Zveme: Prodloužený víkend láká na koncerty, turistický pochod či pravěké dary ke svátku matek

Jarní muzicírování v hradeckých Jiráskových sadech.
Jarní muzicírování v hradeckých Jiráskových sadech. | autor: fskvitek.cz

Kam se vydat o prodlouženém víkendu? Naše pravidelná páteční pozvánka vás zavede třeba na noční Bílou věž nebo na koncert Michael Jackson Symphony v podání hradeckých filharmoniků a Moondance Orchestra. Nejvíce akcí se tentokrát odehraje během pondělního svátku, kdy si připomeneme Den vítěžství, protože právě 8. května roku 1945 kapitulovalo Německo a skončila druhá světová válka. Zároveň svůj svátek oslaví všechny maminky. Archeopark ve Všestarech proto pořádá akci pro děti, které mohou svým maminkám vyrobit dárek z pravěku. V pondělí také oživí hradecké Jiráskovy sady folklorní soubory při Jarním muzicírování. Svoje sklepy mimořádně otevře Hrádek u Nechanic a z Hořiněvsi vyrazí turistický pochod Jana Sedláčka.

Michael Jackson Symphony

V pátek od 19:30 si můžete vychutnat koncert v sále hradecké filharmonie. "Král popu s duší dítěte, který si nezapomněl hrát a svou hudbou rozjasňoval svět. Král je mrtev. Ať žije král! v aranžích Martina Kumžáka pro kapely snů – Moondance Orchestra a jejich sólisty a Filharmonii Hradec Králové," stojí v pozvánce. Koncert povede dirigent Martin Kumžák.

Noční prohlídka Bílé věže

Na mimořádné noční návštěvě hradecké dominanty si můžete město prohlédnout z ptačí perspektivy a v působivém nočním osvětlení. Noční prohlídka Bílé věže je naplánována na sobotu od 20 do 24 hodin. Poslední prohlídka se uskuteční ve 23 hodin, hodinu před zavírací dobou. Počet návštěvníků věže je v jednom okamžiku omezen na třicet.

Jarní muzicírování v Jiráskových sadech

"Přijďte se potěšit lidovou muzikou a oslavit Den matek," zvou pořadatelé májového hudebního odpoledne s folklorním souborem Kvítek a Hradeckou cimbálovou muzikou. Jarní muzicírování v pondělí oživí hradecké Jiráskovy sady od 15 do 17 hodin.

Dárek pro maminku z pravěku

Archeopark pravěku Všestary v pondělí pořádá tvůrčí dílnu pro děti i jejich rodiče na téma - Dárek pro maminku z pravěku. Zúčastnit se můžete kdykoliv od 10 do 16 hodin, bez nutnosti předchozího telefonického objednání. Nejen ke svátku maminkám si bude možné vyrobit náhrdelník z keramických korálků, překvapení z vlny nebo těžítko z kamene a drátku.

Turistický pochod Jana Sedláčka

Už 38. ročník turistického pochodu Jana Sedláčka povede v pondělí krajinou Památkové zóny 1866, okruhy měří 10 a 15 kilometrů. Pořadatelé doporučují navštívit rodný dům V. Hanky, který se pro účastníky pochodu zdarma otevře od 9 do 10 hodin. Občerstvení je zajištěno, pro účastníky zdarma v rámci startovného, na kontrole Chlum – Hostinec U polních myslivců. Prezentace proběhne v 8 hodin u Sokolovny TJ Sokol Hořiněves, děti zaplatí za startovné 30 korun a dospělí 40 korun. Pochod začíná v úderem 9. hodiny od rodného domku Jana Sedláčka v Hořiněvsi.

Zámecké podzemí na Hrádku

Prohlídku zámeckých sklepů s ukázkou technických vymožeností nabídne v pondělí od 10 do 17 hodin Hrádek u Nechanic. Během prohlídky uvidíte původní kotle z 19. století nebo elektrické rozvody z roku 1914. Prohlídky sklepů jsou jako samostatný okruh, trvá maximálně půl hodiny. "Maximální počet osob v jedné skupině 25 osob, tělesně handicapovaným se prohlídka nedoporučuje. Doporučujeme pevnou obuv a v okrajových měsících teplejší oblečení," upozorňuje správa zámku.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Zima skončí vynesením Smrtholky, koná se Velikonoční jarmark

Co podniknout v Hradci Králové o víkendu? Můžete vyrazit na některý z koncertů - v Aldisu vystoupí Leoš Mareš, Laura a její tygři zahrají v klubu LUCIE, do Filharmonie dorazí úspěšná inscenace Caveman. V Adalbertinu se koná Velikonoční jarmark a děti tam budou moci…
Čtěte více

Síť, která by bránila sebevražedným skokům, nakonec na Bílé věži nebude

Po dvouletém martyriu Hradec Králové vzdává snahu o zabezpečení Bílé věže proti sebevražedným skokům z ochozu památky. Nepodařilo se totiž najít řešení, které by bylo funkční a současně vyhovovalo památkářům. Poslední sebevražedný skok policie zaznamenala v roce 2020. Od roku…
Čtěte více

ZVEME: Ochutnejte masopustní dobroty, poslechněte si Hůlku, Vydru či Donutila

První únorový víkend slibuje zabijačkové hody, masopustní veselici slibuje hradecký Hostinec Malý růžek i Park Na Větvi. Městské lázně opět odměňují školáky s dobrým vysvědčením, do hradeckého aquacentra mají vstup zdarma. Do Hradce Králové zavítají hned tři…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme