Zveme: O víkendu se vypravte za netopýry, ke zvoničkám i na Nábřeží sportu

Desítky různých sportů si můžete vyzkoušet v neděli na nábřeží
Desítky různých sportů si můžete vyzkoušet v neděli na nábřeží | autor: mmhk.cz

O víkendu Hradec Králové a jeho okolí opět ožije řadou zajímavých akcí. Zorientovat se v nich můžete v naší tradiční páteční pozvánce, kde vám přinášíme několik tipů, ze kterých si vyberou děti i jejich rodiče. Vypravit se můžete například po stopách hradeckých zvonic, na Nábřeží sportu, kam míří i olympionik judista Pavel Petřikov, na farmářské trhy, do archeoparku ve Všestarech a nebo na noční vycházku za netopýry.  

Na nábřeží sportu se můžete těšit už tuto neděli

Hradec už tuto neděli ožije sportem. Na Eliščino nábřeží se můžete vypravit od 13 do 18 hodin, kdy vám oblíbená akce už popáté v řadě nabídne možnost na jednom místě zhlédnout ukázky a exhibice až 50 druhů známých i méně známých sportů. V akci tu uvidíte sportovce všech úrovní a kategorií, kteří vám předvedou své umění. Sporty si samozřejmě přímo na místě můžete i vyzkoušet. „Účast na projektu potvrdil také olympionik - judista Pavel Petřikov, který na hlavním pódiu v průběhu odpoledne předvede své umění a následně bude mít u stánku Judo Club Hradec Králové autogramiádu,“ slibuje hradecká radnice.

V sobotu se v Hradci a okolí rozezní zvonice i zvoničky

Dny Evropského dědictví ani v tomto roce neminou východočeskou metropoli. Každý rok se v září otevírají veřejnosti nejrůznější památky a nejinak tomu bude i letos. V Hradci za pamětihodnostmi můžete zavítat v sobotu. Tentokrát jsou tématem zvonice a zvoničky, na které si budete moci třeba i sami zazvonit. Vypravit se můžete například do Farářství do ulice Bezručova, na jejímž konci stojí sloupová zvonička se šindelovou stříškou. Pro veřejnost se rozezní od 11 do 13 hodin. Na dřevěné zvonici ve Věkoších a na železobetovné zvonici na Pouchově se bude zvonit od 11 do 12 hodin. K programu se připojily také například Svinary, Plačice nebo Piletice, které zvou i na prohlídky na místním Šrámkově statku, který bude od 11 do 14 hodin volně přístupný. Vstup na všechna místa kromě Bílé věže je zdarma.

Farmáři zvou na oblíbené trhy do kasáren

Dva týdny uplynuly jako voda a v Gayerových kasárnách se chystají další sobotní farmářské trhy. Stejně jako v předchozích měsících proběhnou v obvyklém čase, tedy od 8 do 12 hodin. A na co se můžete těšit tentokrát? Sortiment zboží se pomalu mění na podzimní, což poznáte především u stánků s čerstvým ovocem a zeleninou. Kromě toho tu zakoupíte mléčné výrobky, uzeniny i různé druhy pečiva. Všechny své výpěstky a výrobky budou na trzích prezentovat sami pěstitelé, chovatelé či malozpracovatelé z regionu, kteří ve své činnosti kladou především důraz na kvalitní suroviny a ekologický způsob zemědělství.

Sůl je nad zlato, potvrdí archeopark ve Všestarech

Pohádku o Marušce a o tom, že sůl je nad zlato, zná asi každý. Málokdo však ví, že sůl byla nad zlato už v pravěku. Nevěříte? Tak se jeďte o víkendu přesvědčit do Archeoparku pravěku ve Všestarech. Program pro děti i dospělé tu probíhá v sobotu i v neděli od 9 do 17 hodin. I tentokrát na vás čekají komentované interaktivní projekce k tématu a také řada ukázek, do nichž se můžete sami zapojit. Vyzkoušíte si tak například výrobu soli, práci se železnou sekerou, tkaní na stavu, nebo etruské věštění z jater. Program slibuje i přípravu mouky na mlýnku řeckého tipu. Děti si domů mohou odnést vlastnoručně vyrobený přívěsek s vonnou solí.

Na noc plnou netopýrů láká východočeské muzeum

Kde žijí netopýři? Čím se živí? A jak se chovají? To vám prozradí sobotní večerní program v Muzeu východních Čech. Program Mezinárodní noci pro netopýry začíná od 18:30 hodin pro všechny rodiče s dětmi, od 22:00 pak pro všechno ostatní zájemce. Vstup je zdarma a během vycházky za netopýry se tu dozvíte řadu zajímavostí z jejich života. Podle pořadatelů se můžete těšit na ukázku detekce netopýřích echolokačních signálů a nárazové sítě pro odchyt netopýrů.  Pro děti je navíc připraveno kreativní tvoření.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Do karibské tančírny pod Pražským mostem a na výstavu růží

Co se bude dít o víkendu v Hradci Králové a blízkém okolí? Na Šrámkův statek dorazí pardubická trampská kapela Marien, na náplavce pod Pražským mostem se bude tančit latina na písčité karibské pláži. V Zahradě léčivých rostlin můžete obdivovat až 80 odrůd růží, Bílou věží bude v…
Čtěte více

Farmářské trhy v Hradci nově na Tylově nábřeží. Pořádá je parta nadšenců

V Hradci se minulou sobotu na Tylové nábřeží sešli farmáři a lidé si tak mohli nakoupit regionální potraviny. Přitom to původně vypadalo, že s farmářskými trhy bude letos v Hradci konec, z důvodu malého zájmu prodejců i návštěvnosti vedle Atria, se jejich pořádání zrušilo. Proto…
Čtěte více

Zveme: Na vynášení Smrtholky či jarní a velikonoční jarmarky

Co nás čeká o víkendu v Hradci Králové? Hned několik jarmarků a trhů - Jarní farmářské trhy ve Futuru, farmářsko-potravinářské trhy u Atria a Velikonoční jarmark v Adalbertinu. Hradecké folklorní soubory budou vynášet smrtku, Petrof Gallery zve na Dubnové slavnosti vína. V…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme