Štítky: | Pozvánka | Hokej | Koncert | maraton | půlmaraton | sauna NUUK | akce | víkendové akce |

Zveme: Na saunový festival, půl/maraton či koncert Vodnářského zvonu

Nadcházející víkend v Hradci Králové přinese spoustu zajímavých akcí. Fandit můžete hradeckým hokejistům, vyzkoušet novou městskou hru Temnou tmou nebo si vychutnat tajuplné tóny Vodnářského zvonu na koncertu Společná věc. Můžete se zahřát během celovíkendového saunového festivalu nebo ochutnat třeba africké ovoce na Festivalu netradičních chutí. 

HOKEJISTÉ SE UTKAJÍ S BOLESLAVÍ

Mountfield HK v pátek vyzve hokejového soupeře BK Mladá Boleslav, fandit můžete dnes v 18 hodin na zimním stadionu v Hradci Králové.

HIKI JOKI - PŘÍRODNÍ SAUNOVÝ FESTIVAL

NUUK - sauna a osvěžovna v Hradci Králové pořádá víkendový festival: "Tři dny vyvalování na louce, koncerty v županu, prostěradlo zauzený ohněm  a řeka, která odnese všechny problémy. Je tu festival, kterej jsme si vysnili a vypotili, tak se v něm pojďte vyrochnit s náma." Kromě nekonečnýho saunování v různých potírnách chystají pořadatelé program oblažující ducha i tělo. 

KONCERT SPOLEČNÁ VĚC 2021

Městská hudební síň dnes od 19 hodin hostí koncert s velkoplošnou projekcí spojenou s tóny tajemného Vodnářského zvonu: "Výjimečný, tajuplný, harmonizující – i takové přívlastky si získal nástroj, která má název Vodnářský zvon." Objevil ho a a na koncertech Společná věc na něj hraje biotronik Tomáš Pfeiffer. Je vytvořen ze sedmi kovů, které podle tradice mají zastupovat planety ve vesmíru - je spojen s vesmírem a podle legend má působit na tělo i duši a uvádět je do potřebné rovnováhy. Nástroji se říká Vodnářský zvon proto, že připomíná obrácený zvon naplněný vodou. Zvuk vzniká jak samotným nástrojem, tak přispěním i toho, kdo na něj vkládá ruku.

FESTIVAL NETRADIČNÍCH CHUTÍ

V sobotu od 10 hodin pořádá hradecké obchodní centrum Futurum Festival netradičních chutí. "Přijďte objevovat netradiční chutě i zážitky! Festival netradičních chutí přinese nejen netradiční gastronomické zážitky, ale i skvělé a netradiční zážitky kulturní a hudební." Mimo jiné tam najdete Africké trhy, takže budete moci ochutnat tropické ovoce, které pro pěstují drobní ugandští farmáři.

MĚSTSKÁ HRA TEMNOU TMOU 

"Přijďte si během celého října do kuklenských zákoutí vyzkoušet svou odvahu a trochu si zaluštit. Vhodné pro večerní procházku s baterkou nebo lucernou," zve kuklenská pobočka městské knihovny na hru Temnou tmou. Mapka a instrukce budou ke stažení na webu knihovny města Hradec Králové od začátku října. 

HRADECKÝ PŮL/MARATON

V neděli na Malšovickém stadionu v Hradci Králové startuje již 9. ročník Hradeckého půl/maratonu. Start maratonu je naplánován na 11:15 a půlmaraton startuje ve 12:30.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Velikonoční víkend v Hradci: malování kraslic i slevy v aquacentru

Jaké akce čekají na obyvatele Hradce Králové o prodlouženém velikonočním víkendu? Na zelený čtvrtek i velikonoční neděli zazní z Bílé věže na Velkém náměstí zvon Augustin. Tradiční velikonoční akci pořádá Šrámkův statek v Pileticích, na slevy láká hradecké aquacentrum, v…
Čtěte více

ZVEME: Na velikonoční jarmarky i workshopy nebo na karneval

První jarní víkend bude v Hradci Králové oslavou jara a blížících se Velikonoc. Můžete si vyrobit pomlázky, nabarvit kraslice, vytvořit dekorace. Velikonoční jarmark pořádá Slezská plovárna i obchodní centrum Aupark, výstavu pořádá Střední škola vizuální tvorby. Děti se…
Čtěte více

ZVEME: Zima skončí vynesením Smrtholky, koná se Velikonoční jarmark

Co podniknout v Hradci Králové o víkendu? Můžete vyrazit na některý z koncertů - v Aldisu vystoupí Leoš Mareš, Laura a její tygři zahrají v klubu LUCIE, do Filharmonie dorazí úspěšná inscenace Caveman. V Adalbertinu se koná Velikonoční jarmark a děti tam budou moci…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme