. Jedná se již o 5. ročník, v České republice se však koná zcela poprvé. O titul Mistra Evropy se v pátek a sobotu utká přes 400 hráčů z 15 zemí ve čtyřech různých kategoriích. Kubb je společenská venkovní hra, která se těší čím dál větší oblibě. Má srozumitelná, jednoduchá pravidla a je vhodná pro všechny generace. Dorazte už ve čtvrtek 4. 7. od 12:00 a můžete ji poznat blíže. Od 20:00 si nenechte ujít vystoupení kapely The Englishmen, hrající světové hity, které všichni znáte  - vstup je ZDARMA!

Fesťáček v kampusu Univerzity Hradec Králové     

Na sobotu 6. července je v kampusu Univerzity Hradec Králové připraven Fesťáček. Začíná se v 9 hodin a co můžete čekat? Není nic hezčího než dětský smích. A proto je tu Fesťáček! Nejzábavnější dětský festival, který dětem umožní prožít den plný radosti, smíchu a dobrodružství. Naší misí je vytvořit nezapomenutelný zážitek, který v dětské duši bude rezonovat ještě dlouhou dobu. V dnešní hektické době jsou chvíle strávené s rodinou vzácností a Fesťáček je tím pravým místem, kde můžete vytvořit nezapomenutelné společné vzpomínky. Připojte se k nám na nejzábavnějším dětském festivalu s oblíbenými interprety a rozmanitým programem!Těšit se můžete opět na hvězdné vystupující, nový doprovodný program, nové maskoty a plno další zábavy na jednom místě jako například:

  • Kontaktní ZOO, jízda na ponících a krmení zvířátek
  • Až 10 pohádkových Maskotů
  • Malování na obličej
  • Až 20 skákacích hradů
  • Kolotoče pro nejmenší
  • Trampolíny
  • Klauni
  • Interaktivní dílny
  • Soutěže o hodnotné ceny partnerů
  • Focení s vystupujícími
  • Gastro zóna
  • Speciální výzdoba
  • Pěnové dělo
  • Fotky s XXL medvědy a spousty balónků

Děti do 2 let mají vstup zdarma. Většina atrakcí je v ceně vstupenky. Vystoupí: Miro Jaroš, Karol a Kvído, Bibibum, Michal Nesvadba, Čiperkové, Dorazí také (mňam, mňam) Bobík se svoji show a dárečky    

 

Prohlídky Hučáku nejen pro seniory

V neděli zve Malá vodní elektrárna Hučák na prohlídku. Koná se v 11:00, 13:00, 15:00 hodin. Každou první neděli v měsíci vás vezmeme do historie Malé vodní elektrárny Hučák, a to nejen pohledem na doborvé fotografie, ale také do stále plně funkční historické strojovny. Prohlídky se uskuteční vždy v časech od 11:00, 13:00, 15:00 hodin. Na prohlídky není potřeba se registrovat.

Promenádní koncerty v Jiráskových sadech

V neděli se od 16:00-18:00 hodin v Jiráskových sadech uskuteční promenádní koncert. Hradecká kulturní a vzdělávací společnost si opět připravila na nadcházející letní sezónu oblíbené promenádní koncerty v krásném prostředí Jiráskových sadů na soutoku Labe a Orlice. Návštěvníci parku si budou moci zpestřit rozjímání v parkové zeleni poslechem příjemné hudby celkem po jedenáct po sobě jdoucích nedělí. Začátky jsou vždy v 16 hodin. Ti, kteří patří mezi pravidelné návštěvníky promenádních koncertů, si pochvalují příjemně strávená nedělní odpoledne s dobrou hudbou, a to navíc bez vstupného. První červencovou neděli zahraje Brys Band, který diriguje Martin Berdych.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

 


Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme