Zveme: Na pravěké dožínky, Nábřeží gurmánů, Slizománii či Pohádkový les

Tanečníci předvedou své umění na Streetmanii na střeše OC Futurum Hradec Králové.
Tanečníci předvedou své umění na Streetmanii na střeše OC Futurum Hradec Králové.

Jaké víkendové akce vás tentokrát čekají v Hradci Králové a blízkém okolí? Letos už předposlední farmářské trhy či rozmanité chutě podzimu na Nábřeží gurmánů. Otevírají se kompletně opravené Městské lázně a aquacentrum, koná se taneční Streetmania na střeše Futura a Slizománie v centru Orlice Park Shopping. Děti můžete vzít na oblíbený Pohádkový les nebo se podívat, jak prožívali a slavili dožínky naši předci v pravěku. Sbor kněze Ambrože v Hradci Králové slaví koncerty, bohoslužbami a dílnami pro děti 90. výročí svého otevření.

Farmářské trhy Hradec Králové

Letos už předposlední farmářské trhy se konají opět v sobotu od 8 do 12 hodin v ulici Letců, vedle obchodního centra Atrium v Hradci Králové.

Hradecké nábřeží gurmánů: Chuť podzimu

Na hradecké náplavce se budou i na podzim potkávat milovníci dobrého jídla a pití, kuchaři, profesionální prodejci a drobní farmáři. "Centrum města se promění v gastronomickou oázu. Těšte se na pokrmy z různých koutů světa, které zapijete skleničkou dobrého vína, koktejlu, piva či limonády. Ostré zážitky na Vás také čekají díky Chilli festival Mechov vol. 4, který je součástí této akce." Vstup je zdarma, akci najdete na Smetanově nábřeží v Hradci Králové, a to v sobotu od 10 do 18 hodin.

Dožínky v mladší době kamenné

Archeopark pravěku Všestary o víkendu pořádá pravěké dožínky: "Představíte si, jak žili nejstarší zemědělci v mladší době kamenné? Jaký význam pro ně mohlo mít "dožínkové období" na konci léta?" Čeká vás vrtání kamenných seker pod vedením mistra kameníka (11:00 a 15:00), rituální tetování (10:00), dožínkový rituál (13:30), první zemědělství a sklizeň, ochutnávka bylin a koření, pečiva, první zeleninové polévky. "Co se sklizeným lnem, aneb první textilní látky. Pravěké dožínkové minitrhy - přijďte si nakoupit produkty od malých farmářů."

Otevírají se Městské lázně a aquapark

Městské lázně na Eliščině nábřeží v Hradci Králové se v sobotu znovu otevřou po třítýdenní technologické odstávce, během které prošlo aquacentrum i ubytovna komplexem revizí, oprav a kontrol. Rekonstrukcí v létě prošla také finská sauna (více čtěte zde).

Streetmania 2019

Obchodní centrum Futurum v Hradci Králové v sobotu od 15 do 18 hodin na střeše hostí další ročník Streetmanie, což je jeden z největších projektů taneční skupiny T-BASS s mnohaletou tradicí. "Jedná se o divácky velmi populární, atraktivní taneční show, kde skupina prezentuje všechny své taneční složky a jejich aktuální práce. Devizou akce je profesionální taneční stage s profi ozvučením a vizualizací."

Slizománie v Orlice Park Shopping

Slizománie s youtuberkou Leou se koná v sobotu od 14 hodin v hradeckém obchodním centru Orlice Park Shopping. 
Dozvíte se vše o výrobě slizu, jaké produkty jsou vhodné k jeho výrobě a které ne. Ve 14:15 začíná "SLIME LABORATORY S LEOU - slizová challenge s publikem, interaktivní show při které se nikdo nudit nebude". O hodinu později začne autogramiáda, kde se LEA podepíše všem dětem. Po celou dobu budou probíhat workshopy s produkty Megaslizoun.

Pohádkový les v Hradci Králové

Hradecké městské lesy v sobotu zažijí akci Pohádkový les 2019. Přijďte se svými dětmi v době od 10 do 17 hodin strávit den plný zábavy, kdy se právě děti nenásilnou formou seznamují se světem lidí s různými zdravotními hendikepy. Různé pohádkové postavy vás provedou jednotlivými stanovišti a bude-li přát počasí, užijeme super den naplněný hrami, úkoly a soutěžemi v prostředí hradeckých lesů. Start je u Lesního hřbitova.

Oslavy 90 let u Ambrože

Královéhradecká diecéze Církve československé husitské v sobotu zve do Sboru kněze Ambrože v Hradci Králové k 90. výročí otevření sboru. V 10:30 bude zahájení oslav na náměstí Svobody a slavnostní bohoslužba se Smíšeným pěvěckým sborem Smetana v doprovodu varhanice Jiřiny Dvořákové Marešové a carillonéra Radka Rejška. Můžete se těšit na varhanní koncert Jaroslava Tůmy doplněný uměleckým přednesem Marka Holého, klavírní koncert Jana Kavky, uvedena bude plastika Mistra Jana Husa sochaře Milana Kuzici. Pro děti bude připraven celodenní program: kreativní dílny, hry, biblická škola, divadlo Víti Marčíka. V poledním čase budou otevřeny prostory areálu sboru i s věží, kde bude umístěna budoucí koncertní zvonohra. 

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Zima skončí vynesením Smrtholky, koná se Velikonoční jarmark

Co podniknout v Hradci Králové o víkendu? Můžete vyrazit na některý z koncertů - v Aldisu vystoupí Leoš Mareš, Laura a její tygři zahrají v klubu LUCIE, do Filharmonie dorazí úspěšná inscenace Caveman. V Adalbertinu se koná Velikonoční jarmark a děti tam budou moci…
Čtěte více

ZVEME: Bude se běhat, hrát fotbal, jíst čokoláda a řádit v maskách

O víkendu se bude v Hradci Králové sportovat i kulturně žít. Votroci odehrají derby s Pardubicemi, poběží se jarní běh v novohradeckých lesích. Ve Futuru můžete navštívit Čokoládový festival, děti můžete vzít na Velikonoční pohádku, karneval nebo koncert Štístka a Poupěnky.
Čtěte více

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme