Zveme: Na výstavu, pivní party i piknik s balkánskými a mořskými dobrotami

Farmářské trhy V Lipkách v Hradci Králové se v pátek ruší, budou jen v sobotu.
Farmářské trhy V Lipkách v Hradci Králové se v pátek ruší, budou jen v sobotu. | autor: Agentura Butterfly

Jako každý pátek vám přinášíme víkendovou pozvánku s tipy na zajímavé akce. Co se bude dít v Hradci Králové tento víkend? Můžete si prohlédnout kostel svatého Mikuláše v Jiráskových sadech, dokonce i v noci se svítilnou. V Šimkových sadech bude gurmánská akce zaměřená na balkánské a mořské speciality. Food market a farmářské trhy u Zmrzlibaru V Lipkách se tentokrát konají jen v sobotu. Hotel u Královny Elišky zve na první pivní festival a zajímavý program najdete i v hradecké NUUK - sauně a osvěžovně. Terasy Karla Otčenáška lákají na venkovní výstavu o životě a myšlenkách čestného občana města, po kterém dostaly jméno.

Beer párty v hotelu

Historicky první pivní festival pořádá Hotel u Královny Elišky v sobotu od 14 hodin. "Přijďte si k nám užít pohodový den s dobrým jídlem a pivem!"

Food market a farmářské trhy u Zmrzlibaru

Každý červnový pátek a sobotu můžete nakoupit kvalitní potraviny nebo si dát něco dobrého k snědku a podpořit české výrobce a kuchaře. Pozor, dnes se trhy nebudou kvůli nepřízni počasí konat! Food market a farmářské trhy najdete naproti Zmrzlibaru V Lipkách v Hradci Králové. Těšit se můžete na sobotu v tomto složení účastníků: Kvíčerovská pekárna, Zdravé produkty – jablka, zelenina, potravinové doplňky, jablečné octy, Bar and cocktail catering – káva a míchané nápoje, Máslové sušenky - domácí výroba, Gorghi Tondi – sicilská vína, Babiččiny sirupy z Krkonoš, jahody, meruňky, lesní borůvky.

Večerní prohlídka kostela sv. Mikuláše 

Dnes ve 21 hodin můžete zakončit den speciální večerní procházkou po Jiráskových sadech. "Pod rouškou tmy se opět vydáme k soutoku Labe a Orlice a prozkoumáme Jiráskovy sady. Společně navštívíme a osvítíme místa, která známe většinou jen za denního světla. Součástí procházky je i komentovaná prohlídka kostelíku sv. Mikuláše. Svítilny pro jistotu s sebou. Sraz před hlavní bránou Jiráskových sadů. Z technických důvodů nelze vstupenky zakoupit na místě před prohlídkou. Děkujeme za pochopení," vzkazují organizátoři. Vstupné stojí 120 korun. Kostel svatého Mikuláše si můžete prohlédnout i v 15 a 16 hodin, v sobotu pak ve 14, 15 a 16 hodin.

Zapomělsem a Indiánské léto

V sobotu od 19:30 zve NUUK - sauna a osvěžovna v Hradci Králové na koncert Zapomělsem. "Aleš Macenauer má kořeny zapuštěný ve folkovým písničkářství a Jeseníku, proto sbalil kytaru a z území piva Holba se ve svým pleteným svetru se vzorem melencholie vydává na cestu do polabský nížiny. Akustik nostalgic set započnem s prvním plamenem táboráku dokud ho neseberou noční ptáci." Nuukino promítá Indiánské léto: "Samotářskou melancholii dopijeme do dna s Klárou a Marií. Hledat sám sebe v mantinelech dospívání a července a srpna je komplikovaný proces. Recept na prázdniny u babičky podle Sašy Gedeona si společně uvaříme od 21:30. Jablka na ohni vítána."

Venkovní výstava Karel Otčenášek

Výstava na šesti oboustranných panelech seznámí s osudy Karla Otčenáška, připomene jeho život a myšlenky nejen stručným textem, ale zejména prostřednictvím řady archivních fotografií nebo vzpomínek pamětníků. Opomenuta nezůstala ani celoživotní idea arcibiskupa Otčenáška univerzálního svatodušního spřátelování. Výstava se koná v prostoru městských teras, které byly u příležitosti stého výročí narození Karla Otčenáška, čestného občana města, rozhodnutím zastupitelstva z března letošního roku pojmenovány jeho jménem. Výstava je k vidění až do konce června.

BALKÁN & SEAFOOD v Šimkových sadech

Rotunda Lounge Café pořádá v neděli od 12 hodin v Šimkových sadech akci Balkán & Seafood. "Zdravíme všechny milovníky seafoodu v Hradci a okolí. Novou sezónu seafood picknicku začínáme v Hradci Králové. Těšili jsme se na Vás celou zimu. Víme že jsme slíbili že Vám přivezeme i prvku Balkán grilu– čevapčići, pljeskavice a podobně. Takže, je to zde, můžete se těšit na našeho speciálního hosta. Je to restaurace Singidunum, známá srbská restaurace nacházející se v Praze 2 v Bělehradské ulici. Takže, v tuto neděli v Šimových sadech se na Vás těšíme."

Zobrazit všechny akce na tento víkend

 

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Zima skončí vynesením Smrtholky, koná se Velikonoční jarmark

Co podniknout v Hradci Králové o víkendu? Můžete vyrazit na některý z koncertů - v Aldisu vystoupí Leoš Mareš, Laura a její tygři zahrají v klubu LUCIE, do Filharmonie dorazí úspěšná inscenace Caveman. V Adalbertinu se koná Velikonoční jarmark a děti tam budou moci…
Čtěte více

ZVEME: Bude se běhat, hrát fotbal, jíst čokoláda a řádit v maskách

O víkendu se bude v Hradci Králové sportovat i kulturně žít. Votroci odehrají derby s Pardubicemi, poběží se jarní běh v novohradeckých lesích. Ve Futuru můžete navštívit Čokoládový festival, děti můžete vzít na Velikonoční pohádku, karneval nebo koncert Štístka a Poupěnky.
Čtěte více

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme