Zveme: Navštivte rozárium či otevřené ateliéry, vyzkoušejte triatlon, proměňte se v Římana

Vyzkoušet výzbroj římských legionářů budete moci ve všestarském archeoparku.
Vyzkoušet výzbroj římských legionářů budete moci ve všestarském archeoparku. | autor: Archeopark Všestary

Ještě nemáte plány na víkend? Třeba vás inspiruje naše páteční pozvánka, opět jsme pro vás vybrali zajímavé akce v Hradci Králové a blízkém okolí. Konají se oblíbené farmářské trhy, hradecká Bílá věž nabídne netradiční pohádkové prohlídky a ranní svítání. Budete mít šanci navštívit umělce Královéhradeckého kraje přímo v jejich ateliérech, a poznat tak svět umění zblízka. Otevřou se také dveře hradeckého rozária, které je jediné soutěžní ve východní Evropě. Můžete vyzkoušet triatlon na Stříbrňáku nebo logicko-orientační hru, v archeoparku ve Všestarech se dozvíte vše o životě Římanů. 

Triatlon pro každého na Stříbrňáku

V pátek v 15 hodin si můžete na Stříbrném rybníku v Hradci Králové vyzkoušet triatlon. "Ideální příležitost pro všechny jako první zkušenost s triatlonem, stejně jako závod pro profesionály. Triatlon pro každého totiž obnáší všechny prvky profesionálního závodu - depo, čipové měření, pořadí sportů. Závodí se na trase 300 m plavání, 9 km na kole a 3 km běh - vše v krásných hradeckých lesích s minimálním převýšením, a tak to zvládne opravdu každý. Pro profi závodníky se závod stává opravdovým sprintem! Na místě je možné si zapůjčit horské kolo," informují pořadatelé. Startovné je 300 korun a zahrnuje organizaci závodu, občerstvení v cíli i profesionální časomíru. Místo startu a cíle je Topsports centrum.

Římané na okraji Impéria

Archeopark pravěku Všestary zve na páteční akci v rámci Dnů živé archeologie - Římané na okraji Impéria: "Naše území nikdy nebylo součástí Římské říše, přesto k nám římské legie několikrát vstoupily. Rádi byste se dozvěděli víc? Jste srdečně zváni." Do Všestar můžete zavítat v pátek od 16 do 19 hodin a v sobotu od 9 do 18 hodin. Čeká vás setkání s legionáři - nahlédněte do legionářského tábora a vyzkoušejte si vojenskou výstroj a výzbroj, ukázky a přednášky o životě římského vojáka, ochutnávka římského vína a pečiva + prodej římských suvenýrů, zkoušení římských oděvů a péče o zevnějšek. Děti si budou moci během soboty vyrobit mozaikovou dlaždici. Občerstvení „U Člunu” bude nabízet klobásy, domácí limonády a posezení s poslechem římské hudby.

Farmářské trhy Hradec Králové

Hradecká kulturní a vzdělávací společnost v letošním roce pořádá oblíbené farmářsko-potravinářské trhy v ulici Letců, vedle obchodního centra Atrium v Hradci Králové. Navštívit je můžete v sobotu od 8 do 12 hodin.

Svítání na Bílé věži

"Přivstaňte si a prožijte z ochozu Bílé věže okouzlující moment, když první sluneční paprsky začnou dopadat na naše probouzející se město." Svítání na Bílé věži v Hradci Králové můžete zažít v sobotu ve 4:46 hodin. Sraz je vždy nejméně 15 minut před časem svítání - východu slunce před Bílou věží. Počet účastníků je omezen na 30. Vstupenky za 150 korun seženete v síti www.hkpoint.cz nebo v hradeckých infocentrech.

Bílá věž pohádková

V neděli od 14 hodin bude Bílá věž v Hradci Králové přesně jako z pohádky - tak trošku tajemná, tak trošku kouzelná... zkrátka taková, jakou ji neznáte! Prozkoumat ji můžete spolu s pohádkovou bytostí.

Logicko-orientační hra Leonardo 12 

12. ročník logicko-orientační hry Leonardo pro 2 až 5 členné týmy se koná v sobotu od 10 do 22 hodin v Hradci Králové. Cena je 444 korun za tým, organizátoři slibují akci, šifry a napětí.

Dny otevřených ateliérů

Centrum uměleckých aktivit Impuls Hradec Králové letos již posedmé organizuje dvoudenní výtvarný festival Dny otevřených ateliérů – (DOA). Letošní ročník se uskuteční v sobotu a v neděli, výzvu vyslyšelo více jak 40 výtvarníků a institucí nejrůznějších oborů a zaměření. Návštěvníci tak budou moci zavítat jak do renomovaných galerií, tak i do dílen malířů, hrnčířů, sochařů, fotografů, řezbářů ale i designérů.

Dny otevřených dveří v rozáriu

Rozárium Hradec Králové v Kuklenách, jediné mezinárodní soutěžní rozárium v zemích bývalého východního bloku, zve na dny otevřených dveří, a to od soboty až do konce června. "Pokud obdivujete růži, královnu květin, její krásu, její charisma, bohatost forem květů, palety barev a vůní, nebo dokonce uvažujete o vysazení růží do vaší zahrady a rádi byste se nechali inspirovat, pak využijte možnosti a zajeďte se podívat do Mezinárodního soutěžního rozária v Hradci Králové."

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

ZVEME: Na farmářské trhy, noční Bílou věž nebo závody vozítek s pedály

Co se bude dít v Hradci Králové o víkendu? Malšovickou arénu zaplní vozítka s pedály, která odstartují jarním memoriálem novou sezónu. Můžete vyrazit na farmářské trhy nebo na noční prohlídku Bílé věže. V Aldisu se bude tančit, regionální kolo soutěže tam pořádá hradecká škola T…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme