Zveme: Na zimní stadion, do planetária, na výstavy či workshop o třech králích

Městská knihovna láká na ošetřovatelský kurz a nové výstavy.
Městská knihovna láká na ošetřovatelský kurz a nové výstavy. | autor: hradeckralove.cz

Jaké akce se konají během prvního lednového víkendu v Hradci Králové a blízkém okolí? Můžete si třeba zabruslit nebo fandit hradeckým hokejistům během zápasu s Vítkovicemi. Můžete absolvovat ošetřovatelský kurz nebo workshop v Galerii moderního umění připomínající svátek Tří králů. Vybírat můžete také z programu hradeckého Digitálního planetária a hvězdárny nebo vyrazit na některou z nových výstav.

Workshop Stopy ve sněhu

Galerie moderního umění v Hradci Králové dnes pořádá od 10 hodin výtvarný workshop: "Na svátek Tří králů si připomeneme vánoční zázrak narození Ježíška a události, které po něm následovaly. Cesta k Ježíškovi byla náročná pro všechny poutníky, kteří se za ním vydali – i pro Kašpara, Melichara a Baltazara. Zvládneme tuto dalekou cestu plnou nástrah i my? Průvodci na naší cestě nám budou netradiční výtvarné techniky." Dílna trvá hodinu, děti zaplatí 30 korun a jejich dopovod má vstupné zdarma. 

Ošetřovatelský kurz

Martina Terezie Kalábová vás během pátku provede přednáškou, kde se dozvíte, jak pečovat podle oblastí základních potřeb člověka. Dozvíte se, jaké jsou současné trendy v ošetřování a jaké zdravotní pomůcky vám v tom mohou pomoct. Vstup je volný, přednáška ve víceúčelovém sálu Centra celoživotního vzdělávání se koná dnes od 9 do 15 hodin.

Veřejné bruslení 

Bruslení pro veřejnost provozuje v Hradci Králové v malé hale zimního stadionu vždy o víkendech královéhradecký hokejový klub. V sobotu můžete na brusle od 16:30 do 17:30 hodin, v neděli se bude bruslit od 15 do 16:30 hodin. Za vstupné zaplatí dospělí a mládež nad deset let 30 korun, mladší děti 20 korun a jejich doprovod desetikorunu. Za šatnu si připlatíte pětikorunu.

Hokejisté vyzvou Vítkovice

Ve 37. kole hokejové Tipsport extraligy 2017/18 se utká domácí klub Mountfield HK s Vítkovice​mi. Fandit hradeckým hokejistům můžete dnes od 18 hodin na zimním stadionu.

Výstavy v knihovně

Organizace Salinger v tomto roce slaví již 20 let od svého vzniku, a proto byl 4. ročník výtvarné soutěže konané v rámci Dne s úsměvem věnován tématu Narozeniny. Děti malovaly, jak si představují svou nejlepší narozeninovou oslavu a vše s ní spojené. Soutěžily děti z mateřských škol a z I. stupně základních škol. Z celkem 85 došlých obrázků vybrala porota 39 nejzdařilejších, které tvoří putovní výstavu. Ta začala 2. ledna a v dětském oddělení městské knihovny ve Wonkově ulici ji můžete vidět až do konce ledna. Další novou výstavu uvidíte v Galerii v přízemí CCV, kde si můžete prohlédnout díla Ivana Baboráka a jeho manželky Jany Baborákové – Dva dialogy. Obrazy stylizované do postmoderní narativnosti a textilní panenky ručně šité z přírodních materiálů. Tamtéž uvidíte do konce února také výstavu Naďa Komendová - Koláže, která je věnována nedožitým 93. narozeninám autorky. 

Víkend v planetáriu a hvězdárně

Dnešní podvečerní program v hradeckém Digitálním planetáriu má název Dynamická země a začíná v 18:30, vstupné je 90 korun. Pořad moderovaný odborníkem doplněný celooblohovou filmovou projekcí vám představí hvězdnou oblohu a virtuální vesmír i aktuální informace z astronomie a kosmonautiky. Prostřednictvím filmu Dynamická Země můžete sledovat cestu energie vyzařované Sluncem, ovlivňující dění na naší planetě – atmosféru, oceány i samotné živé organismy. V sobotu pak můžete s dětmi vyrazit na Polaris od 15 hodin, kdy spolu s kamarády medvědem a tučňákem odhalíte nejednu vesmírnou záhadu. Po pohádce následuje ukázka dalekohledů, při jasné obloze pozorování Slunce. Od 18 hodin začíná opět film Dynamická země a večerní program začíná v 19:30 - Zpátky na měsíc je virtuální let vesmírem, pořad moderovaný odborníkem doplněný celooblohovou filmovou projekcí.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme