Zveme: Na prohlídky města i zámku, na koncerty, film pod širým nebem či fotbal

S průvodcem si můžete v sobotu prohlédnout noční Hradec Králové.
S průvodcem si můžete v sobotu prohlédnout noční Hradec Králové. | autor: hradeckralove.cz

Ještě nemáte plány na víkend? Pokud zůstáváte v Hradci Králové či okolí, můžete se inspirovat naší pravidelnou páteční pozvánkou. Podívat se můžete do Muzea války 1866 na Chlumu, kde vás provede průvodce. Hraběnka či komtesa vás provede Hrádkem u Nechanic, s průvodcem si můžete prohlédnout také noční Hradec. Můžete zavítat na fotbal, do letního kina, na koncert country kapely na Šrámkově statku, promenádní koncert v Jiráskových sadech či hudební projekt v Pilnáčkově továrně, kde se představí trio Last Minute: Sicker Man / Kiki Bohemia / Johannes Döpping.

Country Dohoda na statku

Páteční večer na Šrámkově statku v Pileticích bude patřit country skupině Dohoda z Hradce Králové, která hraje vlastní autorské písničky z předchozí éry kapely Doklobouku (CD Bosá a Po schodech z písku), písničky nové i osvědčenou oblíbenou klasiku tohoto žánru. Občerstvení je zajištěno, zábava začíná v 19 hodin.

Prohlídka zámku s hraběnkou

Hrádek u Nechanic láká tento víkend na prohlídky pro děti s paní hraběnkou či mladou komtesou. "Objevte zámek zábavnou formou a přesuňte se do druhé poloviny 19. století. Dozvíte se, jak se žilo na letním loveckém sídle od nejpovolanější osoby. Dospělí mohou na prohlídku pouze v doprovodu dětí. Doporučujeme rezervaci prohlídky, které jsou určeny zejména dětem od 4 let," zvou pořadatelé. V pátek, sobotu i v neděli začíná prohlídka vždy v 11, 13 a 15 hodin.

Noční prohlídka města

Podívejte se s průvodcem na známá či méně známá hradecká místa i za měsíčního svitu. Nakoukněte do míst, která znáte jen za denního světla, sraz je v sobotu ve 21 hodin u Infocentra HK na Eliščině nábřeží. Prohlídka trvá zhruba 90 minut a uskuteční se při minimálním počtu pěti účastníků.

S průvodcem po bojišti

Nechte se zasvěceným průvodcem provést areálem bojiště na Chlumu a seznamte se netradičně s historií četných monumentálních památek na jedno z nejvýznamnějších střetnutí 19. století s dodnes patrnými stopami prusko-rakouské války. Bojiště můžete navštívit v sobotu od 10 do 14 hodin. Vstupné pro dospělé stojí 50 korun, snížené 20 korun.

Začíná fotbalová sezona

FC Hradec Králové se v pátek utká v 1. kole Fortuna národní ligy 2017-18 s FC MAS Táborsko. Zápas začíná v 18 hodin na malšovickém stadionu.

Psí poslání v letním kině

V sobotu od 21 hodin promítá hradecké Letní kino Širák americký film režiséra Lasse Hallströma Psí poslání s českým dabingem. "Každý chlupáč přijde do nebe, ale nejprve musí splnit úkol. Převtěluje se do různých ras, aby mohl zažít s páníčkem Ethanem krásnou vzpomínku ještě jednou," láká pozvánka. Ve filmu hraje Dennis Quaid, Britt Robertsonová, John Ortiz.

Last Minute v Pilnáčkově továrně

Berlínského hudebního producenta a multiinstrumentalistu Tobiase Vethakeho alias Sicker Mana není třeba v Hradci Králové představovat. Tentokrát jeho hudební vystoupení doprovodí nejen hudebnice a vokalistka Kiki Bohemia, ale především legendární německý bubeník Johannes Döpping (mj. Tarantatec, SchnAAk, Osis Krull) s nímž začíná ta pravá hypnotická krautrocková jízda! Premiérové vystoupení v této sestavě v České republice začíná v sobotu od 21 hodin v Pilnáčkově továrně. Vstupné je 60 korun.

Prohlídky zámecké kaple Zjevení Páně

Na neděli je naplánovaná další prohlídka kaple Zjevení Páně ve Smiřicích. Přidat se k ní můžete od 14 do 15 hodin. Dospělí zaplatí 70 korun, důchodci, děti do 15 let, studenti, ZTP a členové KČT zaplatí 50 korun, děti do 6 let mají vstup zdarma.

Pohádkové putování

"V noci, když staré domy kolem Bílé věže usínají, objeví se malinkatá bytost. V ruce drží kamínek, kterým když ťukne o zem, začnou se dít věci..." V neděli můžete vzít své děti na pohádkové putování Hradcem, uvidíte, kde bydlí hradečtí skřítkové a víly, poznáte s nimi kousek historie města a zatouláte se po královéhradeckém nábřeží až do Jiráskových sadů. Putování je vhodné pro děti od 3 do 6 let, pro maminky a tatínky i s kočárky. Délka putování je zhruba 50 minut. Sraz je v neděli v 10 hodin u Infocentra HK na Eliščině nábřeží.

Promenádní koncert

Jiráskovy sady jako každou letní neděli poskytnou prostor promenádnímu koncertu. Tentokrát vystoupí od 16 hodin ART JAZZ BAND.
Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

ZVEME: Zima skončí vynesením Smrtholky, koná se Velikonoční jarmark

Co podniknout v Hradci Králové o víkendu? Můžete vyrazit na některý z koncertů - v Aldisu vystoupí Leoš Mareš, Laura a její tygři zahrají v klubu LUCIE, do Filharmonie dorazí úspěšná inscenace Caveman. V Adalbertinu se koná Velikonoční jarmark a děti tam budou moci…
Čtěte více

ZVEME: Bude se běhat, hrát fotbal, jíst čokoláda a řádit v maskách

O víkendu se bude v Hradci Králové sportovat i kulturně žít. Votroci odehrají derby s Pardubicemi, poběží se jarní běh v novohradeckých lesích. Ve Futuru můžete navštívit Čokoládový festival, děti můžete vzít na Velikonoční pohádku, karneval nebo koncert Štístka a Poupěnky.
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme