Zveme: Na noční koloběžkování a tradiční Hradubický běh

Hradubický běh si odstartuje každý sám.
Hradubický běh si odstartuje každý sám. | autor: akce.ph7.cz

Spolu s rozvolňováním protikoronavirových opatření se po dlouhé době začínají objevovat i první víkendové akce, kulturní i sportovní. Na co se můžete těšit už tento víkend? Na tradiční Hradubický běh či koloběžkování nočním lesem nebo na kurz severské chůze. Fungují farmářské trhy, otevřená už jsou také muzea a galerie, Bílá věž, v červenci se spustí společný projekt několika hradeckých institucí Hradecká pátračkaVe Wellness studiu Flošna v Hradci Králové funguje wellnes a solárium. 

15. Hradubický běh 

Přátelský běžecký závod mezi městy Hradec Králové a Pardubice se v sobotu uskuteční už po patnácté. Společným cílem je Čeperka, která je na půl cesty. Trať má 10 kilometrů z Hradce Králové i z Pardubic, část vede po asfaltu, část přírodou. Více přírody je na pardubické straně, více asfaltu pak na straně hradecké. Běží se za každého počasí, starty budou individuální. "Do poslední chvíle jsme doufali, že závod proběhne v klasickém formátu - tedy s hromadným startem. Ani letos epidemiologická situace ale tento formát neumožňuje. Připravili jsme netradiční formát, aby závod proběhnout mohl a nemusel být pro tento rok zrušen," uvedli pořadatelé. V Hradci je start v sobotu či neděli na zastávce MHD „Lipky“, tedy na křižovatce ulic V Lipkách a Střelecká směrem k Fakultní nemocnici. Bližší informace a registrace na webu závodu: www.ph7.cz. Startovné stojí 200 korun předem a 300 korun na místě.

Farmářsko potravinářské trhy

V sobotu od 8 hodin můžete do ulice Letců u obchodního centra ATRIUM zavítat na farmářské trhy.
Až do 12 hodin můžete ochutnávat a nakupovat kvalitní a čerstvé potravinářské výrobky nejen z hradeckého regionu. Trhy se konají dvakrát do měsíce, a to až do 11. prosince. Na trzích najdete na čtyřicet stánků s širokým sortimentem jakostních domácích produktů. Své výpěstky a výrobky budou prezentovat sami producenti, kteří kladou ve své činnosti důraz především na kvalitní suroviny, ekologický způsob zemědělství a tradiční způsoby zpracování zdravotně nezávadných surovin bez použití konzervantů a jiných aditiv.

Noční koloběžkování v hradeckých lesích

"Zveme všechny milovníky koloběžkování, aby si vybrali jeden ze startů, tedy buď závod na
10 km, pohodovou vyjížďku s občerstvením, nebo dětskou stezku s plněním světelných úkolů za doprovodu rodičů." Start je v sobotu po setmění. Koloběžku, světlo nebo čelovku i helmu si můžete půjčit, a to v půjčovně Topsports centrum v areálu kempu Stříbrný rybník, kde je zároveň zázemí akce. "Vzhledem ke covid opatřením budeme startovat intervalově, a tak prosíme všechny účastníky o online přihlášení i platbu," vzkazují pořadatelé.

Kurz nordic walking

Skupinový kurz základů severské chůze se koná v neděli od 10 do 13 hodin v hradeckých lesích. Naučíte se správnou techniku chůze s hůlkami, hole vám organizátoři půjčí zdarma. Cena kurzu je 550 korun, je nutné se objendat na emailu: .

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na Hradecký majáles, do pravěkého archeoparku i za husity

Hradec čeká jízda na bruslích, velký majálesový průvod, volba nového krále a královny a tradiční Majáles Open-Air, letos v Parku 360 na letišti. Konají se farmářské trhy, Plavecký klub Hradec Králové pořádá Jarní pohár města, otevírá se Archeopark ve Všestarech a čeká…
Čtěte více

ZVEME: V Hradci se bude závodit na horských kolech, "sousedat i souběhat"

Víkend v Hradci Králové nabídne kulturní i sportovní události. Fanoušci fotbalu mohou fandit hradeckým Votrokům, cyklističtí nadšenci mohou závodit na horských kolech v Prima Cupu. Na Malém náměstí se bude konat takzvané Sousedání, v rámci kterého se poběží závod na 5 kilometrů.…
Čtěte více

ZVEME: Na farmářské trhy, noční Bílou věž nebo závody vozítek s pedály

Co se bude dít v Hradci Králové o víkendu? Malšovickou arénu zaplní vozítka s pedály, která odstartují jarním memoriálem novou sezónu. Můžete vyrazit na farmářské trhy nebo na noční prohlídku Bílé věže. V Aldisu se bude tančit, regionální kolo soutěže tam pořádá hradecká škola T…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme