Zveme: Na výlov rybníka, vánoční trhy či workshop výroby adventních dekorací

Z workshopu si můžete odnést vlastní adventní věnec, svícen či jiné výrobky.
Z workshopu si můžete odnést vlastní adventní věnec, svícen či jiné výrobky. | autor: Orlice park shopping

Ani během nadcházejícího víkendu se v Hradci Králové nemusíte nudit. Opět se bude konat hned několik rozmanitých akcí, vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější. Můžete si dojít třeba pro čerstvě vyloveného Hradeckého kapra během sobotního výlovu rybníka Výskyt, nakupovat na vánočních trzích v galerii Artičok nebo si vyrobit vlastní adventní věnce, svícny a další dekorace. Také můžete vyrazit na hradecký zimní stadion, ať už s vlastními bruslemi přímo na ledovou plochu, nebo fandit hradeckým hokejistům. Přes Hradec Králové pojede speciální Mikulášský vlak, děti mohou vidět i loutkové divadlo v centru Orlice park shopping.

Výlov rybníka Výskyt

Královéhradecké městské lesy lákají k sobotní návštěvě rybníka Výskyt. Začátek výlovu je naplánován na osmou hodinu, čerstvé ryby se budou prodávat od 8:30 do 12:30 hodin. Občerstvení zajištěno. Parkovat můžete až za hájovnou U Dvou šraňků.

Loutkové Divadlo V Orlici - Aňuška a Marfuška

Hradecké obchodní centrum Orlice park shopping v sobotu zve na pohádku o Aňušce a Marfušce v podání Loutkového divadla MAMINY Jaroměř. Loutkové představení začíná v sobotu v 15 hodin v nové relaxační zóně ve 2. patře a je zdarma. 

Workshop adventní tvoření

Tvoření s dětmi i dospělými - můžete si vyrobit vlastní adventní věnce, svícny, aranžmá a podobně. Workshop najdete v sobotu od 10 do 15 hodin v nákupním centru Orlice park shopping, na místě budou k prodeji přízdoby na tvoření, samotné výrobky na ukázku i prodej, tvoření probíhá pod dohledem profesionálních floristů a aranžérů s ukázkou různých technik tvoření.

Veřejné bruslení Hradec Králové

Veřejné bruslení na zimním stadionu v Hradci Králové se tento víkend otevírá v sobotu od 16 do 17:30 hodin a v neděli od 14:30 do 16 hodin. Bruslení pro veřejnost ve druhé hale královéhradeckého zimního stadionu stojí 30 korun, děti do deseti let zaplatí 20 korun a jejich doprovod desetikorunu, šatna stojí 5 korun.

Vánoční trhy v Artičoku

Vánoční trhy v hradecké galerii Artičok je výběrová prodejní výstava autorské tvorby od předních českých tvůrců. Budete moci prohlížet i nakupovat spousty originálních dárků, šperků, doplňků, kabelek a batohů, dekorací, oblečení, hraček nebo papírenského zboží. Nakoupíte tak vyjímečné dárky pro vaše blízké pod stromeček. Vstup je zdarma a akce se koná v neděli od 10 do 18 hodin na Třídě Karla IV.

Mikulášský vlak do Třebechovic

Tradiční jízda historických motoráčků "Hurvínek" z Pardubic do Třebechovic pod Orebem s nadílkou a zastávkou v Hradci Králové pojede v sobotu. Mikulášský vlak je již plně obsazen, ale bez záruky místa je možné přijít přímo k vlaku, neboť se stává, že ne všichni s rezervací skutečně dorazí. Z Pardubic vlak vyráží v 8:56, v Hradci staví mezi 9:35 a 9:40 a do Třebechovic má dorazit v 9:59. Zpět pojede ve 13:26, v Hradci bude mezi 13:42 a 13:43 a zpět v Pardubicích ve 14:14. Jednotná cena je 170 korun za místo (zahrnuje vlastní jízdu tam a zpět, čerta, Mikuláše a drobnou nadílku pro děti). Neplatí slevy, režijní výhody ČD a dalších dopravců, ani slevy pro studenty nebo důchodce, přeprava kočárků omezena.

Mountfield HK - HC Verva Litvínov

Hradečtí hokejisté v neděli vyzvou ve 21. kole extraligy tým HC Verva Litvínov. Zápas začíná v 16:00 hodin na královéhradeckém zimním stadionu.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Velikonoční víkend v Hradci: malování kraslic i slevy v aquacentru

Jaké akce čekají na obyvatele Hradce Králové o prodlouženém velikonočním víkendu? Na zelený čtvrtek i velikonoční neděli zazní z Bílé věže na Velkém náměstí zvon Augustin. Tradiční velikonoční akci pořádá Šrámkův statek v Pileticích, na slevy láká hradecké aquacentrum, v…
Čtěte více

ZVEME: Na velikonoční jarmarky i workshopy nebo na karneval

První jarní víkend bude v Hradci Králové oslavou jara a blížících se Velikonoc. Můžete si vyrobit pomlázky, nabarvit kraslice, vytvořit dekorace. Velikonoční jarmark pořádá Slezská plovárna i obchodní centrum Aupark, výstavu pořádá Střední škola vizuální tvorby. Děti se…
Čtěte více

ZVEME: Zima skončí vynesením Smrtholky, koná se Velikonoční jarmark

Co podniknout v Hradci Králové o víkendu? Můžete vyrazit na některý z koncertů - v Aldisu vystoupí Leoš Mareš, Laura a její tygři zahrají v klubu LUCIE, do Filharmonie dorazí úspěšná inscenace Caveman. V Adalbertinu se koná Velikonoční jarmark a děti tam budou moci…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme