ZVEME: Na sraz amerik, závod Ironman či dětský závod na horských kolech

Hradecká V8 v Parku 360 v Hradci Králové.
Hradecká V8 v Parku 360 v Hradci Králové.

Co se bude dít o víkendu v Hradci Králové? Po celý víkend můžete obdivovat velké americké vozy, koná se již 17. ročník Hradecké Vosmičky, který slibuje tradičně nabitý program. Na náměstí 5. května opět míří tradiční foodtruckový festival, kde můžete ochutnat jídla ze všech koutů světa a navíc podpořit triatlonisty, profesionály, hobby závodníky ale i amatéry v jednom z nejtěžších závodů světa Ironman. Bude se hrát fotbal, děti čeká závod na horských kolech Junior Cup a na Správčickém rybníku se koná letní párty.

HRADECKÁ V8

V pátek 16. srpna se opět po roce otevřou brány letiště v Hradci Králové, kde se "Vosmička" již druhým rokem koná. Velkorysé prostory Parku 360 slibují spoustu zábavy, koncertů, doprovodného programu a hlavně nadupaných amerických bouráků. Na návštěvníky čeká od pátku až do neděle podívaná na několik stovek naleštěných aut značek Cadillac, Ford, Corveta nebo třeba Mustang. Areál se otevře v pátek ve 13 hodin, v 17 hodin vypuknou soutěže a ve 20 hodin nastoupí na scénu Frankie Trier solo, následovat bude rokotéka. V sobotu přijedou ameriky v 9 hodin a opět se bude soutěžit. Ve 13 hodin odstartují zážitkové jízdy i vyhlídkové lety, zahraje Mike Cole (USA), těšit se můžete na ukázky amerického fotbalu či indiánských dovedností. Zatančí hradecká skupina T-BASS, bude se volit MISS HRADECKÁ V8 a soutěžit o nejbrutálnější a nejhlasitější zvuk. Bude i tombola, večer zahraje kapela Screwballs Rockabilly a Johnny Speed Up, dražit se budou obrazy. V neděli dopoledne zakončí akci piknik.

FOOD TRUCK FEST A IRONMAN

Na náměstí 5. května v Hradci Králové opět míří tradiční čistě foodtruckový festival. Tentokrát dokonce na 3 dny, od pátku až do neděle. Díky spolupráci s globální značkou IRON MAN můžete přijít ochutnat jídla ze všech koutů světa na čtyřech kolech a k tomu podpořit triatlonisty, profesionály, hobby závodníky ale i amatéry v jednom z nejtěžších závodů světa. Vezměte děti, rodinu a přátelé a přijďte strávit příjemné dny na hradecké nábřeží. Míst k sezení a odpočinku bude dostatek. Děti se vyřádí v dětském koutku. Vstup na akci je zdarma.

VOTROCI VERSUS DUKLA PRAHA

Další utkání fotbalové Chance ligy se odehraje v sobotu na novém fotbalovém stadionu v hradeckých Malšovicích. FC Hradec Králové se od 14:30 hodin utká s celkem FK Dukla Praha.

HAWAII PARTY

Mejdan media pořádá v sobotu od 21:00 hodin na břehu Správčického písníku Hawaii party pod širým nebem. "Přijďte s námi zavzpomínat na atmosféru léta 1995. Těšit se můžete na hity nejen devadesátých let a pohodovou letní párty." Hrají: DJ Pavel Ferbas, DJ Pedro, DJ Roman.

JUNIOR CUP 2024

V neděli od 8:00 hodin pořádá Junior Cup v Šimkových sadech v Hradci Králové závod na horských kolech určený pouze dětem. "Závod je unikátní svou koncepcí, kdy si děti během jednoho dne mohou vyzkoušet jak časovku, tak i hlavní závod s hromadným startem. Výsledek z časovky (první závod dne) spravedlivě určí startovní pozici na hlavní závod. Časovka však není povinná. Děti, které časovku vynechají, budou na startu hlavního závodu automaticky zařazeni na konec startovního pole. Během dne je pro děti i doprovod připraven bohatý doprovodný program. Medaile pro všechny účastníky hlavního závodu, drobný dárek v cíli pro všechny účastníky časovky a věcné ceny od partnerů JUNIOR cupu pro vítěze jednotlivých kategorií z hlavního závodu," vysvětlují pořadatelé. 

Zobrazit všechny akce na tento víkend

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Venkovní akce se kvůli počasí ruší. Zbývá kino, divadlo, planetárium a bazén

Jak to bude vypadat s víkendovými akcemi v Hradci Králové? S ohledem na vývoj předpovědi počasí, zasedání krizových štábů vlády, upozornění bezpečnostních složek a varování ČHMÚ před extrémními srážkami a hrozícími povodněmi se většina plánovaných venkovních akcí konat…
Čtěte více

ZVEME: O víkendu se bude v Hradci sportovat a přijede královna Eliška

První zářijový víkend navštíví Hradec Králové tradičně královna Eliška Rejčka, na Velkém náměstí se konají Slavnosti Královny Elišky. Bude se pít burčák a bude se hodně sportovat, koná se oblíbená akce Město na kolech a také Velká cena Hradce Králové, poběží se závod…
Čtěte více

ZVEME: Děti čeká bejbypankovej festival Kefír a Bob s Bobkem ve Futuru

Závěr prázdnin v Hradci Králové slibuje slunečný víkend nadupaný nejrůznějšími akcemi. Ve Futuru se děti rozloučí s letními prázdninami spolu s Bobem a Bobkem, na hradeckém letišti je čeká bohatý program festivalu Kefír. Na Slezské plovárně se koná koncert a dětský den Hold…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme