Zveme: O víkendu se vyřádíte na kluzišti i v planetáriu

Bruslení si užijí nejen děti
Bruslení si užijí nejen děti | autor: pixabay.com

Je tu pátek a s ním i naše tradiční pozvánka na nadcházející víkend. Kdo nevyráží na hory a zůstává v Hradci, má možnost zavítat hned na několik zajímavých akcí. Lákavý program nabízejí divadla, koncertní sály i planetárium. Právě tam jsou na sobotní odpoledne připravena tři různá promítání pro malé i velké návštěvníky. Kromě projekcí je v plánu i pozorování hvězdné oblohy. Na své si o víkendu přijdou i sportovci. A to ať už vyrazí na zimák bruslit, nebo si tam užít hokejové utkání.

Na vernisáž i představení do divadla

Ten pravý kulturní zážitek si o víkendu můžete dopřát třeba v Klicperově divadle. Kromě představení tu proběhne také vernisáž malíře a keramika Petra Špačka z Vysokého Mýta. Akce začíná v sobotu v 18 hodin a vstup na ni je zdarma. Výtvarník se specializuje na krajiny, především na malebné vesničky na Vysočině. Petr Špaček má na svém kontě přes 30 samostatných výstav a 10 výstav kolektivních, jeho obrazy jsou v soukromých sbírkách v Evropě i v USA.

A o víkendu vás potěší i další hradecké divadlo. V sobotu od 19.30 hodin se v Divadle Jesličky Josefa Tejkla hraje oblíbený Kostlivec v silonkách. V kabaretu Davida Drábka o životu po životě hraje v režii Josefa Jana Kopeckého soubor Kenjůfílit.

Digitální planetárium zve na vesmírné programy pro děti i dospělé

Víkend si můžete zpestřit také v digitálním planetáriu. V sobotu jsou připraveny hned tři různé programy. V 15 hodin začíná Polaris. Okouzlující příběh tučňáka Jamese a ledního medvěda Vladimíra je vhodný pro děti od pěti let a seznámí je s astronomickými zákonitostmi střídání ročních období, polární nocí nebo podobnostmi Země a dalších planet. Po pohádce následuje prohlídka dalekohledů, při jasné obloze pak pozorování Slunce.

Přesně v 18 hodin je na programu Příběh vody. Jde o ukázku hvězdné oblohy v planetáriu a prohlídku interaktivní expozice v budově nového planetária. V celooblohové 70 minut trvající show Příběh vody divákům astronomka Eva Luna vypráví o svém hledání vody ve vesmíru a voda sama nám prostřednictvím svého příběhu objasní, jak se vyvíjel vesmír od svého počátku, jak vznikly hvězdy a chemické prvky, z nichž je složena. V 19 hodin a třicet minut pak začíná Večerní program Zpátky na Měsíc, který je moderovaný odborníkem a je doplněný o celooblohovou filmovou projekci. Vstupenky na první dva programy vás vyjdou na 70 korun, třetí jmenovaný je o 20 korun dražší.

Na stadionu se bruslí v sobotu i v neděli

Tento víkend vás také zveme na veřejné bruslení na hradecký zimní stadion, kde spolehlivě zatočíte se všemi vánočními kily navíc. Bruslí se v sobotu od 16 do 17.30 hodin a také v neděli od 15 do 16.30 hodin. Ceník bruslení se v letošním roce nijak nemění: dospělí za hodinu a půl trvající návštěvu kluziště zaplatí 30 korun, děti do deseti let 20 korun a doprovod desetikorunu.

Na Tříkrálovém koncertě zazní Mozart i Schubert

V neděli 10. ledna si od 19 hodin můžete užít Tříkrálový koncert v malém sále kongresového centra Aldis. Na hodině a půl trvající akci zahraje Komorní filharmonie Pardubice. Společně s ní vystoupí také Jana Kopicová - hoboj, Jiří Šlégl - klarinet, David Urban - fagot, Filip Špingl - lesní roh a dirigent Pavol Tužimský. Na programu jsou skladby Josepha Haydna, Wolfganga Amadea Mozarta a Franze Schuberta. Vstupenku zakoupíte za 150 korun přes informační portál hkpoint.cz.

Hokejisty čeká utkání s Plzní

Poslední dnešní pozvánka je na hokejové utkání Hradce a Plzně. Zápas 34. kola hokejové Tipsport extraligy 2015/2016 začíná v pátek v 18 hodin na zimáku.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Modernizace hradecké hvězdárny s sebou přinese i zajímavou novinku

O rekonstrukci hradecké hvězdárny se mluví již delší čas. Budova na Novém Hradci Králové z let 1947 až 1961 slouží téměř beze změn již desítky let. Před lety bylo v jejím sousedství postaveno planetárium, které se otevřelo v roce 2015. Nyní kraj pořádá soutěž o novou podobu…
Čtěte více

ZVEME: Na živý betlém do Svinar. Zpívat se bude v hradeckém divadle i před ním

Čtvrtý adventní a zároveň vánoční víkend nabídne v Hradci Králové opět rozmanité akce. Zpívat budou herci Klicperova divadla v improvizačním pásmu, skauti zase zvou na zpívání u Betlémského světla před divadlem. Divadlo Drak zve děti na inscenaci Vyšla hvězda nad Betlémem. V…
Čtěte více

Vánoční trhy v Hradci zpestří novinka. Umělé kluziště

Velké venkovní umělé kluziště letos oživí Vánoční trhy na Velkém náměstí. Bude se bruslit na ploše velké 28x14 metrů. Hradečtí zastupitelé minulý týden schválili 3,5 milionu korun, za které by měly technické služby pořídit samotné kluziště a další potřebné vybavení. Možnost…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme