Zveme: O víkendu Hradec čekají koncerty, filmy i fotbalový turnaj

9. ročník fotbalového turnaje v Hradci
9. ročník fotbalového turnaje v Hradci | autor: Archiv pořadatelů

Je před námi horký červencový víkend a také spousta zajímavých akcí v Hradci Králové a jeho okolí. Pokud nebudete sobotu a neděli trávit u vody, můžete se schovat v chládku kina, zajít na některý z pěkných hudebních koncertů nebo například na tradiční fotbalový turnaj O pohár primátora města Hradce Králové, který se koná v areálu Bavlny a Háječku. Více se dočtete v naší pozvánce.

Koncert na Šrámkově statku v Pileticích

Víkend začíná už pátečním večerem a vy si ho můžete užít například na Šrámkově statku v Pileticích. Od 19 hodin zde zahraje kapela Country Dohoda. Koncerty se v areálu statku konají pravidelně po celé prázdniny vždy v pátek od 19. hodin. Lidé si zde již poslechli Kantory, Jiří Holoubek Trio se Zdenkou Tichotovou a příští týden se můžou těšit na Pavlínu Jíšovou, Adélu Jonášovou a Reného Součka. Vstupenka na koncert country skupiny Country Dohoda z Hradce Králové, která hraje vlastní i osvědčenou hudbu tohoto žánru, stojí 100 korun. Občerstvení na místě je zajištěno.

Letní kino Širák promítá v pátek i v sobotu

Naše další dnešní pozvánka vás zavede do příjemného prostředí letního kina Širák. Promítá se v pátek i v sobotu vždy od 21:00 hodin. Nejdříve je na programu český film Raluca. Hraje v něm otrlý detektiv, který občas schytá nakládačku a potkává osudovou krásku. Temný film-noir nabízí zdravou porci sexuality, ozvěny minulosti, pražské podsvětí a překvapivý závěr. Na plátně uvidíte herce Jana Dolanského nebo Davida Novotného. Vstupné činí 80 korun. Sobotní film se nazývá Papírová města. Americký film z letošního roku je do 12 let nevhodný. Romantické drama vzniklo na motivy románu románu Johna Greena. Postava Quentin v něm tajně miluje Margo Roth Spiegelmanovou, dívku se jménem dlouhým jako její nohy. Ta ho vtáhne do podivného dobrodružství a zmizí. Začíná cesta za záhadou… Za vstupenku v tomto případě zaplatíte 110 korun.

V kině Bio Central pokračuje Hradecké filmové léto

Filmové promítání si můžete užít také v letním kině Bio Central, které až do konce letních prázdnin promítá filmy za zvýhodněných  40 korun. O této akci jsme vás už v minulosti informovali například v tomto článku. V rámci Hradeckého filmové léta kino Bio Central uvede v pátek v 18:00 hodin film Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel, v sobotu ve stejném čase americký film Slídil a v neděli jsou od 18:00 na programu Zabijáci. Kriminální thriller je přístupný až od 15 let.

Fotbalový turnaj letos navštíví rekordní počet účastníků

Tento víkend pro vás máme také sportovní pozvánku. Konkrétně na tradiční fotbalový turnaj O pohár primátora města Hradce Králové 2015. Akce se koná ve dnech 25.7. – 26.7 ve Sportovním centru mládeže Bavlna. 9. ročník mezinárodního fotbalového turnaje spolupořádá FC Hradec Králové a Fotbal 88. Turnaj je každoročně pořádán pro hráče ve věku dvanáct a čtrnáct let. Záštitu nad turnajem převzal primátor Hradce Králové Zdeněk Fink. „Jsme velmi potěšeni velkým zájmem o tento turnaj, který bude mít v letošním roce rekordní počet účastníků, v každé kategorii 24 mužstev. Do města pod Bílou věží se sjedou atraktivní týmy,“ uvedl ředitel turnaje Ondřej Trojna.

Farmářské trhy v Gayerových kasárnách od 8 ráno

Tento víkend se v Hradci Králové také konají další Farmářské trhy v Gayerových kasárnách. Otevřeno je od 8 do 12 hodin. Návštěvníci zde najdou stánky se širokým sortimentem českého zboží a jarní nabídkou. Své výpěstky a výrobky budou prezentovat sami pěstitelé, chovatelé či malozpracovatelé, kteří ve své činnosti kladou především důraz na kvalitní suroviny a ekologický způsob zemědělství. Vstupné je zdarma. Další trhy se uskuteční za čtrnáct dní, tedy v sobotu 8. srpna.

Robert Křesťan zahraje U Letců

Naše poslední dnešní pozvánka vás zve na koncert do Restaurace U Letců. V sobotu od 19:19 do 20:49 hodin zde zahraje Robert Křesťan a skupina Druhá tráva. Vstupné na místě zakoupíte za 250 korun, v předprodeji vás vstupenka vyjde o 50 korun levněji. Na další koncerty se  U Letců můžete těšit také po celý srpen. Vystoupí zde například Veselá trojka Pavla Kršky, Láďa Kerndl s kapelou nebo Eva a Vašek.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Hradecké Bio Central už ožívá, divadla se na provoz chystají

Kultura ve městě začíná pomalu ale jistě ožívat. Hradecké Bio Central už od pondělí promítá. Přístup do sálů je za daných vládních podmínek. Stejně tak se po více než půlroční pauze chystají rozjet provoz i Divadlo Drak či Klicperovo divadlo. Hradecké multikino Cinestar má zatím…
Čtěte více

Hradecká kina a knihovna se 11. května probudí, divadlo zatím zůstane zavřené

Od pondělí 11. května mohopu některé instituce obnovit provoz, který byl zastaven kvůli koronavirové nákaze. Sály kulturních zaříezní se mohou zaplnit stovkou lidí, samozřejmě za dodržování určitých podmínek rozestupů a použití ochranných pomůcek. V Hradci například činnost…
Čtěte více

Letní kino Širák zahájí sezonu s Frediem Mercurym

Tuto sezónu zahájí letní kino Širák v Hradci Králové hudebním filmem Bohemian Rapsody. Promítat se bude ve středu 5. června ve 21:30. Diváci v letním kině u řeky Orlice uvidí během tří měsíců na pět desítek filmů. Pravidelné promítání skončí na konci srpna. Návštěvnost kina…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme