Zveme: O víkendu se budou rychlé stroje prohánět po nebi i po zemi

Tradiční vrtulníková show už tento víkend na letišti. Zdroj: Archiv pořadatelů
Tradiční vrtulníková show už tento víkend na letišti. Zdroj: Archiv pořadatelů

Tento víkend přinese doslova adrenalinové zážitky. Na letišti se totiž chystá tradiční přehlídka vrtulníků Helicoptershow 2015 a současně s ní zde proběhne osmý ročník Rally Show a Autosalon Show. Rychlé stroje doplní také výstva psů, či výlet do minulosti. A na své si přijdou i děti. Zkrátka a dobře, tento víkend se nudit nebudete.

Helicoptershow 2015 přinese exkluzivní podívanou

Už tento pátek začíná tradiční přehlídka vrtulníků Helicoptershow 2015 na královéhradeckém letišti. Pro diváky bude připraven bohatý program o den později, při kterém si na své přijdou nejen fanoušci letectví, ale také rodiny s dětmi. Otevřeno je od 9 hodin, hlavní letecký program začíná ve 13 hodin. „Těšit se můžete na ukázky letecké a zdravotnické techniky, praktické činnosti záchranářů, spolupráce složek IZS v rámci simulovaných zásahů a chybět nebudou ani ukázky vrcholné pilotáže mnoha typů vrtulníků i letounů, včetně letecké akrobacie,“ zvou na akci pořadatelé.

Helicoptershow přinese divákům například exkluzivní podívanou prvního veřejného vystoupení letounu MIG 15 UTI s imatrikulací OK-UTI. Podle pořadatelů jde o ukázku, která doposud nebyla nikde k vidění. Na leteckém dni nebude chybět ani známý vrtulník Bell AH-1S COBRA. Po loňském úspěchu závodu vrtulníku s akrobatickými speciály a motorkou se organizátoři také rozhodli připravit na sobotní den závod vrtulníku a akrobatického speciálu s vozy BMW 320si, AUDI WTT R-DTM, Attack GTR a formulí. V kokpitu vozu z Mistrovství Evropy cestovních vozů bude automobilový závodník Michal Matějovský. Mimo letecký program je připraven i doprovodný, při němž si diváci můžou prohlédnout ukázky činnosti Policie ČR, Hasičského záchranného sboru, Českého červeného kříže z Hradce Králové nebo Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje.

Hradecké letiště zaplní v sobotu rychlé vozy

Současně s helikoptérovou show se bude v sobotu od 8.30 do 18 hodin na letišti konat osmý ročník Rally Show a Autosalon Show, která slibuje nerozsáhlejší adrenalinovou zážitkovou akci konanou u nás. Dojde tak k propojení celého letiště s autodromem CzechRing a společný vstup umožní divákům zažít nejrozsáhlejší motoristickou a leteckou akci v České republice. „Další novinkou bude nespočet zážitků, jízd a letů, které si bude moci vyzkoušet každý účastník akce,“ doplňují pořadatelé této akce. Na místě se lidé budou moci svézt v rally vozech se skokem přes most, využít lety helikoptérou, řízení nebo svezení vznášedly, profesionální trenažer, svezení v offroad speciálech, bagrování, trenažer obrácení auta nebo například řízení buginy.

Na letiště se dostanete pomocí MHD, na zastávku „Letište“ jezdí linka číslo 15 a 25, do areálu je také možné přijet autem. Parkovné stojí 50 korun. Za vstupenku zakoupenou na místě zaplatíte 200 korun, dostanete se díky ní na ale jak na Helicoptershow, tak i na Rally Show a Autosalon Show. Lístek se dá zakoupit také v předprodeji, v takovém případě ušetříte dvacet korun. Děti do 150 centimetrů a také osoby s průkazem ZTP mají vstup zdarma.

Krajská výstava psů už tento víkend na Stříbrném rybníku

V sobotu 16. května si nenechte ujít již tradiční krajskou výstavu psů všech plemen kromě německých ovčáků, která se koná v Malšově lhotě v kempu Stříbrný rybník. Program začíná v 9 hodin a končí v 15 hodin. Akce, kterou pořádá Kynologický spolek Hradec Králové se letos koná už po 45. a je spojená se speciální výstavou pro plemeno anglický buldok a klubovou výstavou pro plemeno ruský černý teriér. Na místě si také návštěvníci budou moci prohlédnout ukázky canisterapie. Vstupenka stojí 50 korun, děti od šesti do patnácti let zaplatí za vstup 30 korun.

V Archeoparku ve Všestarech návštěvníci zavítají do doby Římské

Archeopark pravěku ve Všestarech zve tento víkend na akci Římané za humny – Germáni u nás. Program bude tentokrát zaměřený na Římské impérium, které se mezi 1. a 5. stoletím našeho letopočtu přiblížilo na dosah našemu území. Jak to ovlivnilo život barbarů? Setkali se a bojovali spolu? Na to odpoví komentovaná interaktivní projekce k tomuto tématu. Na programu je také vrhání oštěpů na cíl, střelba z germánského luku, ukázka výroby římské keramiky, tzv. terry sigilatty, ukázka římských bojových technik a skládačka římského vojenského tábora. Akce probíhá v sobotu a v neděli vždy od 9 do 17 hodin. Rodinné vstupné vás vyjde na 220 korun, dospělý návštěvník zaplatí stokorunu, studenti, děti od čtyř lety, důchodci a ZTP zaplatí 60 korun.

Děti si užijí bruslení na kluzišti i pohádku v RC Budulínek

Poslední dvě dnešní pozvánky míří především za našimi nejmenšími. Vyřádit se můžou například na veřejném bruslení na hradeckém zimním stadionu. Kluziště je zde otevřené i během května. Podle programu se bude bruslit tuto neděli od 15 do 17:30 hodin. Další bruslení je pak naplánováno na příští neděli. Dospělí za vstup zaplatí 30 korun, děti do deseti let dvacetikorunu, doprovod 10 korun. Pro ještě menší děti tu máme pozvánku na Ořechovou pohádku v Rodinném centru Budulínek v neděli od 15 hodin. Pohádka je vhodná pro děti od 3 do 8 let. Přijede ji zahrát divadelní soubor Rolnička. Držitelé rodinných pasů mají vstup zdarma, ostatní zaplatí za lístek 50 korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Archeopark ve Všestarech se rozšíří o další výstavní prostory. Vznikne i kinosál

Archeopark ve Všestarech byl založen už před 25 lety. Nyní by se měla jeho expozice rozšířit a zatraktivnit pro návštěvníky. Budova za 24 milionů korun představí zejména experimenty archeologů a pravěké nálezy doplní repliky vytvořené dávnými technologiemi. Vznikne z budovy…
Čtěte více

Divadla, filharmonie i archeopark dostanou od kraje finance na provoz

Radní Královéhradeckého kraje schválili poskytnutí finančních prostředků pro čtyři obecně prospěšné společnosti působící v kulturní oblasti v regionu. Jedná se o Klicperovo divadlo v Hradci Králové, Filharmonii Hradec Králové, Divadlo Drak a Archeopark Všestary. Těmto…
Čtěte více

Zveme: Víkend v Hradci zpestří vodník, Polednice, Keltové i žongléři

Jaké akce nabídne víkend v Hradci Králové? V lesním divadle na Chlumu se bude hrát divadelní představení Dokonalá fraška, ve všestarském Archeoparku pravěku se dozvíte vše o životě Keltů. Bajkazyl pořádá tradiční Kytarohraní a tentokrát se bude i žonglovat. Můžete si udělat…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme