Štítky: | Filharmonie | Pozvánka | Hokej |

Zveme: předsilvestrovský víkend s hokejisty a Malý silvestr ve filharmonii

V pátek se podívejte hokejistům až do šaten | Foto: HC HK
V pátek se podívejte hokejistům až do šaten | Foto: HC HK

Víkend před oslavami zakončení roku proběhne ve znamení nejen ledového sportu, ve víkendové pozvánce za hradeckou kulturou nabízíme i informace o tradičním novoročním ohňostroji.

Hokejistům se podívejte až do šaten!

V pátek dopoledne otevře klub Královští lvi Hradec Králové pro své příznivce zázemí hokejistů. Na Den otevřených dveří je vstup zdarma a akce startuje už v 10 hodin dopoledne. 

„Nejprve bude k vidění ukázkový komentovaný trénink A-mužstva. Následně si se svými oblíbenci budou moci i zabruslit a tradičně prověřit brankáře Východočechů,“ popisují připravenou akci organizátoři. Proběhne také slibovaná prohlídka šaten a sky-boxů. 

Kromě Dne otevřených dveří se fanoušci hradeckého ledního hokeje mohou těšit i na domácí utkání na Zimním stadionu, které je naplánováno na sobotu od 17 hodin. V důležité bitvě o tři body se hradečtí utkají s Benátkami nad Jizerou.

„Nejsme schopni dát gól ani z jasných šancí. Neměli jsme sice ani štěstí, byly tam nějaké tyčky, což ale nic nemění na tom, že jsme nedokázali dát rozdílový gól," neskrýval zklamání z posledního domácího duelu hlavní kouč Martin Hosták.

Benátky nad Jizerou jsou známy svoji dlouholetou spoluprací s extraligovým Libercem a stejně jako Hradec se pohybují na hraně play-off. „Obzvláště mezi svátky tedy není jisté, v jakém složení Benátky do Hradce Králové dorazí. Jedno ale jisté je. Pod Bílou věž pojedou bojovat o body a domácím nenechají nic zadarmo,“ doplňuje Hosták.

Malý velký silvestr ve filharmonii

Zvát na silvestrovské oslavy by bylo nošení dříví do lesa a proto zmíníme jenom jednu hudební silvestrovskou lahůdku. 

Nachystala si ji Filharmonie Hradec Králové, která své posluchače zve v neděli 30. prosince i v pondělí 31. prosince na dva mimořádné koncerty.

Pod názvy Malý silvestr a Silvestrovký koncert se ukrývají kousky z rodiny Straussů a spol. Zazní líbivé a mnohým známé melodie valčíků. Pod taktovkou Andrease Sebastiana Weisera zazní také díla od Bedřicha Smetany, Franze von Suppého, Josefa Bohuslava Foerstera, Juliuse Fučíka anebo Oskara Nedbala.  

Nedělní koncetr začíná od šesté hodiny večerní a pondělní, silvestrovský, se zahajuje ve tři hodiny odpoledne. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Velikonoční víkend v Hradci: malování kraslic i slevy v aquacentru

Jaké akce čekají na obyvatele Hradce Králové o prodlouženém velikonočním víkendu? Na zelený čtvrtek i velikonoční neděli zazní z Bílé věže na Velkém náměstí zvon Augustin. Tradiční velikonoční akci pořádá Šrámkův statek v Pileticích, na slevy láká hradecké aquacentrum, v…
Čtěte více

ZVEME: Na velikonoční jarmarky i workshopy nebo na karneval

První jarní víkend bude v Hradci Králové oslavou jara a blížících se Velikonoc. Můžete si vyrobit pomlázky, nabarvit kraslice, vytvořit dekorace. Velikonoční jarmark pořádá Slezská plovárna i obchodní centrum Aupark, výstavu pořádá Střední škola vizuální tvorby. Děti se…
Čtěte více

ZVEME: Zima skončí vynesením Smrtholky, koná se Velikonoční jarmark

Co podniknout v Hradci Králové o víkendu? Můžete vyrazit na některý z koncertů - v Aldisu vystoupí Leoš Mareš, Laura a její tygři zahrají v klubu LUCIE, do Filharmonie dorazí úspěšná inscenace Caveman. V Adalbertinu se koná Velikonoční jarmark a děti tam budou moci…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme